Girona

Montilivi tindrà la paraula

El Girona comença amb molt mal peu al Nuevo Arcángel, però en surt amb una derrota per un sol gol que es pot corregir diumenge a casa

Els de Machín van agafar les regnes del partit després del 2-0 (12'), però la superioritat visitant només es va traduir en un gol

Tres derrotes: 1-2 a Montilivi i 1-0 i 2-1 al Nuevo Arcángel. El Girona té tres dies per trobar la fórmula màgica per evitar que el Còrdova se li continuï entravessant de manera sistemàtica i per plantar-se en l'eliminatòria definitiva d'ascens a primera divisió. No ha de ser fàcil, perquè els de Machín no han estat inferiors en cap dels tres partits, però la realitat ha estat una plantofada rere l'altra. El millor de la d'ahir és que és del tot reversible, sobretot si els blanc-i-vermells s'ho creuen i Montilivi ajuda amb l'empenta –ho farà– que l'equip necessita per treure's de sobre aquesta paparra de rival, que no ha parat de xuclar-li la sang. Ahir el Còrdova en va fer prou amb deu minuts d'inspiració i el Girona no en va tenir prou amb vuitanta minuts de domini. És el que hi ha.

Curtcircuit

L'única cosa de primera divisió que va exhibir el Girona va ser la monumental desconnexió de l'inici de partit. Els gironins, que feia quatre partits que mantenien impermeable i tancada amb cadenat la porteria de Becerra, van començar el partit amb el peu esquerre i van donar ales a un rival que semblava tenir assumit que afrontava el partit en inferioritat moral, física i també d'efectius.

Els gironins van ressuscitar Xisco, que en els onze últims partits havia marcat un gol i que semblava que els seus dies en la LFP estaven comptats. És obvi que el davanter del Còrdova va saber recollir la brossa que el seu rival va deixar escampada a dins l'àrea. En l'1-0, la desconnexió defensiva va ser absoluta. Tant dels que havien de guardar la banda esquerra (Kiko Olivas i Clerc) com els que havien d'escombrar l'àrea (Richy i Alcalá). Encara va ser pitjor que l'equip no es rearmés amb celeritat i concedís una segona arribada letal a l'àrea dels locals, resolta un altre cop per un Xisco que segur que ahir va aconseguir que un equip de segona A piqui l'ham la temporada que ve. Desconeguts i desorientats, el desgavell visitant encara hauria pogut ser més greu si l'intent de refús de Kiko Olivas hagués trobat la xarxa de Becerra i no pas el pal (23'). Un 3-0 sí que hauria estat la sentència.

A contracorrent

Mentre l'afició cordovesa es fregava els ulls, el Girona va tractar de reorganitzar-se com va poder. Era evident que el problema era més mental que no pas físic, però calia fer un pas endavant perquè el 2-0 era un resultat desolador. També era imperatiu que la defensa se centrés i que ni Kiko Olivas (poc avesat a jugar a l'esquerra), Richy (de moral fràgil) i Alcalá (més acostumat a jugar per l'eix que no pas a la dreta) no hi donessin moltes voltes ni rebobinessin. Amb l'eix central fet un manyac de nervis, el Girona hauria estat una presa molt fàcil.

La necessitat dels visitants de fer un pas endavant va anar acompanyada amb la lectura que va fer el Còrdova després del 2-0. Els locals, als quals semblava que ja els estava bé el 0-0 abans que se'ls aparegués la verge per partida doble, no van tenir ni un problema a fer un pas enrere i a jugar a veure-les venir. El Girona va aconseguir el comandament de la situació. Va monopolitzar la pilota, la va moure a dreta i a esquerra i va arribar sovint a la frontal de l'àrea. El problema és que quan era l'hora d'entrar-hi per intentar fer mal, s'apagaven els llums. Encara sort que va arribar el 2-1, en una acció poc cohesionada i amb Cristian Herrera caçant una pilota solta dins l'àrea. El gol visitant va donar molt d'aire. Tant, que pot ser la clau de volta de l'eliminatòria.

Sense malícia

Rearmats, ara sí, mentalment, el Girona va continuar insistint. Llàstima que va ser un joc molt horitzontal, tant quan la tenia Borja García com quan la tenia Granell. La major profunditat la van donar els carrilers, sobretot Carlos Clerc, incansable per l'esquerre, però també Maffeo. Si a la primera part el Còrdova ja havia fet un pas enrere, en la segona part va semblar que volia guardar el 2-1 com si fos un tresor, malgrat que la seva afició no va estar gens d'acord amb el camí que agafava el partit i en algunes fases de la segona meitat, de monòleg gironí, es van escoltar alguns xiulets de desaprovació.

El Còrdova, que ja no s'havia acostat a la porteria de Becerra en l'última mitja hora de la primera part, tampoc no ho va fer en tota la segona. El domini del Girona, però, va ser molt entre cometes. Massa horitzontal i previsible. L'equip va fer molt bé la pressió i la recuperació, però li va faltar guspira. Pablo Machín, a més, va trigar molt a moure fitxa i no va fer el primer canvi fins al minut 77. L'entrada d'Eloi (per Granell) va canviar ben poca cosa. El segon canvi també va ser natural (Mata va tenir 11 minuts mal comptats per inventar-se un gol salvador, però no va gaudir ni d'una sola ocasió) i el tercer (Rubén Alcaraz per Borja García) es va fer amb la missió de preservar el 2-1, ja que un tercer gol local sí que hauria estat del tot letal.

