2a divisió FEF

Fase d'ascens a 2a A

Lleida

Una peça de museu

Vega va ser clau en el triomf del Lleida amb una xilena estratosfèrica que va significar l'únic gol del parit

“Em va sortir així, no tenia cap altra manera de rematar amb garanties”

Arquitectura, escultura, pintura, música, dansa, literatura, cinema i, tal com va quedar palès diumenge passat al Camp d'Esports de Lleida, també futbol. Les disciplines artístiques poden ser infinites. Fora dogmatismes. A les 18.37 h, el mitjapunta Óscar Vega, conscient que les 13.000 ànimes que van aplegar-se a l'estadi volien espectacle, va canviar de rol tan sols per un instant i, com si fos un artista, va decidir que crearia una obra d'art, d'aquelles que s'exposen als museus i que generen cues i cues de turistes asiàtics àvids per fotografiar allò que ja han vist fins a la sacietat en llibres. El futbolista navarrès va caçar una pilota prolongada amb el cap per Molo i, amb una xilena perfecta –tan plàstica com l'exercici de Nadia Comaneci a Montreal el 1976–, va deixar el porter del Madrid Castella amb un pam de nas i va marcar l'únic gol del partit. Una fogonada clau per a les aspiracions de l'equip, que viatjarà a Valdebebas amb un petit avantatge.

Una acció com aquesta no es pot planificar. S'improvisa. És un rampell de geni. Un moment d'inspiració. Ho admet el mateix Vega. “Va ser un recurs més, va sortir d'aquesta manera i per fortuna va acabar entrant”, relata l'atacant del Lleida, que detalla com va ser l'acció: “Estàvem tots molt parats dins de l'àrea, Molo va rematar la pilota i va tocar en un defensa del Castella. Després em va venir flotant i no veia cap altra manera de xutar amb garanties que no fos fent la xilena. Vaig haver de rematar així.” El resultat de tot plegat va ser una meravella que quedarà gravada a la retina dels aficionats del Lleida i de qualsevol persona que veiés el gol i tingui una miqueta de criteri valorant la qualitat d'una jugada. Chapeau. Per treure's el barret.

El gol arriba en un moment dolç per a Óscar Vega, que, tot i no encarregar-se de la tasca de definir, s'ha afermat com a enllaç idoni entre el centre del camp i la punta de llança i ha contribuït al bon moment ofensiu del Lleida. I és que el quadre de la Terra Ferma encadena ja deu partits marcant almenys algun gol. Ara, amb tot, el navarrès espera que l'1-0 serveixi per passar a l'eliminatòria decisiva, tot i que adverteix que no serà fàcil: “Anirem a Valdebebas amb un bon resultat, però ens tocarà sofrir de nou, ja que el Castella farà un partit similar al de l'anada.”

La dada
3
gols
ha fet Óscar Vega aquest curs: contra el Balears, l'Hèrcules i el Castella.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)