Girona

La Gironamania col·lapsa Montilivi

El club es queda sense paper per al duel de dissabte contra l'Osasuna poca estona després d'haver obert les taquilles

La venda per internet oberta a tothom va deixar molts abonats que van fer cua sense possibilitat de comprar més entrades

Amb molta gent fent cua des d'abans de les vuit del matí, quan les taquilles de Montilivi es van obrir a les 9, les entrades van volar. Cap a les 11, el club ja penjava el rètol que s'havien exhaurit quan encara hi havia molts abonats esperant el seu torn. Aquests només van poder retirar la seva –el Girona no alliberarà els seients dels seus socis fins demà dimecres–, però no pas les addicionals. I aquí va començar la polèmica, perquè paral·lelament a la venda a les taquilles, el club també va engegar la venda per internet, que estava oberta a tothom. La conclusió és que sense aixecar el cul de la cadira, molta gent va poder adquirir quatre entrades com si res. El temor que moltes havien anat a parar a Pamplona es va començar a escampar i les xarxes van bullir amb molts abonats indignats per la decisió del club, que a última hora de la tarda va emetre un comunicat per intentar aclarir la situació. El Girona va comunicar que es van vendre 1.186 entrades on line, la gran majoria de les quals a les comarques gironines (925). “Només 103 són de fora de Catalunya. Si haguéssim vist que superaven el 10% ho hauríem tallat. La situació ha estat controlada en tot moment”, va comentar el president del Girona, Delfí Geli. En el comunicat, el club detalla que va “monitoritzar constantment a través de les IP dels compradors” l'origen de la compra.

Fa la sensació que tot hauria estat més tranquil si el club s'hagués esperat a activar la venda per internet. El president va argumentar la decisió: “És una petició reclamada pels nostres abonats i aficionats, sobretot els de fora de la ciutat que s'han de desplaçar. És un bon sistema per evitar aglomeracions i guanyar agilitat.” Geli també va defensar que el club ha mirat en tot moment pels seus abonats: “Tenen l'entrada garantida si la retiren abans de dijous, que serà quan s'alliberaran els seients que no s'hagin adquirit. Hem d'entendre que amb tanta demanda és complicat. Aquest dissabte necessitaríem dos o tres estadis”, va afegir.

Problemes de seguretat?

La situació pot complicar força la feina dels Mossos i de tot el personal de seguretat. El partit possiblement sigui declarat d'alt risc, i tenir dispersats en diferents zones del camp un nombre indeterminat d'aficionats visitants serà difícil de controlar en el cas que hi hagi qualsevol incident. De fet, la LFP exigeix que les aficions estiguin separades i cada club és responsable de la seva (el Còrdova, per exemple, va gestionar diumenge les entrades de la zona visitant, i cada seguidor ha d'estar identificat amb nom i cognoms). Que el Girona, però, hagi obert l'aixeta i hi hagi aficionats rivals que s'ubiquin en diversos sectors de Montilivi –ho va reconèixer el club en el comunicat– no serà problema de l'Osasuna, sinó del Girona. Això, a més, no eximeix que el club de Montilivi hagi de donar al navarrès les 450 entrades de la zona visitant perquè les gestioni.

Dissabte, tot i que el Nàstic n'hi va donar unes 400, els navarresos que es van desplaçar fins a Tarragona van ser pràcticament el doble, més de 700. Finalment, però, i gràcies al fet que el Nou Estadi no es va omplir i quedava paper per vendre, els aficionats visitants que no tenien entrada la van poder comprar a les taquilles i el club els va ubicar en una zona contigua amb la resta de seguidors forasters.

Demà dimecres hi ha programada l'habitual reunió de seguretat abans de cada partit, tot i que aquesta vegada l'operatiu serà molt més ampli per la transcendència del duel i la gent que mobilitzarà el Girona-Osasuna. El club serà alertat que la decisió presa, a banda de provocar les queixes dels seus abonats, pot derivar en problemes de seguretat pel fet de tenir seguidors visitants dispersats.

Ple garantit

Del que ja no hi ha cap dubte és que Montilivi s'omplirà a vessar. Contra el Còrdova, el ple no va ser absolut (8.913 sobre un aforament de 9.282), però poc hi va faltar. Ho va evitar el fet que no es van vendre totes les entrades de la zona visitant. Malgrat que es van veure força cadires buides, també hi havia molta gent dempeus a l'anella de l'estadi per poder tenir una millor visibilitat.

Per dissabte, el Girona i l'Osasuna han pactat que l'intercanvi d'entrades serà de 450 (un 5% de l'aforament), cosa que obligarà a ampliar lleugerament la zona visitant, limitada ara a unes 300.

A MANS RIVALS?

El club nega una fuita d'entrades cap a Pamplona i diu que la situació està controlada

ELS SEIENTS LLIURES

Dijous es vendran les dels abonats que no les hagin retirat, però seran ben poques

DELFÍ GELI, PRESIDENT DEL GIRONA

Es van vendre més de 6.000 entrades, de les quals 1.186 van ser per internet
Sempre hem tingut en compte l'abonat, que té el seient assegurat. Dissabte necessitaríem dos o tres estadis
Els nostres abonats reclamaven poder comprar per internet, sobretot els de fora de la ciutat. S'eviten cues i és més àgil
S'han venut només 103 entrades fora de Catalunya. Si haguessin superat el 10% ho hauríem tallat. Està controlat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)