Girona

La porteria, per refer

Moviments. Amb la marxa d'Isaac Becerra, que no s'ha perdut ni un minut els dos últims cursos, i el final de la cessió de Germán Parreño, el Girona ha de cobrir dos buits sota els pals

En les tres últimes temporades, Isaac Becerra ha jugat 131 partits de 132 possibles. Només es va perdre el Sabadell-Girona de l'exercici 2013/14 perquè el metge no se la va voler jugar donant-li l'alta després d'haver quedat commocionat en el partit anterior contra el Còrdova. El buit que deixarà el porter de Santa Coloma de Gramenet preocupa molt, perquè la posició és cabdal.

En els dos primers cursos de Becerra, el seu suplent (Jorge Palatsí) només va disposar de 166 minuts, l'equivalent a un partit i mig. I qui ha patit aquest any la suplència a sota els pals (Germán Parreño) s'ha hagut de conformar amb un partit de copa i la copa Catalunya. I amb entrenar-se al màxim per si Machín decidia fer un canvi de porter que mai s'ha visualitzat perquè Becerra –el Zamora de la lliga– ha estat a un altíssim nivell sota els pals, no ha tingut ni un problema físic i ha controlat bé l'única amenaça real que ha tingut al damunt: les targetes. El porter titular va haver d'afrontar els cinc últims partits de lliga amb quatre targetes, a només una de la suspensió per acumulació.

A banda de la baixa de Becerra –en els pròxims dies s'hauria d'anunciar el seu fitxatge pel Valladolid, que només es podria trencar per la irrupció d'un primera divisió–, el Girona també haurà perdut Parreño, que tornarà a l'Espanyol després de la cessió, tot i que és gairebé segur que es desvincularà del club blanc-i-blau. Germán Parreño agrada al Girona, però el club busca algú amb més experiència: en el curs 2013/14 va jugar un partit amb l'Espanyol a 1a i en el 2014/15, set amb el Racing a segona A.

L'adéu sobtat de Ponzo, l'únic amb més d'un nouvingut

El Girona ha anat renovant la porteria, per la qual han passat deu jugadors, des de l'ascens a segona A. Habitualment, però, un fitxatge arribava per competir amb un porter que ja era al club. De les vuit temporades anteriors, només n'hi ha una amb més d'un nouvingut sota els pals a principi de curs. Va ser l'estiu del 2009, en què curiosament els dos primers fitxatges que va anunciar el club van ser Dani Mallo i David Pociello, tercer porter que no va arribar a debutar. Encara hi havia Rafa Ponzo, sacrificat setmanes després arran de l'arribada de Jorquera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)