Girona

Un os dur de rosegar

En els dos precedents en la lliga, l'Osasuna ha demostrat que és un rival dur i ben treballat, sobretot per fer front al sistema de Machín

Amb joventut i gent de la casa, els navarresos sempre han estat a la part més alta

El Girona es jugarà l'ascens a primera divisió en una eliminatòria final i decisiva contra l'Osasuna. Els gironins tindran el factor camp a favor –van quedar quarts en la taula, mentre que els navarresos van accedir a jugar el play-off com a sisens–, un fet que en la primera eliminatòria, contra el Nàstic, els jugadors dirigits per Enrique Martín ja han demostrat afrontar amb brillantor. I és que, la solvència amb la qual els de Pamplona van superar els tarragonins és un avís per a navegants. Com ho són els dos precedents en els duels de lliga, en què el Girona va haver de treballar de valent per sumar quatre dels sis punts possibles. En el partit de la primera volta, a El Sadar, un gol de Rubén Alcaraz va decantar la balança a favor dels gironins, que van aguantar la pressió ambiental a còpia de madurar el matx. La genialitat del migcampista barceloní va ser clau per sumar els tres punts, un resultat que de ben segur firmarien demà els de Pablo Machín. En el matx de tornada, el Girona no va passar de l'empat a zero contra l'Osasuna. Els gironins, en ple ascens en la classificació van topar amb un mur infranquejable construït per Enrique Martín. Els navarresos van concedir algunes ocasions, però els blanc-i-vermells no les van aprofitar. Al final, els vermells van disposar d'aproximacions clares que, fins i tot, haurien pogut decantar la balança al seu favor.
Un onze consolidat
L'Osasuna ha estat durant tota la campanya a la part alta o mitjana-alta de la taula. La trajectòria dels navarresos ha estat lloada per tots els seus adversaris gràcies, en bona part, al fortí d'El Sadar, on han perdut només tres partits –un dels quals contra el Girona–. El conjunt de Tajonar va ser el tercer equip menys golejat de la categoria (40 gols en contra), a una distància força àmplia del Girona, el que menys en va encaixar (28). El tècnic de l'Osasuna ha planificat cada un dels seus onzes amb una columna vertebral fixa, formada per jugadors que han donat un rendiment brillant durant el curs, un element clau. De fet, a banda del porter Nauzet, que ha jugat la totalitat dels minuts fins ara, igual que Becerra, David García, Javier i Miguel Flaño –tots ells defenses–, Oier, Roberto Torres, Mikel Merino i l'incombustible Nino, han superat la barrera dels 3.000 minuts aquesta campanya. Aquests futbolistes són els que sostenen l'equip navarrès, ben secundats per homes igual d'importants com ara Unai García, Tano, Berenguer, el sempre perillós davanter centre, Urko Vera i Kenan Kodro, que en l'eliminatòria contra el Nàstic ha estat titular en els dos partits i ha fet un gol.

GIRONA0
OSASUNA0
GIRONA1
OSASUNA0

OSASUNA: Nauzet; Oier, Miguel Flaño, Tano Bonnin (Álex Berenguer, 78'), Unai García, Javi Flaño; Adrián Cruz (Olavide, 46'), Merino, Roberto Torres; Javi Martínez (Pucko, 67') i Nino. GIRONA: Isaac Becerra; Pol Llonch, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune, Clerc (Aday, 53'); Pere Pons, Rubén Alcaraz; Borja García (Granell, 59'); Felipe (Eloi Amagat, 75') i Mata. GOLS: 0-1 (24') Rubén Alcaraz. ÀRBITRE: Valdés Aller (col·legi de Castella i Lleó). T.G.: Nino (45'), Merino (69'), de l'Osasuna; Lejeune (42'), Mata (45') i Felipe (64'), del Girona. T.V.: Cap. PÚBLIC: 14.059 espectadors a El Sadar. COMENTARI: Un golàs des de la llarga distància de Rubén Alcaraz va donar al Girona els tres punts a El Sadar, Els gironins van aguantar les escomeses locals i van saber madurar el partit i endur-se el triomf gràcies a la genialitat del migcampista.
GIRONA: Becerra; Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune; Javi Álamo, Eloi (Granell 56'), Rubén Alcaraz, Clerc, Borja García (Jairo 84'); Mata (Lekic 56') i Cristian Herrera. OSASUNA: Nauzet; Aitor Buñuel (Javier Flaño 64'), Tano, Miguel Flaño, David Garcia, Oier; Manuel Sánchez, Otegui (De las Cuevas 60'), Roberto Torres; Álex Berenguer (Maikel 82') Urko Vera. ÀRBITRE: Piñeiro Crespo, del col·legi asturià. T.G.: al local Lekic (90'), i als visitants Urko Vera (16'), David Garcia (47') i De las Cuevas (92'). T.V.: cap. PÚBLIC: 5.328 espectadors a Montilivi. COMENTARI: Ja amb clara dinàmica ascendent, el Girona no va poder superar a un Osasuna ben plantat al terreny de joc. Els jugadors dirigits per Pablo Machín van tenir opcions clares per decantar la balança al seu favor però en els darrers compassos de l'enfrontament, els navarresos també van poder endur-se els tres punts amb contracops clar per batre a Becerra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)