Girona

El paradís els espera

El Girona celebrarà el primer ascens a primera divisió de la seva història si és capaç de remuntar el 2-1 de Pamplona

L'equip confia en la gesta i compta amb el suport incondicional de Montilivi, ple de gom a gom

Ha arribat el dia. Després de 45 partits i 4.080 minuts, el Girona tanca la temporada amb una cita majúscula. De la gespa de Montilivi, un estadi que estarà ple a vessar i que possiblement s'hauria omplert també si tingués el doble de capacitat, en sortirà l'únic equip que falta per completar la nòmina d'equips de primera divisió el curs 2016/17. I el Girona, que en 85 anys d'història no ha trepitjat mai la màxima categoria, aspira a convertir-se aquest vespre en el primer representant de la demarcació en l'elit. L'equip no necessita cap miracle, cap gran proesa, perquè l'1-0 li valdria. O el 2-1, que conduiria a la pròrroga i que tornaria a premiar el Girona si s'acabés sense que el resultat es mogués. És una final, i s'ha de guanyar. I el Girona la juga davant de la seva afició, que ha de convertir-se en un aliat incondicional en el camí cap al cim. Tots els factors tenen pes, i la graderia també ha d'ajudar un equip que va arribar al Nadal en depressió, que va creure com ningú en la recuperació cap als llocs de privilegi i que ha anat superant obstacles fins a arribar a l'últim partit del curs amb l'expectativa d'aconseguir la gesta que no es va assolir ni en la magnífica temporada amb Rubi a la banqueta ni en el curs de rècord dels 82 punts en la lliga, ja amb Machín.

La remuntada de fa tot just sis dies contra el Còrdova, en un partidàs carregat de passió i incertesa, reforça la capacitat d'un equip que no ha perdut mai la fe, ni en la lliga ni en la promoció. Els blanc-i-vermells, això sí, són conscients que necessiten recuperar la solidesa i contundència defensiva que havien exhibit durant bona part de la temporada, especialment en la segona volta –només nou gols encaixats– i que s'ha esvaït en la fase d'ascens, amb desconnexions letals. A més, l'Osasuna s'està mostrant molt inspirat davant de porteria, amb vuit gols marcats en els tres partits de play-off, que s'afegeixen als set que havia fet en els dos últims duels de lliga. A Tarragona, on defensava un 3-1 de l'anada, l'equip d'Enrique Martín Monreal va rebre l'1-0 aviat, però va acabar marcant-ne tres més. Els navarresos tenen en la qualitat i mobilitat de Mikel Merino, Roberto Torres i De las Cuevas els seus arguments principals. S'haurà de veure si Enrique Martín manté l'aposta de l'anada o dota de més contenció el mig del camp.

Els escollits

El Girona torna a tenir gairebé tota la plantilla a punt per al partit definitiu. És probable que Pablo Machín, que ha anat fent rotacions a l'onze inicial en els partits tan seguits i decisius, torni a remoure avui l'alineació. Respecte a l'onze de Pamplona, un dels canvis previsibles és al carril dret, on Pablo Maffeo podria cedir el lloc a un perfil més ofensiu. Si Aday està en condicions, és el candidat ideal, tot i que Machín també té l'alternativa de rescatar Javi Álamo, inactiu en la fase d'ascens. Richy, a l'eix de la defensa, i Eloi, al mig del camp, també aspiren a recuperar un lloc en l'onze. I al davant, Rubén Sobrino, que va tenir un paper rellevant en la tornada contra el Còrdova, té possibilitats de jugar d'entrada.

SINÒNIM D'ASCENS

L'1-0, qualsevol triomf per més d'un gol o el 2-1 sense moviments en la pròrroga

EL CAMÍ CONEGUT

Els de Machín ja van remuntar en l'eliminatòria anterior i se senten amb força

EL PERILL DEL RIVAL

L'Osasuna ha guanyat els tres partits de la fase veient porteria amb facilitat

PABLO MACHÍN

Acostumat a fer canvis en l'onze, el tècnic podria buscar més joc al carril i al davant

Si hi ha festa, els actes institucionals seran demà

El Girona espera assolir l'ascens i, si ho aconsegueix, la festa serà grossa a Montilivi, i és probable –com ha passat en anteriors finals alegres de l'equip– que els aficionats puguin gaudir de l'èxit conjuntament amb l'equip durant una bona estona. Els actes institucionals, però, no serien fins demà. El club manté un silenci lògic sobre el protocol que seguiria. L'alcaldessa de Girona, però, va donar alguna pista ahir via Twitter: “Demà serem a Montilivi animant el Girona, i diumenge us esperem a la plaça del Vi”, va anunciar Madrenas, juntament amb una foto acompanyada d'alguns regidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)