Girona

“Entrena tal com jugava”

Pere Gratacós. L'exentrenador del Girona va coincidir dos cursos a l'Osasuna amb l'actual tècnic de l'equip navarrès, Enrique Martín, del qual destaca la seva “passió i temperament”

L'exentrenador del Girona Pere Gratacós i l'actual tècnic de l'Osasuna, Enrique Martín, van coincidir els cursos 1983/84 i 1984/85 al club navarrès, a primera divisió. El de Besalú hi arribava provinent del Barça B quan el navarrès, amb 26 anys, ja feia tres temporades que jugava en la màxima categoria i havia superat els 100 partits (en va arribar a jugar 253, dels quals 230 a primera). Tot i que la participació del garrotxí va acabar sent testimonial –dos partits–, van ser dos anys de grat record: “Més que un equip, érem un grup d'amics.”

Acabada l'etapa a l'Osasuna, Gratacòs va iniciar-ne una de més llarga i pròspera al Figueres, però un dels molts amics que conserva és el tècnic que intentarà evitar que el Girona pugi a primera. “Que consti que no tinc el cor dividit. Tinc clar que vull que pugi el Girona. L'Osasuna hi ha estat molts anys, a primera, i aquí no hi hem tingut cap equip. I vull veure els millors equips i millors jugadors a Montilivi”, afirma l'actual responsable de relacions institucionals del FC Barcelona i alhora director del nou departament de formació i coneixement Masia 360 del club blaugrana. Tot i els desitjos d'ascens del Girona, Gratacós va acabar fulminat a Montilivi després d'un triomf per 5-1 per deixar pas a l'empresa Constel·lació Esportiva, que va irrompre amb força a Girona i va acabar pocs mesos després com el rosari de l'aurora. “Els records dolents jo els esborro. Del Girona em quedo amb l'ascens a tercera i amb un any que em va servir per progressar com a tècnic i em va obrir nous camins”, afirma.

Gratacós va radiografiar el tècnic de l'Osasuna: “Entrena tal com jugava. És tot passió i temperament. Rauxa. Coneixent-lo, segur que fa dies que no dorm. I si pogués, avui saltaria al camp a jugar.” L'extècnic del Girona encara el recorda enganxat a la banda d'El Sadar: “Era un jugador extravertit, anàrquic, molt ràpid, veloç, amb la porteria sempre al cap. Sempre ha tingut les coses clares. Al camp i a la banqueta. És un molt bon motivador”.

Eliminatòria igualada

Pere Gratacós creu que el Girona és lleugerament favorit a doble partit. “Ha arribat de manera molt diferent de l'any passat, fresc físicament i mentalment. L'Osasuna també, però crec que si el Girona és capaç de mantenir el nivell habitual està un punt per sobre dels navarresos.” El tècnic considera que els petits detalls seran importants, però apunta directament a sota els pals com la clau de volta: “Isaac Becerra i Nauzet poden ser el punt de desequilibri. Són dos grans porters. Segurament tindran poca feina, però difícil. Qui la solucioni millor...”

LA CLAU, SOTA PALS

L'extècnic del Girona i exjugador de l'Osasuna diu que l'eliminatòria d'ascens la poden decidir els porters

PERE GRATACÓS

Coneixent Enrique Martín, estic segur que fa dies que no dorm pensant en l'eliminatòria. Si es pogués posar a jugar, segur que ho faria
De l'Osasuna recordo que més que un equip érem un grup d'amics; de Girona em quedo amb l'ascens a tercera divisió
No tinc el cor dividit. Tinc molt clar que vull que pugi el Girona. Vull veure futbol de primera divisió i els millors jugadors a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)