2a divisió FEF

IVÁN CRESPO

PORTER DEL LLEIDA ESPORTIU

“Hem demostrat que sabem patir”

Crespo, determinant en la victòria contra el Castella, confia que l'1-0 serveixi per passar

“Haurem d'estar molt junts quan no tinguem la pilota, i anar per ells quan la tinguem, que sense la possessió sofreixen”

Tinc uns grans registres personals, però és mèrit de la tasca col·lectiva: en molts partits gairebé ni m'han xutat

Un àngel de la guarda. Això és el que va tenir el Lleida Esportiu sota els pals en l'anada de la segona eliminatòria del play-off contra el Castella, en què els blaus van guanyar per la mínima (1-0). El seu porter, Iván Crespo (Santander, 10-12-1984), va salvar l'equip d'endur-se uns quants gols en la primera part, quan el filial blanc va aclaparar els de la Terra Ferma amb un vendaval d'ocasions claríssimes. Ara, amb l'equip ben viu, la consigna és rematar la feina en una tornada que s'entreveu complicadíssima.

Diumenge van aconseguir un bon resultat, però veient com va anar el partit és previsible que els toqui patir a Valdebebas, oi?
Sí, tenint en compte el que es va veure sobre la gespa, l'1-0 és un bon resultat. En el primer temps vam sofrir molt, ens van robar moltes pilotes en la iniciació i ells són gent molt bona quan acaparen la possessió. A més a més, físicament són forts i també tenen molta qualitat. Arribar al descans mantenint l'1-0 va ser el més positiu del primer temps, perquè després ja vam estar millor tot i no tenir la pilota, i fins i tot hauríem pogut fer algun gol més quan ells estaven amb deu.
Com s'ha de jugar el partit de tornada de dissabte?
Tant de bo ho sabés... [riu] Doncs haurem d'estar molt junts, perquè ells, quan el rival no té la pilota, són molt bons. Mayoral fa unes diagonals increïbles i són gent de molta qualitat. Serà clau que en els moments en què ho passem malament estiguem com més junts millor i ens ajudem els uns als altres. Després, en els trams en què tinguem la possessió, hem d'anar per ells, perquè és molt clar que són boníssims amb la pilota, però quan no la tenen sofreixen com sofrim tots.
En aquest tipus d'eliminatòries és molt important la capacitat de sofriment i la solidesa, i vostès fa mesos que demostren tenir-ne. Serà clau mantenir-la, no?
Sí. Abans de la jornada 10, tots aquests moments en què no teníem la pilota ens acabaven suposant molts gols en contra. Per exemple, el partit de diumenge passat em va recordar molt la segona part de Vila-real [en la jornada 7, el filial groguet va marcar-li cinc gols en el segon temps]. Ara, però, som un equip molt més sòlid, i sabem patir.
Viu un moment dolç. Ha estat el porter menys golejat del grup i diumenge va salvar el Lleida...
Des del punt de vista personal estic molt content, però al final els objectius són col·lectius, i quan vaig venir aquí vaig dir que la meva idea era intentar tornar a jugar a segona A. Vaig fitxar pel Lleida per assolir aquesta fita i anem pel camí d'aconseguir-la. Som conscients que serà molt difícil, però mentre estiguem vius seguirem somiant.
La manera de quantificar el rendiment d'un porter són els gols encaixats i té uns números impecables: 21 dianes en contra en 39 partits. Està en el millor moment?
Segurament és un dels millors, almenys quant a números. Hem encaixat molt pocs gols però al final és mèrit dels companys, que han propiciat que en molts partits de la lliga regular gairebé ni ens xutin. També en l'eliminatòria contra el Barakaldo, en què quasi no ens van inquietar i vaig tenir la fortuna d'aturar la jugada decisiva [un penal en contra que hauria igualat l'eliminatòria]. Diumenge vaig tenir més feina, però aquesta és la feina del porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)