Girona

“No tinc ni un sol dubte que estarem a l'altura”

Pablo Machín Entrenador del Girona

“No és un partit normal. Només s'ha de veure els que sou avui aquí”, va deixar anar Pablo Machín. Igual que la graderia de Montilivi ha passat en pocs dies d'acollir 4.000 espectadors a uns 9.000, els quatre gats que hi sol haver en les prèvies del Girona també es van multiplicar i a la sala de premsa hi van quedar poques cadires buides. L'entrenador, igual que els futbolistes, els dirigents del club, els mitjans de comunicació i l'afició en general estan immersos en una mena de voràgine on els partits transcendentals s'enllacen i no hi ha temps per al descans. “N'acabem un i ja tenim a sobre l'altre. No tenim ni temps d'assaborir les victòries ni gairebé d'adonar-nos que hem aconseguit arribar a la final del play-off. És un no parar”, va reconèixer el tècnic, que entre prèvies i postpartits ha de sortir a la sala de premsa cada dos dies.

Machín no va voler donar gaires voltes al fet d'haver disputat 30 minuts més que l'Osasuna i d'haver descansat 24 hores menys que un equip que va acabar la lliga pitjor classificat. “Quan comença la competició ja sabem com està estructurada. No és l'ideal, però és el que hi ha. I ells es van guanyar aquest dia extra perquè van eliminar el Nàstic, que era qui tenia l'avantatge pel fet de ser tercer.” El tècnic del Girona afirma que no el va sorprendre “gens” que l'Osasuna eliminés l'equip tarragoní: “És un equip ben treballat. No sé si per circumstàncies o pel bon saber fer d'Enrique Martín, el cert és que ha anat utilitzant molts jugadors i ha acabat arribant a l'hora de la veritat amb els seus millors futbolistes en el millor moment. Possiblement ha sorprès la solvència com han eliminat al Nàstic, però jo els veia d'entrada amb moltes possibilitats”, va comentar Machín, que no va voler aprofundir gaire en la bona relació personal que manté amb el tècnic rival (van coincidir en el Numància, amb Martín de tècnic del primer equip i Machín com a entrenador de porters).

L'escenari no intimida ni de bon tros Pablo Machín, malgrat que El Sadar pot convertir-se en un infern per al Girona, amb gairebé 20.000 espectadors donant suport a l'Osasuna: “El missatge als jugadors serà clar: que disfrutin d'aquest ambient. Molta gent mataria per ser on són ells.” El tècnic del Girona té plena confiança en el seu equip: “No tinc ni un sol dubte que estarem a l'altura. A El Sadar ja hi vam guanyar en la primera volta. Hem estat competitius a tots els camps. I la setmana passada a Còrdova, quan semblava que ens baixaria un ruixat, ens vam saber sobreposar.”

Amb dos estils de joc similars, Machín no creu que hi hagi sorpreses tàctiques: “Els que poden sorprendre en el futbol no són els entrenadors, sinó els futbolistes. El futbol és d'ells, que són els que decideixen els partits.” Sí que va admetre que confia que el seu equip no sigui tan fràgil d'entrada com va ser al Nuevo Arcángel. “La intenció és aquesta, però aquest esport també té un component d'atzar que no es pot controlar”, va concloure.

EL DUEL TÀCTIC

“En el futbol, qui pot sorprendre no som els entrenadors, sinó els futbolistes”

L'INFERN D'EL SADAR

“Els jugadors han de disfrutar de l'ambient. Molta gent mataria per estar on són ells”

EL RIVAL

“És un equip molt ben treballat i els seus millors jugadors estan en el millor moment”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)