Girona

futbol

Fase d'ascens a primera

La fe mou Montilivi

El Girona exhaureix en pocs minuts les 350 entrades dels seients alliberats, i gent que havia fet més de dues hores de cua se'n queda sense

El ple per veure el duel de l'ascens serà absolut

No queda ni una sola entrada sense amo per a la gran final de demà entre el Girona i l'Osasuna. Ahir, el club va posar a la venda les 350 últimes i van durar com un caramel a la porta d'un col·legi. Qui va calcular que arribant a les 8 del matí a Montilivi –les taquilles s'obrien a les 9– en faria prou, es va equivocar i se'n va tornar cap a casa havent fet una cua inútil i sense entrada. Els que van voler jugar sobre segur van haver de fer una animalada i just després del final del partit a El Sadar ja es van plantar al camp del Girona per passar-hi la nit. Alguns es van endur la tenda de campanya i, fins i tot, n'hi va haver un que hi va plantar el cotxe. Hi va haver molts aficionats que es van desplaçar fins a Pamplona i que es van afegir a la cua cap a les 5 de la matinada, quan van arribar els autocars. La cua d'abonats (ahir la venda era exclusiva per als socis i limitada a dues entrades per carnet) va arribar fins a gairebé la rotonda de la universitat. Abans de les 10 del matí, el club ja va haver de posar el rètol d'“entrades exhaurides”, igual que va passar en la primera eliminatòria contra el Còrdova.

El Girona haurà superat fàcilment els 100.000 euros de recaptació. Tots els abonats (més de 5.000) van pagar 10 euros per la seva entrada, fos de la zona que fos. Les entrades addicionals, tant per a abonats com per a no abonats, valien 15 euros (zona de gol), 20 (preferent) i 35 (tribuna).

Tot i que el ple absolut era una evidència des que el Girona es va colar a la fase d'ascens (i més des que va eliminar el Còrdova, la setmana passada), el club de Montilivi va descartar de seguida ampliar l'aforament amb una graderia supletòria. Tot i que la zona de preferent semblava òptima per intentar augmentar la capacitat de l'estadi, hi havia massa obstacles a superar. El principal, el del temps. Però també haurien calgut permisos, estudis, certificacions d'arquitectes i altres aspectes que dificultaven una actuació imminent a la instal·lació municipal.

La zona rival, ampliada

Montilivi, això sí, perdrà una mica de la capacitat habitual per a l'afició local, perquè el club s'ha vist obligat a eixamplar la zona visitant i donar les mateixes 450 entrades que l'Osasuna va donar al Girona, i que també és el nombre mínim (el 5% de l'aforament) que el club de Montilivi havia de facilitar al rival. Així doncs, la gàbia visitant passarà de tenir els 300 seients habituals a tenir-ne 450. A més, el Girona ha contactat amb el centenar de persones (la majoria de Pamplona) que van poder adquirir entrades per internet el primer dia de venda i els ha reubicat just al costat de la zona visitant per evitar la dispersió de seguidors rivals.

EL RIVAL, PRESENT

El club també haurà d'ampliar la zona visitant, que passarà de 300 a 450 seients
Alguns abonats van fer nit davant les taquilles per assegurar-se una entrada per demà

El record de l'últim ascens

Amb vuit temporades seguides a segona divisió A, l'últim ascens data de l'exercici 2007/08, quan el Girona va derrotar el Ceuta en la pròrroga gràcies a un gol de Migue (1-0). El resultat que hi va haver al final dels 120 minuts serviria al Girona per plantar-se a primera divisió, però no pas el 0-0 que reflectia el marcador després dels 90 minuts i que va donar pas a la pròrroga (en l'anada, els gironins, entrenats per Raül Agné havien empatat sense gols a Ceuta). Aquell 15 de juny del 2008, Montilivi es va omplir a vessar (hi ha qui diu que hi van entrar més d'11.500 espectadors) malgrat que la graderia de preferent estava coberta amb una lona. No hi havia encara ni un sol seient a la zona de gols, únicament els de la tribuna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)