Girona

Portu alça el teló

El Girona lliga per tres anys Cristian Portugués, el jugador més destacat amb diferència del descendit Albacete

El mig, que tenia molts pretendents, ha disputat 75 partits i ha marcat 12 gols en les dues últimes temporades a 2a A

Cristian Portugués, conegut per Portu, és la primera incorporació del Girona 2016/17. El seu exequip, l'Albacete, jugarà a segona B, però tothom tenia clar que el descens de l'equip manxec no arrossegaria el migcampista a la divisió inferior, perquè les dues últimes temporades de Portu havien estat molt bones i tenia mitja segona A al darrere. El club de Montilivi s'ha avançat a tothom i l'ha convençut per als tres propers cursos, fins al 2018/19. Amb 24 anys fets el mes passat, és el perfil de jugador que encaixa en tots els equips: un futbolista amb molt de potencial físic, amb criteri amb la pilota i fins i tot amb gol (n'ha marcat sis en cadascuna de les dues últimes temporades). “Ha fet un pas endavant ofensivament, cosa que encara el fa més interessant”, va exposar Quique Cárcel, que ja feia setmanes que el tenia lligat perquè va començar a picar pedra feia mesos. “El seguíem molts equips, no només el Girona. Té fam, és fort físicament, garanteix treball, sacrifici i ha crescut molt en els dos darrers anys a Albacete”, va afegir el director esportiu. Cárcel va assegurar que el fitxatge de Portu no és cap fre per a la renovació d'Eloi, amb qui el Girona continua negociant, de moment sense acord, tot i que el director esportiu afirma que veu l'entesa a prop.

Portu ha brillat a l'Albacete després que al València es quedés en promesa (va jugar un partit a primera, un en l'Europa League i més de 100 amb el filial a segona B i a tercera divisió). El Girona l'ha lligat fins al 2019 i amb una clàusula de rescissió prou alta que li assegura recorregut a Montilivi.

Històricament, el primer fitxatge de cada curs no li ha sortit malament al Girona des que està a segona A. Portu ha obert el foc d'aquest curs com Rubén Alcaraz (l'Hospitalet) ho va fer el passat i Jaime Mata (Lleida) l'anterior. El primer reforç del Girona a segona A va arribar l'estiu del 2008 i va ser David Cañas (Albacete).

Becerra i Mata, perduts

Amb ofertes de renovació sobre la taula des de fa molts i molts mesos, que el Girona no hagi pogut lligar ni el porter ni el davanter ja era un indici clar que el seu destí estava lluny de Montilivi si no hi havia ascens a primera. “Els donem per perduts. La situació és prou clara. Si no van acceptar en el seu dia l'oferta de renovació és que tenien clar que volien canviar d'aires”, va admetre Quique Cárcel, que haurà de buscar substituts per al Zamora de la categoria i per al pitxitxi de l'equip aquest curs. El destí de Becerra serà el Valladolid i el de Mata, possiblement també (tot i que el Saragossa el volia).

QUIQUE CÁRCEL

El director esportiu del Girona ja el tenia tancat des de feia algunes setmanes
“Té fam, força, treballa i en els últims anys ha fet un gran pas ofensivament”

PORTU AL VALÈNCIA

Dos partits amb el primer equip, un a primera i un en l'Europa League, i 102 amb el filial

COBEJAT

Tot i el descens de l'Albacete, Portu ha brillat i tenia mitja segona A al darrere
Cristian Portugués, ‘Portu'
Beniel (Múrcia) 21 / 5 /1992 (24 anys) Migcampista
Alçada:
1,66 m
Pes:
55 kg
TRAJECTÒRIA
09/10
Valencia B (2a B)
3 p., 0 g.
10/11
València B (3a div.)
11/12
València B (2a B)
31 p., 3 g.
12/13
València B (2a B))
34 p., 1 g.
13/14
València B (2a B))
34 p., 1 g.
13/14
València (1a)
1 p., 0 g.
14/15
Albacete (2a A)
36 p., 6 g.
15/16
Albacete (2a A)
39 p., 6 g.

MATA I BECERRA

22 gener del 2012
Convocat per Unai Emery
Amb només 17 anys, Portu és cridat pel tècnic del València per disputar el partit de la 21a jornada de lliga de 1a divisió al camp d'El Sadar contra l'Osasuna (1-1). Tot i que no disputa cap minut, Portu s'asseu a la banqueta al costat de Guaita, Bruno Saltor, Topal, Parejo, Aduriz i el seu company al filial Joan Bernat, actualment al Bayern Munic.
27 febrer del 2014
Debut en l'Europa League
El València va rebre el Dinamo de Kíev amb l'eliminatòria encarrilada (0-2) i va passar a vuitens després d'empatar 0-0 a Mestalla. En aquest partit, el bateig amb la primera plantilla, Portu va disputar els vuit últims minuts substituint Fede.
2 març del 2014
Debuta a primera divisió
Juan Antonio Pizzi, aleshores tècnic del València, fa debutar Portu en la jornada 26 a Vallecas (Rayo Vallecano-València, 1-0). El migcampista és titular, veu una targeta i és substituït en el minut 69 per Vinicius. L'onze dels valencians va ser: Alves; Barragán, Mathieu, Senderos, Juan Bernat; Michel, Seydou Keita, Portu; Feghouli, Vargas i Paco Alcácer.

RES A VEURE

El Girona entén que volen canviar d'aires, i els dóna definitivament per perduts
L'arribada de Portu no és cap fre a la renovació d'Eloi, que sembla a prop
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)