Girona

“Volia un canvi d'aires”

El porter diu en la seva presentació a Pucela que cap altre equip havia mostrat tant d'interès a fitxar-lo com el Valladolid, i que arriba a un club històric

Afirma que està “entusiasmat i agraït” del tracte que li han dispensat el club i l'afició, però que era hora de buscar nous reptes

Amb uns números espectaculars i una mitjana que no arriba al gol encaixat per partit, Isaac Becerra ja és història al Girona. Ahir va ser presentat com a nou porter del Valladolid, que ha aconseguit una de les joies de segona A i se l'ha assegurada fins al 2019. El club de Montilivi no ho va aconseguir, tot i que ho va intentar fins a l'últim moment. “La decisió l'he presa una vegada s'ha acabat la lliga, però tenia clar que volia un canvi d'aires. És cert que el Girona em va posar una oferta de renovació sobre la taula, però vaig creure que no era el moment”, va comentar el porter ahir a la tarda, quan ja tornava de Valladolid en cotxe acompanyat pel seu representant. Isaac Becerra és el sisè jugador del Girona amb més partits a segona A (138). La seva intenció ara és “desconnectar i carregar piles”. Anirà uns dies a Sardenya, amb la família.

“Sóc molt tossut”

Poca gent hauria vaticinat que Becerra acabaria sent una peça tan decisiva en el Girona. Per com va arribar (va ser ell qui es va posar en contacte amb el club quan va veure per internet que necessitaven un porter) i per com va ser el seu debut (en la jornada 26, a Las Palmas, amb una golejada, 5-2). “Sempre he estat molt treballador i molt tossut. Confio molt en mi, i sabia que les coses, tard o d'hora, sortirien bé”, va afegir.

Isaac Becerra és l'únic jugador del Girona que ha jugat tots els partits –i tots els minuts– de les tres fases d'ascens de l'equip a primera divisió. I dels 138 partits, ha col·leccionat 51 zeros a la seva porteria, que és una barbaritat. “Estic content. L'única llàstima és que no hàgim pogut coronar alguna vegada algun d'aquests magnífics anys amb l'ascens.” Becerra té clar quin és el seu desig per al curs 2016/17: “Que pugin directament el Valladolid i el Girona.”

El porter, que aquest mes ha fet 28 anys, no sabria si quedar-se amb aquesta temporada –ha estat el Zamora de segona A– o amb l'anterior. “Les dues han estat bones. Potser aquesta última té el mèrit que ens hem sabut refer d'un mal inici. Tots vam notar psicològicament el que ens havia passat l'estiu anterior contra el Lugo.” I malgrat que han estat dues temporades superlatives, a l'hora d'escollir un partit, Becerra es queda amb un del curs 2012/13. “Per tot el que va significar, em quedo amb la mà de la salvació a Ponferrada.” Una gran aturada seva a El Toralín, quan el partit estava pràcticament acabat, va evitar el 2-2 que hauria suposat el descens matemàtic del Girona a segona B i quedar-se fora de la Lliga de Futbol Professional.

El salt a primera

Isaac Becerra va reconèixer que l'estiu passat va tenir la possibilitat d'anar a un equip de primera divisió, però que sempre ho va veure com una opció llunyana, perquè el Girona va remetre el club que volia el porter a pagar la clàusula de rescissió, que ascendia a 400.000 euros. “No em va molestar. Ho vaig entendre. I em sembla que ho he continuat demostrant dia a dia defensant els colors del Girona.” Becerra afirma que no sap el que hauria fet en el cas que el Girona hagués superat l'Osasuna i hagués pujat a primera divisió: “Parlar d'això és parlar per parlar. Són hipòtesis. L'escenari ja no és aquest.” També ha sobtat que el destí de Becerra no hagi estat un equip de primera divisió, sinó un de segona A: “Però el Valladolid és l'equip que més interès ha mostrat en mi. Respecto les opinions dels aficionats que no entenen per què he deixat el Girona i he acabat en un equip de la mateixa categoria, però un també ha de mirar per ell i el projecte que m'han plantejat m'il·lusiona.”

