Territorial

La Jonquera obra el miracle

Promoció d'ascens a 3a divisió. Els d'Àxel Vizuete empaten (1-1) al camp del Santboià i aconsegueixen el seu primer ascens de la història a tercera gràcies al gol a camp contrari

Es va colar a la fase d'ascens en l'última jornada i gràcies a una carambola. Per complicar-ho més, s'havia d'enfrontar a un rival de més entitat com el Santboià i amb la tornada a fora. I per acabar-ho d'adobar, en el 60' el col·legiat va assenyalar un penal a favor dels barcelonins en una falta fora de l'àrea que va suposar el primer gol de l'eliminatòria i que posava l'ascens coll amunt. Però tot i les adversitats, la Jonquera va saber sobreposar-se, va empatar el partit i, conseqüentment gràcies als gols a camp contrari, va aconseguir l'ascens. Per primer cop en la seva història, els jonquerencs competiran la temporada que ve a 3a divisió, on hi haurà cinc equips gironins. Per aconseguir el miracle de l'ascens, la Jonquera va haver de suar de valent. De fet, qui va fer més mèrits i va mostrar més intenció per endur-se el partit va ser el Santboià. Els d'Àxel Vizuete, però, van saber jugar les seves cartes. En la primera part, el domini del Santboià va ser total i absolut. Des del primer minut els barcelonins van intentar obrir el marcador, especialment a través d'un Buba molt inspirat, a qui només li va faltar el gol. El Santboià fins i tot va topar dues vegades amb el pal: Josele, en el 6', i Aaron Bueno, en el 39'. La Jonquera es va mostrar més sòlid en la segona, però el Santboià va seguir dominant. El guió del partit va canviar en el 60', quan en un contraatac Buba va rebre una falta d'Alforcea just a la frontal de l'àrea que el col·legiat va considerar a dins. Aaron Bueno, des dels onze metres, no va perdonar i va fer l'1-0.
Reacció d'ascens
La reacció de la Jonquera va ser fulminant. Només quatre minuts després d'encaixar el gol, en una de les poques arribades clares, els d'Àxel Vizuete van fer l'empat. Bassols, que acabava d'entrar, va centrar ras després d'una gran jugada per banda i Massó, que també havia entrat un minut abans, va aprofitar un embolic de la defensa per marcar a pler i donar l'ascens als jonquerencs. Fins al xiulet final, el Santboià va tancar la Jonquera a la seva àrea, però va penjar pilotes més amb el cor que amb el cap. Tot i això, en el 92', els locals encara van disposar d'una última ocasió que va acabar al travesser, però ja res va evitar l'històric ascens de la Jonquera.

SANTBOIÀ1 (0)
LA JONQUERA1 (0)

SANTBOIÀ: Rafa Leva, Cardenas, Omar (Dani Acosta, 78'), Kilian, Àlex Ruiz, Libo (Jaume, 82'), Buba, Carlos Martínez (Carlos González, 74'), Josele (Camacho, 64'), Kevin (Sergio, 64') i Aaron Bueno. LA JONQUERA: Toni Montero, Edile, Alforcea, Ivan Ruiz (Anderson, 29'), Bena, Vergara, Tidiane, Fran Pérez, Gerard Muñoz (Massó, 64'), Henry (Bassols, 64') i Pol Compte (Joel, 74'). GOLS: 1-0 (61') Aaron Bueno, de penal. 1-1 (65') Massó. ÀRBITRE: Ceacero Solana. T.G.: als locals; i als visitants Toni Montero, Bassols i Bena. PÚBLIC: uns 800 espectadors. Aproximadament 200 de la Jonquera.

Encara costa de creure el que hem aconseguit. És històric que un poble com la Jonquera tingui equip l'any que ve a tercera divisió
Aquest equip està pensat per mantenir la categoria. No érem els favorits, però la il·lusió et pot fer aconseguir el que sembla impossible