2a divisió FEF

El Llagostera es reserva els fitxatges més elitistes

2a divisió B. El club blaugrana, amb els recursos del pas per la LFP, està acaparant els futbolistes de més renom. Els últims, Marc Martínez i Rodri

Ahir va començar el juliol i el mercat es posa seriós a segona B. Falta poc perquè la pretemporada comenci i, amb les categories ja definides, el panorama es va esclarint. Ja ha quedat palès, per exemple, que el Llagostera configurarà una plantilla que li permeti lluitar per l'ascens. El perfil dels seus primers cinc fitxatges ho deixen ben palès. N'hi ha un que és una aposta de futur i quatre que són jugadors amb nivell més que contrastat per a la categoria.

L'entitat de la Costa Brava, de fet, va anunciar ahir dues d'aquelles incorporacions il·lusionants. El mig Marc Martínez i el central Rodri, que fitxen per dos anys. El primer arriba a la Costa Brava després d'haver fet un curs excel·lent al Lleida: ha estat el seu cervell al mig del camp i les seves actuacions han estat determinants per dur el conjunt blau a les portes de la segona A. Rodri, d'altra banda, aportarà experiència a l'eix. El jugador, que arriba procedent del KAS Eupen de la segona belga, té al darrere una trajectòria contrastada i ha disputat 91 partits a segona A i 25 a primera.

El valor del pas per 2a A

Els dos fitxatges d'ahir, que se sumen als de Colorado, Valentín i el porter Pol Busquets, demostren que el Llagostera serà un dels clubs amb més recursos del grup tercer enguany. L'entitat blaugrana, a diferència de molts conjunts que han passat pel futbol professional i han tornat a caure a segona B, no arrossega deutes ni futbolistes amb grans fitxes. De fet, del pas per la Lliga de Futbol Professional, al club de la Costa Brava només en queden avantatges. El principal és econòmic. L'impacte dels dos cursos a segona A un cop perduda la categoria serà d'1,2 milions d'euros aproximadament. El club calcula que rebrà uns 700.000 euros del fons de compensació i mig milió del dipòsit que es crea quan es puja. Això sí, la idea és administrar aquesta quantitat –el termini del nou projecte és a tres anys– i “el pressupost serà d'uns 600.000 euros”, explicava fa uns dies el tècnic, Oriol Alsina. També cal comptar que el club vol tirar endavant la construcció d'una ciutat esportiva.

L'entrenador del Llagostera, calés a banda, valora altres factors que l'estan ajudant a fer els fitxatges més elitistes entre els catalans: “El fet que paguem sempre el dia 1 és un avantatge [cal tenir en compte el context, ja que aquesta temporada clubs com el Lleida, el Reus o el Sabadell han tingut problemes d'impagaments] i també ho és jugar en un camp de gespa natural com el de Palamós, així com el fet de viure-hi.”

EL COIXÍ

1,2
milions d'euros
espera rebre el club entre el fons de compensació de la LFP i el retorn d'un dipòsit.

PER ENGUANY

0,6
milions d'euros
és el pressupost amb el qual compta l'equip dirigit per Oriol Alsina.
Fitxatges
Marc Martínez
Lleida (2a B)
És un dels mitjos organitzadors de més qualitat de tota la segona B. Ha estat clau en l'èxit dels blaus aquest curs i tenia força pretendents.
Álex Colorado
Reus (2a B)
Tot i perdre protagonisme en el tram final, el mitjapunta andalús, capità del Reus de l'ascens, és un dels homes més desequilibrants del grup 3.
Rodri
KAS Eupen (2a belga)
Central amb experiència a primera divisió i a l'estranger –titular a l'Spartak de Moscou fa cinc cursos.
Valentín
Sabadell (2a B)
Un dels defenses més contrastats de la segona B els últims anys. Una assegurança al carril esquerre.
Pol Busquets
Sporting B (2a B)
Porter amb projecció, que ha arribat al Llagostera conscient que no li resultarà fàcil fer-se un lloc en l'onze inicial.
Amb contracte
Moragón
5a temporada
Nico Ratti
5a temporada
Jordi Masó
6a temporada
Nando Quesada
2a temporada
Tornen de cessió
Nhua Marong
Elx Il·licità (3a)
Eloy Gila
Sabadell (2a B)
Marc Rovirola
Fuenlabrada (2a B)
Roger Barnils
Sevilla At. (2a B)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)