Isaac Becerra afirma que sempre portarà el Girona al cor. “Només tinc paraules d'agraïment per a l'afició per com s'ha portat amb mi, pel suport que m'ha donat sempre i els missatges que m'ha fet arribar.” El porter de Santa Coloma de Gramenet també ha notat una evolució del club en els quatre anys que ha estat defensant la samarreta blanc-i-vermella: “Al Girona hi ha entrat gent nova, seriosa, ambiciosa i amb les idees molt clares. No tinc cap dubte que el club ha fet un salt qualitatiu. I no és casualitat haver jugat tres fases d'ascens en els últims quatre anys. El premi arribarà.”

ARA FA UN ANY

Curs 2012/13
Lliga
Partits jugats
3 Gols encaixats:
7 Porteria a zero:
1
Fase d'ascens
Partits jugats
4 Gols encaixats:
6 Porteria a zero:
0
Curs 2013/14
Partits jugats
41 Gols encaixats:
45 Porteria a zero:
10
Curs 2014/15
Lliga
Partits jugats
42 Gols encaixats:
35 Porteria a zero:
20
Fase d'ascens
Partits jugats
2 Gols encaixats:
4 Porteria a zero:
1
Curs 2015/16
Lliga
Partits jugats
42 Gols encaixats:
29 Porteria a zero:
19
Fase d'ascens
Partits jugats
4 Gols encaixats:
6 Porteria a zero:
0
Totals
Partits
138
128 de lliga i 10 de fase d'ascens a 1a
Gols encaixats
132
116 en la lliga i 16 en fases d'ascens
Porteria a zero
51
50 cops en lliga i 1 en fase d'ascens

UN DESIG

“M'encantaria que l'ascens directe fos per al Valladolid i per al Girona”, afirma

NO A LA RENOVACIÓ

“Quan el Girona em va oferir la continuïtat vaig considerar que no era el moment”

BECERRA, EN XIFRES

Ha disputat 138 partits, ha rebut 132 gols i ha mantingut el zero 51 vegades
“Hauria pogut anar a primera, però no em va molestar que el club es remetés a la clàusula”

UNA ATURADA

“Per tot el que va significar, em quedo amb la mà de la salvació a Ponferrada”

Braulio, el director esportiu del Valladolid, destaca el caràcter de Becerra

Isaac Becerra va ser presentat a Valladolid com un gran fitxatge, i el director esportiu del club, Braulio Vázquez, va explicar que estava orgullós d'haver seduït el porter barceloní per al projecte de Pucela. “Estem entusiasmats amb aquesta incorporació i amb al caràcter d'Isaac.” De fet, Braulio va assegurar que posava moltes vegades d'exemple Becerra als futbolistes del Valladolid: “Quan acabaven els partits del Girona i l'equip guanyava, sempre veia Becerra de genolls i celebrant cadascuna de les victòries com si hagués guanyat la final de la Champions. Volem gent així, que disfruti cada triomf i celebri cada victòria com es mereix”, va afegir Braulio. A Valladolid, com a Girona, Isaac Becerra lluirà el dorsal número 13. “És el meu número de la sort. Sempre l'he portat i sempre que pugui el portaré”, va comentar ahir el porter en la roda de premsa. El nom que lluirà damunt del dorsal és I.A. Becerra. “La A és la inicial del nom de la meva filla [Ainara]”, va explicar el porter. Just després de la seva presentació i als annexos del Nuevo Zorrilla, Isaac Becerra va coincidir amb els nois de l'escola de porters del Valladolid, que precisament clausuraven ahir el curs. El nou porter del Valladolid –Becerra encara no sap amb qui competirà per la titularitat– va lliurar alguns diplomes i es va fer la foto de grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)