Territorial

L'art de fer pujar equips a 3a

Promoció d'ascens a 3a divisió. Jordi Alforcea i Pol Compte poden aconseguir amb la Jonquera el que ja van fer amb el Figueres fa cinc temporades i amb el Peralada en fa dues

La Jonquera juga aquest diumenge el partit de tornada de la promoció d'ascens a tercera divisió contra el Santboià. Tot i que no és el favorit de l'eliminatòria –el simple fet de jugar-la ja és considerat pel club empordanès un gran premi–, la plantilla de la Jonquera disposa de dos jugadors que són experts a fer pujar equips a tercera divisió. I és que el defensa Jordi Alforcea i el davanter Pol Compte ho han aconseguit dos cops formant part dels mateixos equips, fa cinc temporades amb el Figueres i en fa dues amb el Peralada. Ara tenen a les botes la tercera oportunitat d'aconseguir-ho, tot i que tots dos són conscients, com també la resta de la plantilla, de la dificultat de superar un rival fet expressament per pujar.

Ho volen repetir

“El camp del Santboià és molt complicat. Té un gran ambient, i la seva afició pressiona molt. Nosaltres ho tenim tot en contra, perquè ells estan obligats a guanyar i pujar. Tenen aquesta pressió”, explica Alforcea, que també recorda els dos ascensos que va viure a tercera: “El primer va ser amb el Figueres fa cinc temporades. Vam aconseguir pujar durant quatre anys consecutius [des de tercera regional] i el primer any a tercera vam quedar a només un punt de fer la promoció d'ascens a segona B.” La diferència d'aquells dos ascensos amb el que s'estan jugant ara és que els van aconseguir per la via directa, acabant la temporada com a campions de grup.

Alforcea creu que la Jonquera sortirà al camp del Santboià amb desavantatge. “El 0-0 de l'anada és complicat de gestionar per a nosaltres. Ells tenen una plantilla més llarga, amb jugadors joves que aguanten molt. Si marquem un gol abans de la pròrroga podem aconseguir-ho, però si l'hem de jugar se'ns farà molt llarga.” La Jonquera en faria prou amb un empat amb gols per aconseguir l'ascens –la victòria també el faria pujar–, motiu pel qual Pol Compte és del parer que l'eliminatòria està igualada: “Tenim un 50 per cent de possibilitats de pujar. El Santboià és un equip de primera catalana com el nostre. Ja hem competit contra equips del seu nivell, com l'Horta, i si els fem un gol tindrem molt de guanyat.” Compte explica quina creu que és la clau de l'èxit d'aquest equip: “Formem un grup de gent que, a part de ser companys d'equip, som amics. Ens avenim molt. Hem fet una pinya i on no arriba un arriba l'altre. Això ens ha fet competir a cada partit.”

LES FRASES

Nosaltres ho tenim tot en contra. Ells estan obligats a guanyar i pujar, i tenen pressió
Jordi Alforcea
DEFENSA DE LA JONQUERA
Veig les possibilitats de pujar al 50 per cent. Si fem un gol, ho podem aconseguir
Pol Compte
DAVANTER DE LA JONQUERA

Un expert local i un expert visitant

El Santboià no ha perdut cap partit a casa aquesta temporada. Al seu camp hi acumula 11 victòries i 6 empats. D'aquests 17 resultats, només 4 frustrarien el seu ascens si es repetissin diumenge: l'1-1 contra el Vilanova, l'1-1 contra el Vista Alegre, el 2-2 contra el Sant Ildefons i l'1-1 contra Vila-seca. Els altres dos empats –tots dos a zero– el durien a la pròrroga. Però si el Santboià és sòlid a casa, la Jonquera ho és a fora. Deu dels 17 resultats que ha aconseguit com a visitant aquest curs –8 victòries i 2 empats amb gols– li servirien per pujar. Dos empats a zero el durien a la pròrroga i la resta de resultats –5 derrotes– donarien l'ascens al Santboià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)