Girona

Dos equips per criar

El Girona, que patia pel descens del B a 2a catalana, gestionarà ara una plantilla a 3a divisió i una altra a 1a catalana

El club de Montilivi es farà càrrec del 100% de l'àrea esportiva del Peralada amb la idea de lluitar per l'ascens a segona B

Divendres encara hi havia el risc que durant el cap de setmana les coses es torcessin, i molt, per al Girona pel que fa al graó que vol consolidar entre el futbol formatiu i la plantilla professional. Si els socis del Peralada haguessin tombat l'acord d'afiliació i el Gavà no hagués assolit l'ascens a segona B, el club de Montilivi s'hauria quedat amb el seu equip dependent –el Girona B– quatre categories per sota de la segona A i amb ben poca possibilitat d'atreure futbolistes interessants per al projecte, que hauria quedat coix.

Superat amb èxit el cap de setmana, el Girona es troba amb un escenari de màxims: gestionarà un equip de tercera divisió després del “sí, vull” del Peralada i mantindrà l'equip B a primera catalana. Dues plantilles per criar, sempre amb l'objectiu de formar futbolistes amb capacitats per fer el salt al primer equip. “Ens implicarem al màxim en els dos equips”, va afirmar Ivan Hammouch, secretari tècnic del Girona i la persona a qui Quique Cárcel ha confiat l'organització del tram de la piràmide que formaran els dos conjunts sèniors i el juvenil de divisió d'honor.

Apuntant a segona B

L'entesa amb el Peralada, segons Hammouch, és beneficiosa per a les dues parts: “Ells han estat al 100% receptius amb nosaltres i nosaltres serem al 100% respectuosos amb ells.” En l'acord hi ha el vistiplau del Peralada que sigui el Girona qui faci i desfaci en temes esportius. De fet, el club ha hagut de prescindir de jugadors a qui ja havia renovat i que no interessaven al Girona. Com a contraprestació, serà l'entitat de Montilivi qui es farà càrrec del pressupost pel que fa a la plantilla. Un altre dels punts de l'entesa és que la majoria dels entrenaments no seran a Peralada, sinó a Girona. El club altempordanès, això sí, conservarà els colors, el nom i l'escut, i els partits de lliga es jugaran a Peralada.

La idea és mirar de lluitar per pujar a segona B per escurçar al màxim possible el salt amb la LFP. “Per categoria, el Peralada s'adiu al que necessitem en el nostre projecte de consolidació. Volem fer un híbrid de joves i no tan joves. Arribar a segona B seria la situació idònia per poder atreure jugadors i fer-los el camí més curt cap al primer equip, però entenem que és complicadíssim. La primera intenció és acabar entre els deu primers i no serà fàcil.”

Pel que fa al Girona B, l'exigència és menor. La temporada passada l'objectiu era pujar i l'equip s'ha acabat salvant per una carambola. Aquest curs que ve l'ascens només seria possible si el Peralada pugés a segona B, ja que un filial i un equip dependent no poden coincidir en la mateixa categoria. La idea és que els integrants del Girona B siguin futbolistes que hagin acabat l'etapa de juvenil i necessitin un pas intermedi. Teòricament, la mitjana d'edat del Girona B serà més baixa que la del Peralada.

Condicionants

Ivan Hammouch presentarà avui a la federació els papers –tant l'acta de l'assemblea del Peralada com el contracte d'afiliació firmat per les dues parts– per validar l'acord. Ser filial implicarà que el Girona podrà fer pujar i baixar jugadors de tercera a segona A sempre que siguin menors de 23 anys (si juguen més de deu partits al primer equip, ja s'hi han de quedar). Si el jugador té més de 23 anys, no pot pujar i després baixar (s'hauria de quedar a la plantilla de segona A tan bon punt hi debutés). Amb els jugadors del Girona B no hi ha aquesta limitació.

REACCIONS

El Peralada ha estat al 100% receptiu i nosaltres serem al 100% respectuosos amb ells

L'EQUIP FILIAL

Només tenir un equip a 2a catalana era inviable i, per créixer, a 1a catalana també era difícil
Ivan Hammouch
SECRETARI TÈCNIC DEL GIRONA
Curs 2016/17
Filial
Peralada
3a divisió
Equip dependent
Girona B
1a catalana
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor
Curs 2015/16
Filial
No en té
Equip dependent
Girona B
1a catalana
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor
Curs 2014/15
Filial
No en té
Equip dependent
Girona B
1a catalana
Juvenil A
Girona
Dx
Curs 2013/14
Filial
No en té
Equip dependent
Girona B
1a catalana
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor
Curs 2012/13
Filial
No en té
Equip dependent
Girona B
2a catalana
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor
Curs 2011/12
Filial
No en té
Equip dependent
Girona B
2a catalana
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor
Curs 2010/11
Filial
No en té
Equip dependent
No en té
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor
Curs 2009/10
Filial
No en té
Equip dependent
No en té
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor
Curs 2008/09
Filial
Cassà
3a divisió Guíxols
1a catalana
Equip dependent
No en té
Juvenil A
Girona
Divisió d'honor

LIMITACIONS

Arribar a segona B seria la situació idònia per atreure jugadors i poder-los fer més curt el camí cap al primer equip

L'EQUIP DEPENDENT

El Peralada manté el nom i els colors, però farà a Girona la majoria d'entrenaments
El Girona B i el Peralada no podran coincidir en la mateixa categoria
Serà un primer graó de selecció i una bona sortida per als que acaben de juvenil

Arnau Sala, Javi García i Àlex Marsal

El Girona té plena confiança en Arnau Sala, el tècnic que ha dirigit el Peralada aquest curs passat a tercera divisió i que en la campanya 2013/14 es va fer càrrec del Girona B a primera catalana, tot i que al desembre se'n va desvincular per acceptar l'oferta de l'Olot a segona B. Arnau, que també va ser jugador del Girona i segon de Raül Agné, és sovint a Montilivi perfilant amb Hammouch la plantilla del club altempordanès, que ara només disposa de dos jugadors (Bochi i Zou) però que en els pròxims dies agafarà cos. La direcció esportiva renovarà la confiança en el tècnic Javi García, que es va fer càrrec del Girona B en la recta final de temporada després de la destitució de Nacho Castro. En el juvenil, el canvi a la banqueta també està servit. Robert Vila no continuarà al capdavant de l'equip de divisió d'honor i el seu substitut serà Àlex Marsal, un dels tècnics amb més anys a la casa i dels més ben considerats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)