Girona

Derrotes amb remei

Tot per decidir. Dels quatre equips que han guanyat a casa en l'anada de la fase d'ascens, només el Las Palmas (2013/14) ha aconseguit superar l'eliminatòria. Les remuntades predominen

D'entrada, no fa falta l'èpica ni una remuntada apoteòsica. El 2-1 de dijous a El Arcángel obliga el Girona a guanyar demà, i amb un 1-0 en faria prou. Els andalusos van fer un primer pas, però saben també que eliminar un rival que té el factor camp a favor no és fàcil, com ho demostren els precedents en la lluita per pujar a primera divisió. Des que es va adoptar el format actual, s'han completat quinze eliminatòries, entre semifinals i finals. En quatre casos, els equips que han jugat l'anada com a locals han aconseguit la victòria, com van fer el Còrdova dijous i l'Osasuna dimecres contra el Nàstic (3-1). I d'aquests quatre, l'únic que va acabar triomfant va ser el Las Palmas, la temporada 2013/14, en què es va desfer de l'Sporting amb dues victòries per la mínima, tant a casa com a camp contrari, que li van valer l'accés a la final. Els altres tres casos van acabar amb remuntada, com la que intentarà aconseguir demà el Girona a Montilivi.

En la primera edició tant el Celta com el Valladolid van aconseguir un triomf per la mínima en el partit d'anada, però no en van tenir prou, perquè tant el Granada –calcant el resultat dels gallecs i fent valer la millor classificació– com l'Elx van capgirar l'eliminatòria davant la seva afició.

El Las Palmas es va convertir fa dos anys en el primer i únic equip que ha triomfat com a visitant després de guanyar el partit d'anada –hi ha altres equips que han celebrat la classificació a fora, però a partir d'un empat o fins i tot una derrota en l'anada–. I fa tot just un any el conjunt canari va tornar a ser protagonista, en ser capaç de capgirar el 3-1 amb què va sortir de La Romareda –el Saragossa acabava d'eliminar el Girona– amb un 2-0 a Gran Canària, on un gol en el minut 84 de Sergio Araujo li va permetre pujar a primera divisió.

TEMP. 2010/11
Semifinals
Celta-Granada
1-0 GRANADA-Celta
1-0
Valladolid-Elx
1-0 ELX-Valladolid
3-1
Final
Granada-Elx
0-0 Elx-GRANADA
1-1
TEMP. 2011/12
Semifinals
Hèrcules-Alcorcón
1-1 ALCORCÓN-Hèrcules
0-0
Còrdova-Valladolid
0-0 VALLADOLID-Còrdova
3-0
Final
Alcorcón-Valladolid
0-1 VALLADOLID-Alcorcón
1-1
TEMP. 2012/13
Semifinals
Alcorcón-Girona
1-1 GIRONA-Alcorcón
3-1
Las Palmas-Almeria
1-1 ALMERIA-Las Palmas
2-1
Final
Girona-Almeria
0-1 ALMERIA-Girona
3-0
TEMP. 2013/14
Semifinals
Las Palmas-Sporting
1-0 Sporting-LAS PALMAS
0-1
Còrdova-Múrcia
0-0 Múrcia-CÒRDOVA
1-2
Final
Còrdova-Las Palmas
0-0 Las Palmas-CÒRDOVA
1-1
TEMP. 2014/15
Semifinals
Saragossa-Girona
0-3 Girona-SARAGOSSA
1-4
Valladolid-Las Palmas
1-1 LAS PALMAS-Valladolid
0-0
Final
Saragossa-Las Palmas
3-1 LAS PALMAS-Saragossa
2-0

Deu equips dels quinze amb la tornada a casa han triomfat

Tant el Nàstic com el Girona necessiten la remuntada per fer valer el factor camp i accedir a la final de la fase d'ascens. De moment, el balanç històric des que es va adoptar el format actual és favorable als equips que tenen la tornada a casa, que s'han imposat en deu de les quinze eliminatòries. En la primera edició, l'únic visitant que va triomfar va ser el Granada, a Elx. En les dues següents, no hi va haver cap equip que guanyés tenint la tornada a fora, ni en semifinals ni en la final. El curs 2013/14 va ser l'excepció, ja que sempre va guanyar l'equip que tenia l'anada a casa. I la temporada passada, el Saragossa, amb la remuntada contra pronòstic a Montilivi, va trencar el costum de premiar els que tenien el factor camp a favor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)