2a divisió FEF

A diferents velocitats

2a divisió B. El juliol s'enceta amb els clubs catalans pendents d'accelerar operacions: n'hi ha amb els deures molt avançats, com el Prat, i d'altres que encara han d'anunciar l'entrenador

D'aquí a menys de dues setmanes bona part dels equips catalans de segona B es posaran la granota de treball i tornaran a la feina. Serà el torn dels jugadors. Ara, els que no paren de pencar són els directors esportius, els secretaris tècnics i els entrenadors que s'encarreguen també de fitxar. En aquest aspecte, i per diferents circumstàncies, hi ha una diferència abismal entre clubs. N'hi ha alguns com el Prat i el Cornellà que tenen la feina molt ben embastada, mentre que d'altres, com l'Hospi o el Lleida, ni tan sols han anunciat qui serà el tècnic de la temporada que ve, i d'altres com el Gavà i el Sabadell també comencen tot just ara a planificar.

Amb l'arribada avui del juliol, i un cop decidits els ascensos i els descensos, les operacions s'acceleraran. El Prat (19 jugadors lligats) i el Cornellà (14) han treballat amb celeritat, però el gruix de conjunts de segona B té molts deures per fer. Ara per ara, els que tenen més feina al davant són l'Hospitalet, el Lleida, el Gavà i el Sabadell. A la Nova Creu Alta, almenys, ja se sap que Jose Solivelles agafarà les regnes del primer equip, un cop ahir va quedar tancada la rescissió de contracte de Miguel Álvarez i el club ho va poder fer oficial.

El projecte que hi ha al club arlequinat, precisament, té molts paral·lelismes amb el de l'Hospitalet. A les dues entitats ha entrat un grup nou que ja ha anunciat que l'austeritat marcarà la configuració del bloc. Així, tot i que als dos clubs hi ha jugadors amb contracte en vigor de la temporada passada, la davallada pressupostària fa que, ara per ara, ningú no tingui assegurada la continuïtat. Al Lleida i al Gavà, d'altra banda, la situació és diferent. Tots dos van acabar la temporada diumenge passat i es posaran tard a planificar per raons esportives. El president del club blau va afirmar que es destinaran recursos per tornar a lluitar per l'ascens, mentre que a l'entitat del Baix Llobregat hi haurà un pressupost més ajustat. El tècnic, Juanma Pons, això sí, es mostra molt ambiciós i té la fita personal “de pujar a segona A”.

De mica en mica

Al punt intermedi hi ha la resta de catalans. Tots tenen entrenador i una part de la feina feta, però encara els falta molt per concretar, començant pel Badalona, que encara no ha anunciat cap incorporació i té a hores d'ara només quatre renovats. El Barça B i l'Espanyol B juguen en un mercat diferent de la resta, però ja han anat tancant algunes operacions, i el Llagostera, després del descens, s'ha posat a fitxar jugadors contrastats de la categoria, com ara Valentín o Colorado.

MÉS AVANÇAT

El Prat, que ja té 19 homes lligats, és l'equip que ha fet la feina amb més celeritat

LES BANQUETES

El Lleida i l'Hospi han de tancar tècnic, i el Sabadell va fer oficial ahir Jose Solivelles

Sense tècnic fins la setmana que ve

Si no hi ha cap canvi que acceleri les operacions, el Lleida i l'Hospitalet no anunciaran el nom del seu tècnic fins la setmana que ve. A les dues entitats hi ha hagut les darreres hores un ball de noms, però les circumstàncies que viuen –el Lleida no ha pujat a segona A i ha vist com la seva credibilitat ha quedat perjudicada pels últims impagaments i, a l'Hospitalet, els salaris seran molt baixos– fan que les operacions encara s'hagin de tancar del tot. A la Terra Ferma, en tot cas, el president Albert Esteve va dir que el tècnic ja estava lligat i que seria un entrenador “amb experiència en promocions i amb ascensos al palmarès”. D'altra banda, a la ribera del Llobregat, el nou director esportiu, Jonathan Risueño, ha anat accelerant els contactes per tancar aquest capítol i té embastat el fitxatge del pròxim entrenador, que haurà d'assumir un projecte marcat per una austeritat molt gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)