Girona

L'estabilitat dels carrils

Entre l'exigència de la posició i la irregularitat d'alguna peça, ja sigui per lesions (Aday) o perquè no ha acabat de convèncer (Javi Álamo), Pablo Machín ha fet moviments constants als carrils durant els partits. Dels canvis que fa el tècnic, és habitual que com a mínim un recaigui en un dels dos costats. Va passar, de fet, en 34 de les 42 jornades de la lliga regular. En la fase d'ascens, però, hi ha hagut menys retocs, sobretot a partir de la consolidació de Pablo Maffeo, que ja no és un recurs per a rectes finals de partits en què el tècnic vol prioritzar l'aspecte defensiu. El jove jugador cedit pel Manchester City ha jugat sencers els dos partits d'anada de la promoció, a camp contrari. De fet, ja havia completat partits sencers als camps de l'Elx i el Valladolid, en la recta final de la lliga.

Clerc, 16 de seguits

En aquests quatre partits amb Maffeo fix a la dreta, Machín no ha gastat cap substitució als carrils. A l'esquerra, fa temps que és indiscutible Carlos Clerc, que encadena setze partits seguits –els tretze últims de la lliga regular i els tres de la fase d'ascens– sense descansar ni un sol minut. De fet, Clerc està inclòs en tots els deu partits de la temporada en què Machín no ha fet cap canvi als costats.

Maffeo, a més dels 180 minuts dels partits d'anada, també va jugar els últims quatre de temps reglamentari i tota la pròrroga del Girona-Còrdova a Montilivi, en què va substituir Aday Benítez. És possible, però, que Machín torni a fer descansar –almenys d'inici– Maffeo demà i aposti per una versió més ofensiva. Aday, que no es va asseure ni a la banqueta a Pamplona per molèsties musculars, hauria d'estar a punt. Si no, fins i tot tindria possibilitats de jugar Javi Álamo, tot i que no ha participat en cap dels últims sis partits.

ELS 90 MINUTS

MAFFEO I CLERC
Osasuna-Girona (‘play-off')
2-1 Còrdova-Girona (‘play-off')
2-1
40. Valladolid-Girona
0-0 38. Elx-Girona
1-1
ÁLAMO I CLERC
36. Girona-Tenerife
1-0 32. Girona-Osasuna
0-0 15. Tenerife-Girona
1-1 5. Oviedo-Girona
1-2
ADAY I CLERC
21. Girona-Ponferradina
4-0
LLONCH I CLERC
18. Mallorca-Girona
1-1
En 35 dels 45 partits,
com a mínim, un dels dos carrilers que ha començat de titular no ha completat el partit sencer.

A LA DRETA

El Girona, que va fer canvis als carrils en 34 dels 42 partits de lliga, els ha tingut fixos en les dues anades
Maffeo ha crescut i ha estat habitual a fora, però Aday i fins i tot Álamo tenen demà possibilitats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)