Girona

René aterra a Montilivi

Fitxatge. El Girona segella la incorporació del porter andalús per dues temporades i voldria tancar definitivament la porteria amb Alberto García (Sporting) o Raúl Fernández (Mirandés)

Fins que ahir al vespre no es va concretar la incorporació de René Román (Llagostera), la porteria era la demarcació que el Girona tenia més agafada amb pinces després de la marxa al Valladolid d'Isaac Becerra, el Zamora de la lliga 2015/16. El de Santa Coloma de Gramenet no només era tota una assegurança a sota els pals, sinó també una garantia perquè el club pogués regirar sense presses el mercat buscant un altre porter.

L'aterratge de René Román ha calmat una mica aquestes urgències que tenia el Girona, obligat a buscar dos porters de màxim nivell i que lluitessin per la titularitat després que en els tres últims anys la preocupació per la porteria hagués estat relativa gràcies a la fiabilitat de Becerra, que només s'havia perdut per lesió un partit i mig dels últims 132 possibles (130 de sencers i mitjana inferior al gol encaixat per partit).

René Román ha estat un dels futbolistes més destacats del Llagostera en els dos cursos dels blaugrana a plata. La temporada passada va encaixar 30 gols en 33 partits i aquest curs n'ha rebut 40 en 35 duels. Les seves actuacions no han servit per salvar l'equip aquest darrer exercici, però amb molta regularitat i algunes aturades espectaculars ha mantingut viu l'equip d'Oriol Alsina fins al final pràcticament. René destaca per l'agilitat sota els pals, un tret també molt distintiu de l'anterior porter del Girona, Isaac Becerra. L'acord al qual han arribat René i el Girona és per a les dues temporades vinents.

La incorporació de René –el porter es va acomiadar ahir a través d'un missatge a les xarxes socials del club llagosterenc– permetrà a Quique Cárcel agafar una mica d'aire a l'hora de negociar la contractació d'un segon porter, que també vol que sigui de màxim nivell. De fet, René tenia altres ofertes damunt la taula a banda de la del Girona.

Dos favorits

Dos dels porters que més agraden a la direcció esportiva del Girona són Alberto García (Sporting) i Raúl Fernández (Mirandés). El primer ve de la màxima categoria, tot i que ha estat a l'ombra de Cuéllar les tres últimes temporades després d'haver excel·lit les tres anteriors en el Còrdova. El segon té mitja segona divisió A al darrere i de mica en mica hi ha equips que van desistint de la pugna (ahir sembla que va ser el Saragossa qui es va plantar). Raúl ha fet una molt bona temporada al Mirandés, però en els quatre cursos precedents havia jugat relativament poc. Si Quique Cárcel aconsegueix una d'aquestes dues peces haurà completat la porteria assolint el pla A, on René hi era des del primer moment.

Denominador comú

Malgrat que els tres fitxatges que ha fet el Girona fan bona pinta, tant el porter René com el defensa Ramalho i el migcampista Portu han militat en tres equips que han baixat enguany a segona B: el Llagostera, l'Athletic B i l'Albacete.

Porters
2
David Oliveros René Román (Llagostera)
Centrals
5
Kiko Olivas Pedro Alcalá Richy Álvarez Jonás Ramalho (Bilbao Athletic) Carles Mas (lesió de llarga durada)
Carrilers
3
Sebas Coris Javi Álamo Aday Benítez
Migcampistes
7
Pere Pons Àlex Granell Rubén Alcaraz Pol Llonch Borja García Portu (Albacete) Vivi (torna després de cessió)
Davanters
2
Cristian Herrera Dejan Lekic
René Román Hinojo
Lloc de naixement:
Cadis
Data de naixement:
15-12-1983 (32 anys)
Demarcació:
porter
Alçada:
1,83 m
Pes:
79 kg
TRAJECTÒRIA
06/07
Portuense (2a B))
15 p., 1.275 m.
07/08
Betis B (2a B)
22 p., 1.980 m.
08/09
Betis B (2a B)
26 p., 2.278 m.
09/10
Estepona (2a B)
18 p., 1.620 m.
10/11
Cacereño (2a B)
37 p., 3.319 m.
11/12
Cacereño (2a B)
33 p., 2.879 m.
12/13
Cartagena (2a B)
1 p., 90 m.
12/13
Barakaldo (2a B)
9 p., 810 m.
13/14
Jaén (2a A)
33 p., 2.970 m.
14/15
Llagostera (2a A)
33 p., 2.970 m.
15/16
Llagostera (2a A)
35 p., 3.150 m

Eloi està a punt de renovar per dos anys i Felipe Sanchón no està descartat

Tot apunta a un acord imminent entre el Girona i Eloi Amagat, que podria ser per a les dues temporades vinents. Si l'entesa es rubrica amb la signatura del gironí, Quique Cárcel deixarà enllestit definitivament el mig del camp, on no s'ha produït cap baixa i sí dues incorporacions: Portu (Albacete) i Vivi, que farà la pretemporada després del seu productiu pas per l'Hèrcules. Amb set jugadors per tres places, si hi ha d'haver algun retoc en la línia medul·lar hauria de ser en forma de sortida. Pel que fa a la davantera, el nombre de puntes ha baixat de sis a dos, amb Herrera i Lekic com a únics futbolistes amb contracte. El de Felipe Sanchón expira avui, però el Girona preveu fer-li una oferta, convençut que el punta pot aportar futbol i gols a l'equip malgrat la sequera del curs passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)