Girona

JOSÉ BORDALÁS

ENTRENADOR DE L'ALAVÉS

“Decidiran els detalls, com ara l'encert, clau en aquests partits”

“El dibuix tàctic del Girona i de l'Osasuna és pràcticament el mateix, tenen una manera d'interpretar-lo molt similar i això fa que l'eliminatòria sigui encara més igualada”

“Tenir el factor camp a favor és indubtablement un avantatge, i em sembla bé la norma que en cas d'igualtat en la pròrroga se't reconegui el fet d'haver quedat al davant en la lliga”

Veig l'eliminatòria molt igualada, com també ho han estat les dues primeres, en les quals s'ha decidit tot en la tornada
Encara recordo aquell Còrdova que va entrar al ‘play-off' com a setè classificat i va pujar. Sempre poden haver-hi sorpreses

Si ahir era Asier Garitano (Leganés) el que valorava per a L'Esportiu l'eliminatòria final entre el Girona i l'Osasuna, avui agafa el testimoni José Bordalás (Alacant, 5/3/1964), l'entrenador de l'altre equip que va pujar directament a la primera divisió, l'Alavés. Bordalás també preveu un encreuament d'allò més igualat, recorda que en el play-off sempre poden haver-hi sorpreses i recalca la importància de tenir la tornada a casa.

Ha retornat l'Alavés a primera divisió, poden estar contents.
Sí, i encara més quan no era l'objectiu al principi, quan em van dir que no s'havia de patir, que la temporada fos tranquil·la... Ningú comptava amb l'ascens, però l'equip ha estat solvent, s'ha adaptat molt bé i vam aguantar allà a dalt, en les posicions d'ascens directe. Ha estat un ascens molt meritori i extraordinari, estem molt feliços.
Després de l'Alavés i el Leganés ja només en pot pujar un més. El Girona o l'Osasuna?
Doncs no ho sé, veig una eliminatòria molt igualada, com també ho han estat les dues primeres, en les quals s'ha decidit tot en els partits de tornada. Aquesta final és igualada perquè tots dos equips hi arriben en un bon moment de forma, el Girona ha encadenat uns mesos molt bons, i l'Osasuna, que semblava que quedaria fora del play-off, s'hi va colar en l'última jornada i ara està en un gran estat anímic i ve de fer una gran eliminatòria contra el Nàstic.
Quin equip li faria més respecte si la final la jugués l'Alavés?
Tots dos, però afortunadament no hem hagut de disputar el play-off, perquè sabem que és molt complicat. El Girona jugarà la seva tercera promoció en els últims quatre anys, i això demostra la dificultat de fer el play-off i pujar. Personalment tindria el màxim de respecte per tots dos equips, perquè estan molt forts.
Ja veig que no em dirà cap equip favorit...
En principi no en veig cap, en el play-off és una constant veure sorpreses, encara recordo aquell Còrdova que es va classificar per jugar la promoció com a setè classificat quan ningú hi comptava i finalment va ascendir. Crec que no es pot parlar de favorits, només en pot pujar un, i als dos equips els desitjo el millor, perquè tinc una magnífica relació amb els dos tècnics. El sol fet d'haver arribat fins aquí ja té molt de mèrit.
Quina pot ser, doncs, la clau que decanti l'eliminatòria?
Seran petits detalls, sobretot l'encert, ja que en aquests tipus de partits és fonamental.
Molta gent opina que el Girona i l'Osasuna són dos equips molt similars. Quines diferències els troba?
Ho són, el dibuix tàctic és pràcticament el mateix i tenen una manera d'interpretar-lo molt similar, i això fa que l'eliminatòria sigui encara més igualada.
Què n'opina, del fet que no es llancin penals en el partit de tornada si s'empata al final de la pròrroga?
Tenir el factor camp a favor és indubtablement un avantatge, i en cas d'igualtat en la pròrroga se't reconeix el fet d'haver quedat al davant en la lliga. Per exemple, diumenge al Girona no li hauria fet falta ni marcar el 3-1 en la pròrroga contra el Còrdova. Em sembla bé aquesta norma, que no s'hagi d'arribar als penals, que són una loteria. Però crec que, tot i així, serà un encreuament molt igualat. El Sadar és un camp sempre complicat, amb una afició magnífica que empeny moltíssim, però últimament el Girona també s'està mostrant molt solvent a casa.
Els gironins van viure un autèntic malson el curs passat, primer amb l'ascens directe frustrat contra el Lugo i després amb la patacada amb el Saragossa en la primera eliminatòria d'ascens. Això els pot jugar a favor o en contra ara?
Quan et passen aquest tipus de coses sempre et serveixen com a experiència, a tots ens ha passat, a mi també. De tot se n'aprèn i no crec que aquestes situacions et perjudiquin, sinó tot al contrari, ja que els entrenadors ens enriquim i els clubs i els jugadors tenen més experiència per saber-ho afrontar millor en el futur.
L'Osasuna té una plantilla més jove que no pas la del Girona. És un handicap per al conjunt navarrès?
No, perquè anímicament tots dos equips estan bé i s'iguala tot. No és que no vulgui definir-me, però tots dos conjunts arriben en un bon moment i sabem que el futbol són detalls i que moltes vegades no guanya qui millor ha jugat, sinó el que més encert ha tingut a les àrees.
L'ha impressionat algun jugador en especial dels dos equips finalistes?
El Girona té una plantilla magnífica, amb moltes alternatives, amb quatre davanters que a qualsevol entrenador li agradaria tenir en el seu equip, però crec que Clerc està en un moment magnific de forma i a un gran nivell. L'Osasuna té un magnific jugador com és Mikel Merino, que ha arribat molt bé en el tram final de curs, però també en té d'altres de molt bons, com ara De las Cuevas, Roberto Torres, Nino o Urko Vera, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)