2a divisió FEF

Futbol

Promoció d'ascens a segona divisió A

Un recital per fer-ho fàcil

Endavant. El Lleida s'imposa de manera contundent al Castella i jugarà l'eliminatòria decisiva per pujar. El 0-1 en el 30', amb penal i expulsió del porter visitant inclosos, van aplanar el camí

No, no és cap somni. El Lleida jugarà l'eliminatòria definitiva per pujar a segona A després d'haver sentenciat també el Real Madrid Castella. Això és gran, però més gran és la manera com s'ha aconseguit. Els pupils d'Imanol Idiakez, un grup humà que deixarà empremta a la Terra Ferma passi el que passi d'aquí quinze dies, va exhibir-se a Valdebebas i va guanyar el filial blanc de forma contundent, marcant tres gols com tres sols i no encaixant-ne cap ni un. Bravo. Va tenir, això sí, la inestimable col·laboració del porter Carlos Abad, que va expulsar-se en el minut 30 després de fer caure Colinas quan l'atacant blau ja no tenia res a fer. Penal, 0-1 i eliminatòria encarrilada. El mèrit de tot plegat, però, va ser del Lleida, que en un exercici de maduresa va sotmetre un Castella verd i precipitat, que acabaria desesperat, víctima d'un rondo gegant al seu propi camp. Contenir les virtuts i explotar els defectes. Aquesta era la consigna clara que tenia el quadre del Segrià i les coses no haurien pogut sortir millor en el primer temps. D'entrada, perquè el Castella, que havia d'assetjar Crespo, va tornar a pecar de precipitació. Però també perquè aquestes presses i l'ansietat per obrir la llauna van propiciar unes badades defensives pròpies d'equip de col·legi. I tot això era terreny adobat per a la classificació del Lleida. Tal com era previsible, el filial madridista va saltar a la gespa disposat a cruspir-se el conjunt blau. Però quan es tracta de menjar, més val mastegar a poc a poc. Engolir és sinònim d'indigestió. I ara els blancs ja ho saben. Així, tot i dominar en la primera mitja hora, el rigor defensiu del Lleida, les sempre encertades intervencions d'Ivan Crespo i les presses, van impedir al Castella obrir la llauna. Mariano i, sobretot, Álvaro, van fer anar de corcoll la rereguarda blava en els primers instants, però res. Els d'Idiakez, en les indecisions locals, també van generar perill. De fet, fruit d'una pèrdua de pilota d'Enzo Zidane, arribaria l'acció que canviaria el partit. Colinas va plantar-se sol davant Carlos Abad, el va intentar driblar i, tot i que se li va escapar el control, el porter va fer-lo caure de manera molt innocent. Penal i expulsió. Marc Martínez va agafar la responsabilitat des dels onze metres i, amb la sang freda d'un franctirador, va col·locar la pilota a l'esquerra del porter. Gol i eliminatòria encarrilada. I és que el 0-1 i el fet de jugar amb un home menys va estabornir el Castella, que va quedar descol·locat, conscient que, contra aquest Lleida ple de virtuts, remuntar seria impossible.
Dos gols i un gran rondo
Després de la represa Luis Miguel Ramis, que havia tret creativitat amb la sortida de Febas quan van expulsar el porter, va intentar fer un pas endavant amb l'entrada de Cedrés per Reguilón. Aquesta aposta, com la majoria de les que són arriscades, va fracassar. Amb la defensa afeblida i l'atac totalment desconnectat, el Lleida i els tres-cents fidels que el van acompanyar es van divertir. Era qüestió de sostenir i fustigar. Així arribaria el segon gol. Julen Colinas va rebre una passada en llarg, va colar-se com un ratolí entre els centrals del Madrid i va batre Herrero amb una vaselina perfecta. Era el 52' i l'eliminatòria ja estava del tot sentenciada. Llavors van arribar els moments de diversió. El Castella estava KO i el Lleida no ho va desaprofitar. Va acaparar la possessió per evitar ensurts. Llavors, en el minut 68, Urko Arroyo sentenciaria després de deixar assegut Tejero i batre Alfonso Herrero amb un xut creuat. Ja no hi va haver més història. Falta, en tot cas, el desenllaç, que pot ser gloriós si l'equip continua exhibint els arguments mostrats fins ara els pròxims dos caps de setmana.

MADRID C.0 (0)
LLEIDA3 (1)

MADRID CASTELLA: Carlos Abad; Tejero, Salto, Lienhart, Reguilón (Cedrés, 46'); Enzo (Odegaard, 56'), Marcos Llorente, Febas (Alfonso Herrero, 30'); Álvaro, Mariano i Borja Mayoral. LLEIDA ESPORTIU: Iván Crespo; Òscar Rubio, Ekhi, Molo, Raúl Fuster (Rami, 78'); Albístegui (Urko Arroyo, 56'), Pau Bosch, Marc Martínez; Colinas, Carlos Rodríguez (Arnau, 64') i Vega. GOLS: 0-1 (30') Marc Martínez, de penal. 0-2 (52') Colinas. 0-3 (78') Urko Arroyo. ÀRBITRE: López Toca (col·legi cantàbric). T.G.: als locals Mariano i Borja Mayoral i al visitant Vega. T.V.: al porter local Carlos Abad (28'), directa. PÚBLIC: Uns 4.000 espectadors, 300 dels quals del Lleida Esportiu.
Teníem un gran equip al davant, però hem controlat sempre els moments clau del partit
Imanol Idiakez
entrenador del lleida
En quatre partits ens han expulsat tres jugadors. No hem tingut sort amb els àrbitres
Luis Miguel Ramis
entrenador del madrid b
Arribem a la tercera fase molt bé, deixant sense marcar un dels millors filials
Pau Bosch
jugador del lleida

Maledicció trencada i a esperar el rival

Amb la classificació d'ahir, el Lleida Esportiu va treure's una espina que tenia clavada des de la refundació. I és que fins ara els blaus sempre havien ensopegat en la segona eliminatòria. Fa dues temporades el conjunt de la Terra Ferma va caure contra el Leganés. Llavors, el quadre entrenat per Toni Seligrat va ser eliminat en la pròrroga a Butarque, després d'haver empatat 0-0, com en l'anada al Camp d'Esports. L'any anterior, la temporada 2012/13, la història va ser molt similar. El Lleida Esportiu va deixar KO en la primera eliminatòria el Leganés, però va cedir contra el Jaén en
una tanda de penals fatídica (4-3). La parròquia del Lleida Esportiu, doncs, haurà d'estar avui ben atenta als dos partits de fase d'ascens que encara s'han de jugar, després que l'Hèrcules passés a la següent fase ahir contra el Toledo (2-2 a la tornada i 0-1 a l'anada). L'Hèrcules no podrà ser el rival en cap cas del Lleida perquè venen del mateix grup, per tant el rival sortirà de les eliminatòries entre el Sevilla Atlético i el Logroñés, i el Racing i el Cadis (en les dues eliminatòries, els equips andalusos tenen un avantatge mínim d'1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)