Girona

Esprint llarg cap a la glòria

El Girona busca un bon resultat a Còrdova per afrontar la tornada amb l'expectativa ferma d'arribar fins al final

La previsió de calor s'afegeix a la tensió i el cansament com a factors que condicionaran el duel

Amb un grapat d'equips de vacances, n'hi ha quatre que tot just comencen una lluita tan atractiva com exigent. El premi s'ho val. I el Girona, que feia mesos que s'havia fixat el repte d'arribar-hi malgrat el dèficit de punts de la primera volta, se n'ha acabat sortint. L'equip blanc-i-vermell, el millor de la segona volta, comença avui a El Arcángel la seva tercera promoció d'ascens en quatre temporades, amb la diferència que aquesta vegada mai ha tingut a l'abast el premi gros. No es podia aspirar a res més que el quart lloc final, assolit per sorpresa en l'última jornada, i ara és qüestió de defensar i allargar la progressió i la fiabilitat que ha mostrat l'equip en un esprint que es fa llarg –el triomfador haurà de superar quatre partits en deu dies– per acabar de completar la competició amb més jornades.

L'exigència física acumulada i la tensió pròpia de les eliminatòries solen condicionar partits com el d'aquest vespre. Per acabar de pesar en els jugadors, s'hi afegeix la calor, amb la previsió que se superin els 30 graus a partir de les vuit del vespre. “Sempre mirem de treure els millors futbolistes, i ho pensarem tot molt bé, tenint en compte tots els factors. Mirarem de filar prim no només per triar els onze d'entrada, sinó pensant també en els que poden sortir des de la banqueta”, explicava Pablo Machín, que té les peces comptades a l'eix de la defensa, amb la baixa de Lejeune. A les altres posicions, hi ha força més alternatives, però tampoc seria gens estrany –malgrat que va fer un grapat de canvis en la setmana dels tres partits– que l'onze s'assemblés molt al de Ponferrada.

El Girona, conscient que el més probable és que l'eliminatòria arribi oberta a Montilivi, busca avui un bon resultat. D'entrada, té com a aval no només tota la trajectòria de la segona volta, sinó especialment la solidesa. Cap dels quatre últims rivals li ha marcat cap gol –Isaac Becerra acumula 375 minuts imbatut– i en tota la segona volta només n'ha encaixat nou. I no hi ha cap equip que li hagi marcat més d'un gol des del desembre. És, precisament, el Còrdova l'únic que li ha pres els sis punts en joc en la lliga, en partits força igualats que els andalusos es van endur per moments d'inspiració puntual. El conjunt d'Oltra, instal·lat en zona d'ascens directe durant bona part de la primera volta, ha patit força més en la segona –atrapat per una sèrie de sis derrotes seguides a casa– i ha arribat amb les forces justes. A més, té l'atac minvat, sense Florin Andone ni Markovic, i amb el dubte de Pedro Ríos. Tot i això, és un rival amb entitat, preparat per a moments com aquest, i té l'empenta d'El Arcángel, que l'impulsarà amb força. Tot un repte per al Girona, que busca –a diferència dels altres tres equips vius– el seu primer ascens a primera.

UN BON AVAL

El Girona acumula 375 minuts sense rebre cap gol i n'ha encaixat nou en la segona volta

EL CÒRDOVA

Ha patit en la recta final i té l'atac minvat, però té l'empenta d'El Arcángel

L'ONZE

Tot i tenir força alternatives, és difícil que Machín faci gaires retocs en l'alineació

Alcaraz entra i Álamo, fora

De la llista de 18 jugadors que va facilitar Pablo Machín després de l'entrenament d'ahir, l'única novetat respecte als jugadors que es van equipar a Ponferrada –havien viatjat tots– va ser l'entrada de Rubén Alcaraz, en el lloc de Lejeune. De fet, la sanció del francès podria provocar que Alcaraz fos útil a l'eix de la defensa, si hi ha algun contratemps amb Alcalá, Richy i Kiko Olivas. Qui va tornar a quedar fora de la convocatòria és Javi Álamo. “Ja tenia molèsties que li van impedir estar a punt dissabte, i com que no estarà al cent per cent hem preferit donar-li descans perquè ens pugui ajudar en la tornada”, va comentar Machín. A més de Carles Mas, Felipe i Jairo –lesionats–, es va quedar a Girona Pol Llonch, habitual descartat.

Cristian Herrera, a punt

Va ser el protagonista en l'últim partit de lliga, perquè va marcar, al límit, el gol que va fer pujar el Girona fins al quart lloc, i va sortir de Ponferrada lesionat, però no es perdrà la cita d'avui. “Al final, tot va quedar en l'ensurt, el simple cop i la molèstia”, va comentar Cristian Herrera. “M'he entrenat amb normalitat i estic perfecte.” Al davanter, que va començar la temporada sense oportunitats a l'Almeria, ha tingut molt protagonisme a Girona, amb cinc gols en mitja lliga. I ara li arriba un moment molt atractiu. “No m'esperava que tot anés així. Estic content”, va apuntar. “Ja vaig dir al principi que si marcava jo o no era relatiu. Al final, tot ha arribat en el moment adequat, i em quedo amb això.” Cristian Herrera veu “tranquil·litat i normalitat” al vestidor. “Hi ha alegria, felicitat i ganes de treballar i intentar fer-ho tan bé com puguem.” L'exjugador de l'Elx creu que el Còrdova pot estar més pressionat –“sabem que si no fan el seu partit l'afició es posarà nerviosa”– però prefereix centrar-se en la seva feina. “Farà calor, però estem preparats per això i per fer el nostre treball.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)