Girona

JAGOBA ARRASATE

ENTRENADOR DEL NUMÀNCIA

“Veig el Girona i el Nàstic favorits per passar a la final”

“Ha arribat al ‘play-off' de menys a més i té l'experiència del curs passat. És un equip sòlid i crec que està un punt per sobre del Còrdova. Si està com en la segona volta té moltes possibilitats de pujar”

“En l'últim mes ha millorat, però la baixa de Florin Andone és molt important”

El factor camp no el veig tan clau. Sí que ho és que el Girona sigui l'únic dels quatre equips que l'any passat va jugar el ‘play-off'

Jagoba Arrasate (Berriatua, Biscaia, 22/4/78) ha dirigit aquesta temporada el Numància fins a una còmoda desena posició final, el que li ha valgut per renovar un any més amb el club numantí. El tècnic, ja de vacances però sense desconnectar del futbol, fa una valoració de les dues primeres eliminatòries d'ascens a primera divisió, en les quals té clar que el Girona i el Nàstic són els dos equips amb més possibilitats de classificar-se per a l'encreuament decisiu.

A més d'enfrontar-se dues vegades contra cada equip durant la temporada, segur que ha seguit molts més partits del Girona i del Còrdova. Com veu aquesta eliminatòria?
En termes generals crec que totes dues eliminatòries estan molt obertes, però veient la trajectòria dels equips, sobretot en la segona volta, crec que tant el Girona com el Nàstic són favorits en aquesta primera eliminatòria. Pel que fa al Còrdova, crec que la baixa de Florin Andone és molt important, i el Girona té l'experiència del curs passat, que segur que ara li servirà, així que el veig favorit.
El factor camp pot ser decisiu?
Potser cada vegada ho és menys en el futbol. Abans potser sí que podia influir tenir la tornada a casa, els arbitratges... però avui dia crec que hi ha equips que juguen igual a casa i a fora. Els quatre estadis segur que estaran plens, així que el factor camp no el veig tan clau. Sí que ho és que dels quatre equips que queden en joc el Girona és l'únic que l'any passat va jugar el play-off, amb l'afegit que ara és al revés, ja que la temporada passada va anar de més a menys i amb la gran frustració de l'última jornada contra el Lugo, i ara hi arriba de menys a més, en un gran moment. És un factor que el Girona pot aprofitar.
Quines virtuts i defectes li troba, al Girona?
El Girona ha canviat des del principi de temporada. A l'inici jo el veia com un equip molt alegre, amb aquesta manera tan peculiar de jugar amb tres centrals i dos carrilers, però a poc a poc ha anat guanyant en solidesa, exposant-se menys, sent més un bloc. El que no ha perdut és la pólvora en atac, a més de tenir joc crec que té una de les millors davanteres de la categoria, amb moltes alternatives i jugadors diferents. El Girona ha aconseguit ser un equip molt sòlid que juga amb un sistema de joc diferent i tot plegat l'ha dut a ser el millor conjunt de la segona volta.
I del Còrdova, què me'n diu?
Durant tot l'any ha fet un futbol alegre, vistós, i ha marcat molts gols, però també n'ha encaixat molts. Recordo que era un equip d'anada i tornada, a dalt amb Florin i Xisco i amb dues bandes amb Fidel i Pedro Ríos, que tenen capacitat per generar perill en qualsevol moment, però no ha estat un equip sòlid. En l'últim mes de competició han millorat, però Florin no hi serà i Xisco sembla que tampoc està al 100%, i això els perjudica. El Còrdova és un gran equip i segur que al Nuevo Arcángel hi haurà un gran ambient, però ara mateix veig el Girona una mica per sobre.
L'equip d'Oltra té la baixa de Florin i el Girona la de Lejeune en el partit d'anada. La del central francès fa la sensació que potser no és tan important, no?
Exacte, Lejeune és un gran jugador, però aquest curs ja ha estat baixa en algun altre partit i els que l'han substituït han estat a un gran nivell. Kiko Olivas ha fet una gran temporada, Pedro Alcalá també ha estat bé, ara Richy sembla que s'ha recuperat... Crec que el Girona té aquesta posició ben coberta i que és més important la baixa de Florin. És un malson per a la defensa, és capaç de fer gols, de provocar targetes, de generar ocasions per si sol... És una baixa molt sensible per al seu equip.
L'altra eliminatòria d'ascens enfronta el Nàstic amb l'Osasuna. Quina valoració en fa?
L'Osasuna ha entrat al play-off d'ascens a última hora i té el factor d'El Sadar, que és un dels estadis més impressionants de la categoria per tot el que la gent empeny. És un equip de planter, identificat amb la seva afició i això és un plus que tenen a favor. Però el Nàstic està fortíssim mentalment, només ha perdut un partit en tota la segona volta i és un equip que quan està bé et guanya i quan no ho està, almenys no perd. També veig aquesta eliminatòria igualada, però crec que el Nàstic és el favorit.
Així, en una hipotètica eliminatòria final entre els dos equips que veu favorits, el Girona i el Nàstic, per quin es decanta per assolir l'ascens?
Pel fet d'haver anat de menys a més, per l'experiència de la temporada passada i perquè el mister sap gestionar aquestes emocions, crec que si el Girona està com en la segona volta té moltes possibilitats de pujar a primera divisió. No diria que seria fer justícia, perquè el Nàstic de Tarragona ha fet una gran temporada i quedant tercer, si pugés, també seria per mèrits propis; però, veient el que va passar el curs passat, si el Girona pugés ara seria com si el futbol li tornés una cosa que li va treure en el passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)