Girona

‘Overbooking' al mig del camp

Mentre que la majoria de les línies del Girona encara s'han d'apuntalar –porteria, carrils, centrals i davanters–, al mig del camp el problema no és de dèficit, sinó d'excés. Tots els futbolistes del curs passat –Pere Pons, Granell, Borja García, Pol Llonch, Rubén Alcaraz i Eloi, que és a punt de segellar la renovació per dues temporades– es mantenen en la plantilla 2016/17, i s'hi han d'afegir Portu i Vivi, que ha jugat la segona meitat de la lliga a segona B amb l'Hèrcules.

Les posicions al mig del camp no estan doblades, sinó una mica més. Són vuit futbolistes per a tres llocs, ja que en l'esquema de Machín el mig del camp està format per un pivot i dos interiors o per dos pivots i un mitjapunta.

El mateix director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va admetre que el més normal es que la xifra de migcampistes decreixi abans de començar la lliga. “Realment tenim molts futbolistes en aquesta línia. És segur que algun d'ells no tindrà lloc, però hem d'anar veient com es desenvolupa la pretemporada”, va admetre Quique Cárcel. El gran candidat a sortir cedit en primer lloc és Pol Llonch, que ja va tenir un paper força residual el curs passat amb Machín (414 minuts repartits en 11 partits), i fins i tot va jugar més estona de carriler que no pas de mig. També s'haurà de veure el grau de maduració de Vivi, que ha estat titular indiscutible en la recta final de temporada en un equip com l'Hèrcules que va lluitar fins al final per l'ascens a segona A. El de Bescanó va marxar a l'hivern en veure que Machín no li donava oportunitats i la incògnita és saber si el tècnic hi confiarà enguany. Rubén Alcaraz (25 partits i 2 gols en el seu debut a plata) té menys números de sortir que els dos anteriors, malgrat que el tècnic no hi ha confiat amb regularitat i la majoria d'oportunitats li han arribat a partir de la lesió o sanció d'algun dels seus companys.

El que el Girona no preveu és que algun club pagui la clàusula de rescissió de Pere Pons i el de Sant Martí Vell voli a un altre equip. Un cop de teatre d'aquesta magnitud obligaria el club de Montilivi a replantejar-se coses en aquesta línia.

Rubén Sobrino i Felipe

Pel que fa a la davantera, a la plantilla només hi ha dos jugadors: Lekic i Cristian Herrera. S'hi podria afegir Felipe, si signa la renovació. “El futbolista coneix bé la casa i crec que futbolísticament ens pot donar coses. M'agradaria que es quedés”, va dir Cárcel. Molt menys optimista és el club de Montilivi respecte a Rubén Sobrino, que té ofertes per jugar a primera divisió.

VUIT JUGADORS

El fitxatge de Portu i el retorn de Vivi deixen més atapeïda que mai la medul·lar

COMPETÈNCIA

Quan renovi Eloi seran vuit jugadors per a tres llocs en l'esquema de Pablo Machín

SORTIDES?

Quique Cárcel admet que el més normal és que algun jugador surti cedit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)