Ja saben com ho han de fer

Els de Pablo Machín perden a Pamplona pel mateix resultat que ho van fer a Còrdova i l'ascens a primera divisió depèn d'una altra remuntada

Va anar molt aviat a remolc de l'Osasuna (5') i, quan va aconseguir empatar, de seguida va encaixar el 2-1

Un 1-0 dissabte i el Girona serà equip de primera divisió. És molt fàcil escriure-ho, però serà terriblement difícil traduir-ho sobre la gespa. Ahir, els de Machín van sobreviure a un ambientàs a El Sadar i també a un partit només regular, perquè els gironins van estar lluny de la seva millor versió i van caminar durant força estona sobre la corda fluixa. Però igual com fa set dies a Còrdova, el desenllaç va ser idèntic (2-1), amb un gol de Kiko Olivas que pot tenir tant de valor com el de Cristian Herrera al Nuevo Arcángel. Montilivi dictarà sentència i al Girona li caldrà una nova remuntada. El més positiu de tot és que l'equip ja sap com fer-ho.

En orris en cinc minuts

Si Isaac Becerra va aguantar només nou minuts la porteria immaculada a Còrdova, ahir als cinc minuts ja havia recollit la pilota de les xarxes. El Girona va tornar a començar el partit amb el peu esquerre i la primera ocasió de l'Osasuna va ser gol. En l'1-0, la cadena de desconnexions va ser descomunal: Clerc no va tancar bé el carril, Kodro es va esmunyir entre Lejeune i Alcalá i fins i tot va fer la sensació que Becerra, que va tocar la pilota, hi podia haver fet una mica més.

L'1-0 era fatídic per al Girona, i la prova és que els locals van optar per fer un passet enrere i van deixar que fos el rival qui agafés la iniciativa. Els de Machín, però, no van estar prou frescos en la creació. Van millorar, això sí, defensivament, ja que l'Osasuna gairebé no va tornar a donar senyals de vida a l'àrea gironina. Els navarresos van controlar bé les espurnes ofensives dels gironins, que mai van trobar la connexió amb Mata i Cristian Herrera. Les poques arribades a tres quarts de camp van ser més per la capacitat de lluita del madrileny que no pas per la insistència de l'equip. Mata va reclamar un penal de Nauzet, però l'àrbitre no estava per a romanços.

Moment crític

L'Osasuna, amb Nino a la gespa, va sortir més intens que el Girona en la segona part i el primer quart d'hora els de Machín van estar fregant el desastre. La mobilitat de Nino va complicar l'existència als centrals rivals, molt poderosos per alt però amb dificultats per mantenir a ratlla un futbolista bulliciós com l'andalús, tot i els seus 36 anys. En una fase en què el 2-0 es veia venir, Becerra va haver d'aparèixer per evitar que els navarresos deixessin enllestida l'eliminatòria. Amb El Sadar al límit de decibels, el Girona va aguantar les envestides. Sort que era gairebé impossible que l'Osasuna aguantés aquell ritme ofensiu.

Final agredolç

No se sap ben bé com, però segurament perquè el cansament també va trucar a les cames de l'Osasuna, el Girona va sortir del cau. Ho va fer tímidament i sense trepitjar l'àrea. La carta de Sobrino, que va anar de meravella contra el Còrdova, no va tenir tant de protagonisme. Tot i això, el davanter va forçar un córner del no res que va acabar donant la vida al Girona. Els de Machín, força espessos des de fa dies en accions d'estratègia, per fi van treure petroli d'una acció a pilota parada. La cargolada de Granell la va pentinar Alcalá i Kiko Olivas va endreçar la pilota dins la porteria de Nauzet.

Va ser un autèntic cop d'efecte. I els efectes de l'1-1, ben canalitzats, haurien pogut fer un gir de 180 graus al partit. Per primera vegada en una hora llarga, el Girona tenia el duel allà on volia. Incomprensiblement, l'1-1 només li va durar cinc minuts (el mateix temps que el 0-0). L'Osasuna va reaccionar, va tenir la sort de fer el 2-1 en la primera ocasió –Roberto Torres va guanyar l'esquena als centrals i va donar el gol mastegat a Maikel Mesa–. Tot i que era difícil, El Sadar va rugir encara més i el Girona va acabar espolsant-se de sobre com va poder el domini local, sense perill real però amenaçador en tot moment.

GIRONA: Becerra; Maffeo, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune, Clerc; Pere Pons, Granell, Borja García (Richy, 92'); Mata (Rubén Alcaraz, 81')
i Cristian Herrera (Rubén Sobrino, 53').