En cap moment el Girona va deixar d'insistir davant la porteria de Razak, insegur durant gairebé tot el partit perquè no va blocar ni una pilota i va oferir símptomes de vulnerabilitat cada vegada que els visitants es van acostar als seus dominis. Tot i això, el porter ghanès encara va ser l'heroi en salvar el seu equip del 2-2 en una falta de Rubén Alcaraz que no va ser gol de miracle per l'àgil estirada de l'africà, amb una doble intervenció de mèrit. Era ja el temps afegit i l'última oportunitat del Girona d'anar-se'n de Còrdova amb un resultat positiu, cosa que no va aconseguir i que l'obligarà a jugar-s'ho tot a l'estadi de Montilivi.


GIRONA: Isaac Becerra; Alcalá, Richy, Kiko Olivas, Maffeo, Borja García (Alcaraz, 85'), Pere Pons, Granell (Eloi Amagat, 77'), Clerc; Cristian Herrera (Mata, 79') i Rubén Sobrino.


CÒRDOVA: Razak; Stankevicius, Héctor Rodas, Deivid, Cisma; Carlos Caballero, Nando (López Silva, 87'), Luso, Fidel; Raúl de Tomás (Victor Pérez, 62') i Xisco (Pineda, 70').

DESCONNECTATS

Dues errades imperdonables en defensa van situar un 2-0 increïble (12')
MINUT A MINUT: 3' Borja García perd la pilota en zona de risc a peus de Raúl de Tomás, que avança un parell de metres i etziba un xut amb la dreta que es perd un metre a la dreta de Becerra. 8' 1-0. Kiko Olivas es desconnecta en una acció d'atac del Còrdova pel costat dret i la centrada de Nando des de la línia de fons la remata primer Fidel al travesser i posteriorment Xisco recull el rebuig i envia la pilota a les xarxes davant la passivitat de la defensa visitant. 11' 2-0. Passada amb l'exterior des del costat dret de Carlos Caballero i perllongament amb la cama dreta de Xisco, que allotja la pilota arran del pal dret de la porteria del Girona i fa inútil l'estirada d'Isaac Becerra. 23' Falta penjada a l'àrea del Girona i Kiko Olivas, en un intent de rebuig, està a punt de fer-se un autogol, però la pilota s'estavella al pal dreta de la porteria de Becerra. 28' Richy ho prova des de la llarga distància i obliga Razak a estirar-se per enviar la pilota a córner. 29' 2-1. En una llarga acció d'atac del Girona i després d'una segona pilota penjada a dins l'àrea, Cristian Herrera recull una pilota solta en posició correcta i posa la punta del peu per superar Razak. 33' Raúl de Tomás ho prova des d'uns 30 metres, però la pilota es perd molt alta. 37' Falta directa a la frontal de l'àrea que Richy executa i la pilota s'estavella a un jugador de la tanca defensiva que s'havia avançat. L'acció acaba en no res. 40' Maffeo, en posició d'extrem dret, cedeix la pilota a Borja García, que ho prova de lluny i la pilota es perd desviada un parell de pams per sobre el travesser. 42' Falta directa que Fidel executa per sobre la tanca, però massa alta. 48' Cristian Herrera condueix la pilota i ho prova des de la frontal de l'àrea, massa centrada i a les mans de Razak. 51' Xut sense convicció de Xisco que es perd massa creuat, a la dreta d'Isaac Becerra. 65' Contraatac del Còrdova amb passada profunda per a Fidel i Alcalá, molt expeditiu, evita el xut creuat de l'esquerrà i envia la pilota a córner. 68' Falta que penja Granell i la rematada de cap de Richy, massa suau, l'atrapa Razak damunt la ratlla sense gaires dificultats. 80' Córner que cargola Borja García i la rematada de cap de Sobrino pes perd fora a un metre de la porteria de Razak, que surt en fals. 92' Falta directa a favor del Girona a la frontal de l'àrea. Rubén Alcaraz l'executa pel costat del porter i obliga Razak a fer una gran intervenció en dos temps.
GOLS: 1-0 (8') Xisco. 2-0 (12') Xisco. 2-1 (29') Cristian Herrera. ÀRBITRE: Ocón Arraiz, del col·legi de la Rioja. T.G.: als locals Héctor Rodas (36'), Xisco (45'), Nando (56') i Stankevicius (68') i als visitants Maffeo (48') i Kiko (53'). T.V.: cap. PÚBLIC: 14.500 espectadors al Nuevo Arcángel.

REACCIÓ

Cristian Herrera va tornar l'equip al partit amb un gol que pot ser decisiu (29')

MASSA NERVIS

Desconeguts, els gironins no van encaixar el 3-0 perquè el pal ho va evitar (23')

SENSE MALÍCIA

Els gironins van dominar de cap a peus el seu rival, però a l'àrea van ser inofensius
Alcaraz va estar a punt de fer el 2-2 en una falta directa que Razak va avortar (92')
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)