Girona

El somni exigeix guanyar

El Girona necessita remuntar l'2-1 de l'anada per arribar a l'eliminatòria decisiva cap a l'ascens a primera

En un estadi que bullirà per primer cop en tot el curs, l'equip haurà de saber gestionar l'ansietat i la tensió

O s'abaixa el teló o s'alimenta el somni. No hi ha res a mitges, ni repesques ni segones oportunitats. El Girona afronta un partit a cara o creu aquesta tarda a Montilivi, i no té cap intenció d'aturar l'ambició amb què va anar progressant durant la segona volta i gràcies a la qual va arribar a l'última jornada de lliga regular defensant el sisè lloc i va acabar quart, més amunt que mai. El panorama es va ennuvolar dijous, en l'anada de la primera eliminatòria a Còrdova, però vist com va començar el partit, el 2-1 no és cap drama. Avui toca remuntada a Montilivi, i no només n'és conscient l'equip, que des que es va acabar l'anada ja es mentalitzava per aconseguir el primer triomf del curs contra el Còrdova, sinó també l'afició, que omplirà per primera vegada en tota la temporada Montilivi. Tots plegats confien a fer prou força per eliminar el Còrdova i arribar fins a l'eliminatòria definitiva contra l'Osasuna.

La victòria és indispensable, però tampoc cal cap proesa, ni de bon tros. Amb un 1-0 n'hi hauria prou. El 2-1 duria a la pròrroga, que si s'acabés sense cap més gol classificaria el Girona –no hi ha tanda de penals en la fase d'ascens– com a millor classificat en la lliga. Als blanc-i-vermells els valdrien els quatre últims resultats davant la seva afició, ja que es van imposar per la mínima a l'Alavés, el Tenerife i el Mallorca abans de superar per dos gols l'Alcorcón. Tots, sense rebre ni un sol gol, com tampoc li n'havia fet l'Osasuna (0-0), enmig d'una ratxa d'imbatibilitat d'Isaac Becerra com a local que dura 471 minuts. Allargar-la 90 minuts ajudaria molt els de Pablo Machín, que no es poden permetre de cap manera badades com la de l'1-0 a Còrdova ni, per descomptat, sortides tan desconnectades com la de dijous, en què havien encaixat dos gols en dotze minuts.

El Còrdova ha sabut fer molt de mal al Girona sense necessitat de tenir ni més pilota ni més control. Els andalusos van acabar la lliga regular com l'únic equip capaç de fer els sis punts contra el Girona, i el van superar també en el duel d'anada, en què van començar amb molta energia però van anar cedint terreny i van acabar força més fosos físicament que els de Machín. Els gironins, amb una plantilla més jove i amb molta més frescor que la que havia mostrat en la recta final del curs anterior, esperen que la superioritat física que van insinuar durant la segona meitat a El Arcángel s'accentuï avui i acabi tenint pes en l'eliminatòria. Un altre factor que sol prendre rellevància és la tensió. Si ja n'hi ha molta pel que hi ha en joc, la necessitat de remuntar podria jugar en contra dels gironins en funció de com es desenvolupi el duel. L'impuls de la graderia ha d'ajudar els blanc-i-vermells, però també s'ha de saber gestionar.

Amb Pedro Ríos

El Còrdova va viatjar ahir cap a Girona amb vint jugadors convocats. La novetat principal, i esperada, és la presència de Pedro Ríos, un cop superada la febre que li va impedir participar en l'anada.

A MONTILIVI

Els quatre últims resultats davant la seva afició li valdrien a l'equip per classificar-se

FONAMENTAL

Marcar és indispensable, però mantenir el zero al darrere ajudaria molt

L'ESTAT FÍSIC

El Girona va fer la sensació que acabava molt més sencer l'anada que el rival, més veterà

Amb Lejeune i amb totes les alternatives

Com és habitual en els partits a Montilivi, Pablo Machín no va facilitar convocatòria. Els jugadors dinaran plegats i faran migdiada en un hotel de la ciutat abans d'anar cap a l'estadi en autobús, on part dels aficionats preveuen fer-los una rebuda de suport. El tècnic recupera Florian Lejeune, baixa a Còrdova per sanció, que entrarà directament a l'onze inicial. Machín té moltes alternatives, perquè ha anat buidant la llista de baixes. Javi Álamo, a qui el tècnic no es va endur a Còrdova, estaria en condicions de jugar, i fins i tot Felipe Sanchón s'ha entrenat amb normalitat. Un dels dubtes és al carril dret, on Maffeo va oferir un bon nivell, però Aday té més vocació ofensiva. Al mig del camp, Eloi podria recuperar el lloc en detriment de Granell. I al davant, Cristian Herrera –en estat de gràcia– i Rubén Sobrino aspiren a continuar formant el tàndem d'atac titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)