Girona

Territori CITIZEN

El Girona farà l'estada de pretemporada a la ciutat esportiva del Manchester City, entre el 25 i el 31 de juliol

La utilització de les instal·lacions dels anglesos, àmplies i modernes, és una mostra més de la connexió que hi ha entre les dues entitats i que el Girona confia accentuar

La connexió entre el Girona i el Manchester City s'accentua i va més enllà de la fórmula de rebre jugadors cedits a Montilivi, com va passar amb Nwakali i Pablo Maffeo, o fins i tot de la contribució perquè els gironins poguessin tenir Lejeune i Rubén Sobrino, inabastables pel seu compte. Els dos clubs han fet un pas més, i el Girona farà l'estada de la pretemporada 2016/17 a la ciutat esportiva que l'entitat citizen té a Manchester. Unes instal·lacions molt modernes, amb un bon nombre de camps d'entrenament i tots els luxes, que els gironins utilitzaran entre el 25 i el 31 de juliol. Serà la primera estada lluny de casa del Girona, que des que és a segona A havia estat concentrat a l'Empordà –tant a Peralada, on va anar fa un any, com a Navata– i que fins i tot n'havia fet alguna sense moure's de Montilivi.

L'estada a Manchester permetrà al cos tècnic dirigit per Pablo Machín treballar amb totes les facilitats. A més, no suposarà cap despesa exagerada per al club, ni de bon tros, perquè el més probable és que només hagi d'assumir els costos del desplaçament en avió fins a Manchester. Un cop a la ciutat esportiva –coneguda com a City Football Academy, CFA–, hi podrà fer vida, perquè, a més de camps d'entrenament, gimnàs, sales de recuperació i menjador, hi ha habitacions per allotjar-s'hi. La CFA està preparada perquè hi puguin dormir els jugadors del primer equip del City, que no coincidiran amb el Girona perquè aquella setmana són de gira per la Xina.

Un mes de vacances

El Girona, l'equip de segona A que més tard va acabar la temporada –el 18 de juny, igual que l'Osasuna–, ha d'acabar de concretar la data de començament de l'activitat, amb les proves físiques i mèdiques als jugadors prèvies al primer entrenament. És possible que abans d'agafar l'avió cap a Manchester, el dia 25, Pablo Machín hagi dirigit ja alguna sessió a Girona. Les vacances, per tant, seran d'un mes aproximadament, almenys per als futbolistes que continuen d'aquesta última temporada. L'inici de lliga és el cap de setmana del 20 i 21 d'agost.

Relació a l'alça

El Girona ha anat madurant la connexió que va obrir la temporada passada amb el Manchester City, arran de l'arribada dels nous propietaris a Montilivi, al juliol, i la presència de Pere Guardiola, que no forma part de l'estructura del club blanc-i-vermell però que treballa des del darrere per potenciar-lo. El fitxatge del seu germà, Pep Guardiola, pel Manchester City ha de facilitar que la relació entre tots dos clubs sigui ben fluida. Dels jugadors que van jugar a Montilivi cedits pel Manchester City, el Girona ja té clar que li serà impossible mantenir Florian Lejeune, que ha ofert un rendiment excel·lent com a jugador blanc-i-vermell. Només l'ascens a primera hauria donat possibilitats al Girona de retenir el central francès. Qui és molt difícil que torni a jugar en el Girona la temporada que ve és Pablo Maffeo, en qui el club anglès té molta confiança, reforçada amb el bon paper que ha ofert quan Pablo Machín li ha donat oportunitats a Montilivi, sobretot en la recta final. El jove lateral dret té garantit fer la pretemporada amb l'equip que prepararà Pep Guardiola. L'altre cedit pel City fins ara és Rubén Sobrino, a qui el Girona vol convèncer perquè allargui la seva vinculació, després d'una temporada marcada per una lesió que es va convertir en un malson. Sobrino té diversos equips al darrere, però el Girona manté l'esperança de retenir-lo. Els gironins, òbviament, estan pendents d'altres jugadors que els pugui cedir el Manchester City.

L'ESTADA

És el primer cop que el Girona, més habituat a anar a l'Empordà, la farà lluny de casa

MÉS VINCLES

El Girona espera potenciar la relació amb el City i rebre més jugadors cedits

BONA OPERACIÓ

El club haurà de pagar els vols però s'estalviarà els costos de l'estada

TOTES LES FACILITATS

El Manchester City obre la porta de la CFA al Girona tant per entrenar-s'hi com per dormir-hi

LES CESSIONS

La de Lejeune és impossible i la de Maffeo, gairebé, però el club vol repescar Sobrino

Ciutat nova de trinca amb tots els luxes

El Manchester City va agafar un impuls a tots els nivells arran de l'arribada dels nous propietaris, un grup d'Abu Dhabi, el 2008. Una de les fixacions dels nous amos va ser la construcció d'una ciutat esportiva, que va estrenar al cap de sis anys. La City Football Academy (CFA) és una instal·lació molt pròxima a l'Etihad Stadium, construïda gràcies a una inversió molt generosa i que té tots els luxes i comoditats tant per als joves del planter que hi resideixen com per al primer equip, que s'hi entrena i fins i tot té la possibilitat de dormir-hi quan hi fa concentracions. Amb una superfície de 33 hectàrees, hi ha setze camps de futbol. Hi destaca un estadi –al córner més proper a l'Etihad– amb capacitat per a 7.000 espectadors. També hi ha un camp a cobert i serveis diversos com ara gimnàs, sales mèdiques i de fisioteràpia i piscina. El Manchester City també ha construït aules a l'edifici principal de la ciutat esportiva per als estudis dels seus residents.

Partit al camp del Blackburn Rovers

Aprofitant l'estada a Anglaterra, el Girona ha programat un partit amistós al camp del Blackburn Rovers. El duel serà el dissabte 30, a Ewood Park, un estadi amb capacitat per a uns 31.000 espectadors. De Manchester a Blackburn, hi ha una hora per carretera. El Blackburn Rovers, que competeix a la Championship (l'equivalent a la segona divisió) ha acabat quinzè la lliga. El club té tres títols de la màxima categoria, l'últim dels quals la temporada 1994/95. El partit, que el Rovers va anunciar ahir al seu lloc web oficial amb el cartell de la imatge, servirà pràcticament de cloenda a l'estada del Girona en terra anglesa, que es tanca l'endemà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.