Girona

A dos partits de primera

El Girona elimina el Còrdova en la pròrroga d'un partidàs i lluitarà per aconseguir el primer ascens a la màxima categoria

L'equip visitarà dimecres l'Osasuna i tindrà el partit definitiu dissabte a Montilivi

Amb dosis de neguit i suspens, amb fases d'ensorrament i amb punts d'apoteosi. L'èpica es va tornar a instal·lar a Montilivi i, aquesta vegada, el Girona en va sortir triomfador. En un partidàs amb un ambient espectacular, els gironins van ser capaços d'eliminar el Còrdova després de rebre la garrotada del 0-1 en la segona part, fer els dos gols que el duien a la pròrroga, marcar el tercer –estèril– i patir per evitar el gol que els hauria fet caure. Els blanc-i-vermells van tenir un vespre màgic i tant els jugadors com l'afició, malgrat que no hi ha res definitiu, es van deixar anar per celebrar-lo. Falta un pas, amb dues parades, però l'equip col·lecciona mèrits. L'Osasuna l'espera en una altra eliminatòria apassionant, aquesta sí, definitiva.

El Girona començava la fase d'ascens com a únic equip que no ha trepitjat mai la primera divisió. No hi ha estat mai, però ho comença a buscar amb insistència. Aquell curs tan magnífic amb Rubi, que semblava de difícil reproducció, no va acabar bé del tot, malgrat que hi va haver fins i tot rua. Al cap de dos anys, la millor temporada de la història va tenir un desenllaç cruel. I, tot i això, l'equip ha estat capaç de tornar-hi i d'arribar fins al final. El tercer assalt en quatre temporades. Serà el bo?

L'últim obstacle és l'Osasuna, envalentit després de sorprendre el Nàstic en la primera eliminatòria, i amb una afició fidel que l'impulsarà amb un ambient de luxe a El Sadar. Els d'Enrique Martín Monreal, que el curs passat es van salvar del descens a segona B en l'última jornada, van accedir a la fase d'ascens l'últim dia. Amb una combinació de jugadors molt joves i veterans, van començar amb molta força la lliga, instal·lats en zona d'ascens directe. No van poder mantenir el mateix ritme a partir del gener, però van acabar tenint temps de classificar-se, i això que una ensopegada a casa en la penúltima jornada (2-3 contra l'Osca) semblava condemnar-los. El Girona va superar l'Osasuna a El Sadar gràcies a un golàs de Rubén Alcaraz. Fa poc més de dos mesos, van empatar sense gols.

EL GUIÓ

El 0-1 va apujar el llistó d'exigència, però el Girona va treure orgull i molta fe

FESTA GROSSA

L'equip i Montilivi van esvair fantasmes i es van deixar anar per celebrar-ho

EL RIVAL

L'Osasuna ha sorprès el Nàstic i rebrà el Girona amb un ambient de luxe a El Sadar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)