Girona

Ingressos a l'alça

El Girona s'hauria enfilat fins als 40 milions d'euros en drets televisius en cas d'haver pujat a primera, però també sortirà molt ben parat del nou repartiment a segona A

Aquest curs ja ha rebut uns 4 milions, però entre els ingressos fixos i els variables, el club podria arribar a superar els 7 milions

Després de sis temporades amb uns ingressos televisius que s'han mogut entre els 2,4 i 2,7 milions d'euros, el Girona –i per extensió la resta d'equips de la LFP– ha vist com els diners dels drets audiovisuals s'hauran multiplicat per dos o qui sap si en alguns casos, per tres. El Decret Llei de drets audiovisuals de l'any passat ja va permetre un salt considerable –el club de Montilivi va acabar ingressant més de 4 milions– i la previsió és que aquesta temporada 2016/17 l'increment sigui notable i el Girona pugui enfilar-se fins més enllà dels 7 milions.

El somni frustrat

Res a veure, òbviament, amb el nou repartiment que hi ha hagut a primera divisió i que representarà una pujada espectacular per als equips de la màxima categoria. El que menys cobrarà seran 40 milions d'euros, que és el que hauria percebut el Girona si l'eliminatòria decisiva per l'ascens hagués tingut un altre final. A més, també està estipulada una carretada de milions per als equips que perdin la categoria (15 de compensació pel descens).

Més de 7 milions?

La xifra encara no és del tot ferma, però els clubs de segona A ja saben que tindran més capacitat econòmica des que al desembre passat es va aprovar el nou repartiment en una assemblea de la LFP. Tothom parteix amb un fix igual per als 22 equips, que surt del 70% de tots el pastís que la LFP destina a la divisió de plata. El 30% restant es fixa en funció de variables. La meitat (el 15%) té en compte el criteri esportiu, i en aquest punt el Girona serà dels més beneficiats gràcies al quart lloc final. De fet, hi ha molta diferència (uns 800.000 euros) entre el que percebrà el sisè i el quart, la qual cosa dóna un valor altíssim al gol que Cristian Herrera va marcar en el minut 86 al Toralín.

Els altres paràmetres que es tenen en compte per repartir l'altre 15% són conceptes com els abonaments, les taquilles, les audiències, les condicions de la gespa, la il·luminació i l'afició que es veu a tir de càmera.

800.000 EUROS?

La diferència entre el quart i el sisè és molt alta i el gol a El Toralín té un valor molt alt

MÉS VARIABLES

La LFP també té en compte altres aspectes com les audiències, el públic i la gespa

LA CLASSIFICACIÓ

El criteri esportiu és un dels paràmetres del nou repartiment i ajudarà el Girona

TOTS HI GUANYEN

Arran del nou decret, els equips s'asseguren un fix del 70% del pastís televisiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)