Badades sense precedents

Mal peu. El Girona no havia rebut dos gols de manera tan ràpida des de l'ascens a 2a A. El Còrdova no ha necessitat fer gran cosa en atac per marcar cinc gols en els tres duels

En punts tan culminants d'una temporada com una eliminatòria d'ascens, una breu fase fosca et pot condemnar al desastre. El Girona arribava a El Arcángel podent presumir d'haver encaixat només nou gols en tota la segona volta (una mitjana de 0,43 per partit) i amb l'etiqueta d'equip menys golejat de tota la lliga regular (28 gols en 42 jornades). Tota la solidesa exhibida durant tants mesos es va ensorrar només de començar el partit a Còrdova. De les gairebé 15.000 persones que hi havia a El Arcángel, ben pocs haurien imaginat un començament tan letal per als gironins, que van rebre en 12 minuts els mateixos gols que en els nou últims partits de lliga regular, junts. L'equip va sortir badant, amb una acció especialment greu en el primer gol, i ho hauria pogut pagar caríssim. Des que es va instal·lar a segona A, el Girona no havia tingut mai un 2-0 advers amb tants pocs minuts disputats. Hi ha precedents que s'hi acosten, però cap arriba a la precocitat de dijous.

El Còrdova va treure molt de petroli de les primeres ocasions de perill. Els andalusos, que compten per victòria els tres partits del curs contra el Girona, han sabut frustrar-los sempre amb una dosi alta d'efectivitat. De fet, van tornar a marcar dos gols a Becerra, cosa que no havia aconseguit fer cap equip en tota la segona volta. I l'últim que ho havia aconseguit és, precisament, el mateix Còrdova, al desembre, a Montilivi. Abans, el Leganés, el Llagostera i el Numància (l'únic amb tres gols) també ho havien fet. Cap d'ells, però, havia situat un escenari favorable de dos gols en la primera meitat. Des que Pablo Machín va arribar a Montilivi, només s'havia trobat en tres partits amb un marcador tan advers ben aviat. L'últim va ser l'eliminatòria que va tancar el curs passat, amb l'1-4, a Montilivi, del Saragossa. Willian José havia batut dos cops Becerra en el minut 35, i encara hi va haver un tercer gol dels aragonesos abans del descans. En la lliga regular 2014/15, la Ponferradina i Las Palmas també van situar aviat un 2-0. El cas dels canaris és el precedent més similar al de la sortida en fals de dijous a Còrdova, perquè Guzmán Casaseca va marcar el 0-1 en el minut 8 i el 0-2, al cap de set minuts.