Girona

La plata, totalment definida

Amb l'ascens aconseguit ahir, el Sevilla B i el Cadis completen els 22 equips de la temporada 2016/17

El Reus, l'UCAM Múrcia i el Getafe s'enfrontaran per primera vegada al Girona, el més veterà de la categoria (9 cursos seguits)

El Girona ja sap els 21 rivals que tindrà la temporada vinent a segona divisió A. La llista la van completar ahir el Sevilla B i el Cadis, que van aconseguir les dues últimes places d'ascens en superar el Lleida i l'Hèrcules, respectivament. Els gaditans tornaran a competir a plata després de sis anys a segona B, pels set que acumulava el filial del Sevilla a la categoria de bronze. També jugaran a 2a A l'UCAM Múrcia i el Reus, vencedors de les eliminatòries de campions, així com el Llevant, el Getafe i el Rayo Vallecano, que intercanvien la seva plaça de primera divisió amb l'Alavés, el Leganés i l'Osasuna.

El Reus triomfa

Dels set equips nouvinguts a la categoria n'hi ha tres que s'enfrontaran per primera vegada al Girona a segona A, el Getafe, l'UCAM Múrcia, i el Reus. El club madrileny torna a plata després de 12 temporades ininterrompudes a primera divisió, mentre que l'UCAM (club fundat el 1999 i refundat el 2011) consolida el seu ambiciós projecte i el Reus veu per fi complert el somni de jugar en el futbol professional per primer cop en els seus 107 anys d'història. El conjunt dirigit per Natxo González va tocar la gloria després de fer una temporada excelsa –va quedar campió del grup tercer de segona B– i de superar a un històric com el Racing de Santander en l'eliminatòria de campions.

A Catalunya, tres

Després de l'ascens del

Reus i del descens del Llagostera la segona A, que canviarà el derbi gironí pel tarragoní, tornarà a tenir tres representants catalans, ja que el Nàstic i el Girona repetiran a la categoria després de tocar amb la punta dels dits la primera divisió aquest curs, sobretot els gironins, que van perdre en l'eliminatòria final contra l'Osasuna i van desaprofitar la tercera oportunitat en quatre anys de jugar a l'elit. D'aquesta manera els de Pablo Machín continuaran com l'equip amb més participacions seguides a segona A, amb nou, i es retrobaran molts equips ja coneguts, amb el Numància i el Còrdova com els dos conjunts que més temporades han coincidit amb els de Montilivi a plata, amb vuit cadascú.

ELS QUE MÉS

El Còrdova i el Numància han coincidit vuit cursos amb el Girona a segona A

ELS MATEIXOS

3
equips catalans
el curs vinent. El Girona i el Nàstic repeteixen i el Reus agafa el relleu al Llagostera

LA DIFERÈNCIA

Amb l'ascens del Reus i el descens del Llagostera es canviarà el derbi gironí pel tarragoní
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)