OSASUNA: Nauzet; Oier,
Tano, Miguel Flaño, David García, Javier Flaño; Merino, Manu; De las Cuevas (Maikel Mesa, 63'), Kodro (Nino, 46') i Roberto Torres (Pucko, 81').

MAL COMENÇAMENT

Desconnectats altre cop, el Girona va trigar cinc minuts a encaixar l'1-0

FESTA FINAL

MINUT A MINUT: 2' Falta des del mig del camp que Roberto Torres penja i ningú no pot rematar. La pilota es perd per la línia de fons. 5' 1-0. De las Cuevas controla una pilota a la banda dreta, es frena i envia una centrada a l'àrea que Kodro remata de cap a la xarxa enmig de Lejeune i d'Alcalá. Tot i que Becerra toca la pilota no pot evitar que aquesta entri. 7' L'Osasuna reclama penal per una empenta de Lejeune a Mikel Merino en una acció que acaba sense conseqüències. 23' Cristian Herrera guanya la línia de fons i la seva centrada, massa passada, la remata de cap Maffeo, sense problemes per a Nauzet, que bloca. 27' Mata lluita per una pilota llarga, la guanya, i s'endinsa a l'àrea, on el porter Nauzet surt al tall i desequilibra el davanter. L'àrbitre s'inhibeix en l'acció i no assenyala penal en una acció fortament protestada pel davanter gironí. 31' Mikel Merino té la pilota controlada a uns cinc metres de la frontal de l'àrea i etziba un xut amb la cama esquerra que es perd un metre a l'esquerra d'Isaac Becerra. 33' Alcalá fa un bon canvi de joc i Jaime Mata rep la pilota, s'escapa del marcador i quan arma la cama per retratar Nauzet se li anticipa per darrere Oier i evita una clara acció de gol visitant. 45' Centrada des de l'esquerra de Clerc i rematada forçada de Mata, marcat molt de prop per David García, que Nauzet, ben col·locat, atrapa. 50' Falta a favor de l'Osasuna que els locals cargolen a l'àrea i la pentinada defensiva d'Alcalá evita la rematada de David García, que entrava just per darrere. Tot i que el córner és clar, l'àrbitre no l'assenyala. 52' Passada interior de De las Cuevas a Nino, que guanya l'esquena dels centrals i es planta davant Becerra, però el porter fa una aturada miraculosa amb la cama i evita el 2-0 dels locals. 54' De las Cuevas retalla Lejeune i quan troba situació de xut dins de l'àrea i es disposa a fer-ho es troba amb la cama del francès, que rectifica a temps 55' Llarga acció d'atac del Girona amb rematada des de la frontal de l'àrea de Borja un metre a l'esquerra de Nauzet. 59' Borja es precipita amb un xut de massa lluny, desviat. 63' Xut altre cop llunyà de Granell, que surt un metre a l'esquerra de la porteria dels locals. 66' Falta directa des d'uns 35 metres que Lejeune executa directament, massa centrada, tot i que Nauzet només es pot treure de sobre la pilota per la potència del llançament del francès. 71' Mata cedeix Sobrino, que s'emporta la pilota per la banda dreta i aconsegueix forçar un córner després de guanyar la línia de fons i no trobar la passada correcta. 72' 1-1. Córner que el Girona serveix en curt, Granell la cargola, Alcalá la pentina amb el cap i Kiko Olivas, al segon pal, es llança per la pilota i la desvia al fons de la xarxa. 77' 2-1. Merino posa una pilota a l'interior de l'àrea a Roberto Torres, que guanya l'esquena als defenses i envia una passada al punt de penal que Maikel Mesa remata de primeres amb la dreta i bat Becerra.
GOLS: 1-0 (5') Kodro. 1-1 (72') Kiko Olivas. 2-1 (77') Maikel Mesa. ÀRBITRE: Munuera Montero, del comitè andalús. T.G.: al local Miguel Flaño (19'), i al visitant Borja García (88'). T.V.: cap. PÚBLIC: 18.391 espectadors a El Sadar.

MOMENT CRÍTIC

L'Osasuna va buscar el 2-0 amb insistència en el primer quart de la segona meitat

DOMINI ESTÈRIL

Els de Machín van dur el pes del joc, però amb prou feines van trepitjar l'àrea

KIKO OLIVAS, CLAU

El central va rematar un córner pentinat per Alcalá i va donar molta vida
Els locals es van refer, van marcar el 2-1 i els gironins van patir per evitar el KO
El Sadar va celebrar el triomf de l'Osasuna com si fos l'ascens a primera divisió
Partit fluix en defensa i en atac dels de Machín, per sota del nivell ofert a Còrdova