Girona

“L'equip mereix competir a primera”

Pablo Machín. Entrenador del Girona

Pablo Machín havia dit abans del partit que tenia ganes de viure una celebració amb l'afició, encara que no hi hagués res definitiu, i el guió va ser el més adequat. “Avui hem viscut una mitja celebració, però del que estic més orgullós és que la comunió amb l'afició s'ha elevat a l'enèsima potència. En els moments difícils, ens han dut a fer aquest pas més per lluitar fins al final. Tant de bo que tinguem moltes tardes així”, va explicar l'entrenador del Girona a la sala de premsa, que va elogiar el seu grup: “Aquests jugadors mereixen competir a la màxima categoria. La majoria no ho han fet, i és un repte més que tenim.”

Machín va argumentar l'aposta inicial, amb Lekic al davant: “Volíem ser ofensius per banda i tenir una referència que fixés els centrals. I també volíem dosificar una mica els jugadors.” El tècnic va fer dos canvis en el descans, i poc després va arribar el 0-1, que ennegria el panorama: “Certament, ho he vist complicat, però havia dit als futbolistes que no seria un partit d'1-0, que segurament hauríem de fer dos gols o més. I un cop més, la casta, l'orgull i la voluntat d'anar endavant han tingut premi. Estic molt i molt orgullós del treball dels jugadors.” Va arribar la remuntada i, ja en la pròrroga, el 3-1, que era estèril. “Havíem deixat clar que teníem el partit guanyat, perquè fer el tercer no servia, però quan has inculcat sempre anar endavant i ser valents, canviar el xip és complicat.” I l'equip va acabar patint molt, més del compte. “Els ho hem posat més fàcil. Si haguéssim mantingut més la possessió, amb un rival amb deu i nosaltres amb millor fons físic, no hauríem partit tant.”

Preguntat pel partidàs de Borja García, el tècnic va dir: “Ens dóna coses diferents, i ara també està convençut que pot fer moltes més coses. Se'l catalogava de creatiu, però també té un desplegament físic i tàctic fenomenal que el converteix en millor jugador.” Machín no tenia clar que l'acció de Maffeo fos penal –“el jugador no és transparent”– i va començar a parlar de l'Osasuna: “Com nosaltres, ha agafat moral. I també són joves. Qui millor sàpiga competir i tingui més encert ho tindrà més fàcil.”

EL 0-1

“Ho he vist complicat, però l'orgull i la voluntat han tingut premi”

L'AFICIÓ

“La comunió s'ha elevat a l'enèsima potència; ens han ajudat a lluitar fins al final”

BORJA GARCÍA

“Ens dóna coses diferents, i el desplegament el converteix en millor jugador”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)