Girona

Les fuites s'han de taponar

El Girona assumeix que recuperar la fermesa al darrere és fonamental en el partit determinant de demà

Tant el Còrdova com l'Osasuna li han fet dos gols en un sol partit, cosa que no havia aconseguit cap equip en tota la segona volta de la lliga regular

El discurs dels jugadors del Girona després del partit a El Sadar era gairebé unànime. “Si mantenim la porteria a zero, pujarem”, deia Àlex Granell, en una reflexió compartida pels seus companys. El Girona necessita marcar per força, perquè ha de guanyar, però deixant el zero a la porteria tot serà més fàcil, perquè amb un gol a favor n'hi hauria prou per assolir l'ascens a primera divisió. El conjunt de Pablo Machín s'havia especialitzat a acabar els partits amb la porteria immaculada durant la lliga regular, que va tancar amb 19 de les 42 jornades sense rebre cap gol, després de rebre'n només nou en tota la segona volta, i amb els quatre últims partits –en ple esprint cap a la fase d'ascens– imbatut. En la promoció, però, l'exigència ha crescut i les fuites han aparegut.

El Girona va rebre dos gols del Còrdova en els primers dotze minuts del partit d'anada de la primera eliminatòria. En la segona, l'Osasuna també va batre dues vegades Isaac Becerra, tot i que amb un guió diferent, perquè el segon va arribar cinc minuts després que Kiko Olivas hagués equilibrat el gol inicial de Kenan Kodro i hagués situat un 1-1 molt prometedor. El cas és que tant els andalusos com els navarresos han aconseguit allò que cap dels 21 rivals que el Girona va tenir en tota la segona volta no havien fet: batre dos cops en un mateix partit el porter colomenc. De fet, no ho aconseguia ningú des del Girona-Còrdova de la primera volta, al desembre.

Desconnexions a l'inici

En els dos partits d'anada de les eliminatòries, el Girona s'ha endut garrotades en moments clau en què se sol exigir que la concentració i l'atenció s'accentuïn. A Còrdova, amb un començament pèssim i una badada especialment greu en la jugada amb què els d'Oltra van obrir la llauna. A El Sadar, el rival va tornar a fer mal tot just començar, i això que teòricament els gironins havien de sortir amb la lliçó apresa. A més, al començament de la segona meitat, l'Osasuna va tornar a posar-hi energia i Isaac Becerra va evitar el gol de Nino. Un altre punt que reclamava un plus d'atenció i concentració, i que no va tenir bona resposta, va ser just després de l'1-1 de Kiko Olivas. El gol hauria pogut fer molt de mal als navarresos, però van tenir l'encert de reaccionar i aprofitar una jugada en què la defensa visitant no va estar gens contundent per marcar el 2-1, només cinc minuts després de l'empat.

Els cinc gols rebuts en tres partits –1,67 de mitjana– són els mateixos que Isaac Becerra va acumular en les 16 últimes jornades de la lliga regular. El Girona va tancar els 42 partits de lliga sent l'equip menys golejat, amb diferència, amb només 28 gols acumulats (una mitjana de 0,67 per partit). Recuperar demà, en el duel definitiu, la solidesa exhibida durant bona part de la lliga serà fonamental per creure en la remuntada i tocar la primera divisió.

LA XIFRA

5
gols rebuts
en 3 partits de fase d'ascens, els mateixos que en els 16 últims partits de la lliga regular.

L'OBJECTIU

L'equip buscarà el zero, com en 19 dels 42 duels de lliga, però en cap de la promoció

171 minuts amb desavantatge en el resultat

Les desconnexions en els moments inicials han provocat que el Girona acumuli molts minuts de la fase d'ascens amb desavantatge. A Pamplona, Kodro va marcar en el minut 5, i l'Osasuna va mantenir l'1-0 fins al minut 72. L'empat de Kiko Olivas, però, només va durar cinc minuts, fins que Mesa va fer el 2-1 (77'). Dels 90 minuts, els navarresos van estar 80 amb avantatge. Ja li havia passat una cosa similar al Girona en el primer partit a Còrdova, on el rival va marcar en el minut 8 i ja va anar sempre més amb avantatge en el resultat (82 minuts). Als 162 minuts acumulats en els dos partits d'anada, s'hi afegeixen els 9 minuts entre el 0-1 de Xisco a Montilivi l'empat de Borja García, dissabte passat. Dels 300 minuts en els tres partits, el Girona n'acumula 171 amb desavantatge en el resultat i només 40 (entre el minut 80 i el 120 de la tornada contra el Còrdova) a favor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)