Girona

Futbol

Segona divisió A

Una peça amb l'encaix garantit

El Girona juga sobre segur amb el retorn del central basc, un futbolista que coneix molt bé el 3-5-2 i en qui Machín confia a cegues

Diu que el pas de dos cursos per Montilivi el va ajudar a créixer, però l'últim mes va ser nefast: lesió i no ascens

Jonás Ramalho jugarà les tres temporades vinents a Montilivi i confia canviar, en el curs més immediat, el 2016/17, la dinàmica negativa que el persegueix des que es va lesionar el maig del 2015 a Mendizorrotza. De Vitòria va sortir amb els lligaments encreuats trencats i va viure amb crosses l'ascens frustrat del Girona a primera divisió. I al filial de l'Athletic, el més positiu va ser la seva reaparició (el 17 de gener a Tenerife) i els 19 partits que va acumular, perquè el curs tampoc no va acabar gens bé: descens a segona B i l'anunci del club basc que el seu futur estava lluny de San Mamés, ja que no se li oferiria la renovació. “La lesió va ser un pal molt dur, perquè es va produir en el moment en què millor estava. I possiblement va tenir influència en la decisió final de l'Athletic, que respecto. Però amb el que està passat ja no s'hi pot fer res. Cal mirar el present”, va reconèixer el central, que el mes passat va fer 23 anys i que va debutar a primera amb 18. Va ser el 20 de novembre del 2011 al Sánchez Pizjuán en un Sevilla-Athletic (1-2). Va acabar participant en vuit partits a la màxima categoria amb el conjunt de San Mamés.

“Vinc molt content”

Ramalho no va aconseguir un lloc fix al Girona fins que va arribar Machín, en el tram final de la temporada 2013/14 (havia jugat poc amb Ricardo Rodríguez i menys amb Javi López), però el tècnic de Gomara li va donar tota la confiança del món i sempre que l'ha tingut en condicions l'ha alineat. “Que Machín continuï com a tècnic ha estat un altre punt positiu a l'hora de decidir-me”, va admetre Ramalho. També ho és el 3-5-2, un sistema en què encaixa a la perfecció. “Puc jugar també de lateral, però el meu lloc és central.” Evidentment, Ramalho sap la gran temporada de Kiko Olivas, que va ocupar la part dreta de la defensa. “Es un molt bon jugador i ara company. Tots sabem que la competència serà dura”, va dir Ramalho, que prefereix jugar a la dreta però que no tindria problemes per fer-ho a l'esquerra. “Jugaré on em posin. Vinc molt content i amb moltes ganes de jugar.”

Cárcel, que no té cap dubte de les prestacions de Ramalho –“era interessant fins i tot a primera”– vol completar l'eix defensiu amb un central esquerrà, tot i que el mercat n'està “poc assortit”.

REACCIONS

Personalment, vinc a jugar tots els minuts que pugui. I col·lectivament, l'objectiu és aportar el gra de sorra en l'intent d'ascens

L'EIX DE LA DEFENSA

El Girona busca un altre central i voldria que fos esquerrà, però n'hi ha pocs
Curs 2013/14
Partits
25 Minuts
1.927 Gols
0 Targetes
1 groga, 1 vermella
Machín, clau.
Amb Ricardo Rodríguez, Ramalho va participar en 10 partits de 18 possibles (només quatre de complerts). Amb Javi López, la participació va decréixer: 2 partits (16+90 minuts) d'11 possibles. I amb l'arribada de Machín, el central va ser intocable: 13 partits de 13 possibles (tots complerts)
Curs 2014/15
Partits
36 Minuts
3.148 Gols
2 Targetes
11 grogues
Lesionat.
Es va trencar els lligaments encreuats a Mendizorrotza (jornada 39). Fins aleshores, només s'havia perdut tres partits i tots per causa de força major: un per lesió i dos més per sanció.

EL CURS 2015/16

El Girona era una opció des de fa temps. I que hi hagi un tècnic com Machín, un altre punt positiu. Però hi haurà molta competència
És possible que la lesió influís per no quedar-me a l'Athletic, però això ja és cosa del passat
Jonás Ramalho
DEFENSA DEL GIRONA
Ramalho era un perfil interessant, fins i tot en el cas d'haver pujat a 1a. Sabem el que ens donarà
Quique Cárcel
director esportiu del girona
A l'Athletic ha hagut de digerir el descens amb el filial i també la seva no renovació

Quique Cárcel: “Ens falten set o vuit jugadors”

El Girona haurà de sumar “set o vuit jugadors més” a les tres incorporacions que ja ha fet (Ramalho, Portu i René). Així ho va admetre ahir Quique Cárcel, que de moment juga amb la tranquil·litat de tenir una quinzena de jugadors lligats per al curs 2016/17. Tot i això, el director esportiu va insistir que hi haurà moviments en els dos sentits: “Algun dels que té contracte sortirà cedit”. Cárcel va comentar que al Girona li falta un porter, un central, un parell de carrilers esquerrans –“és l'única demarcació en què no hi tenim cap jugador”, va admetre– i dos o tres davanters. Algunes d'aquestes peces és possible que vinguin a préstec. “El jugador ha de reunir les condicions que nosaltres busquem. I no és fàcil trobar-los, perquè el mercat està molt treballat. Hi ha futbolistes lliures, però és possible que els que vulguem estiguin en equips més grans, i aleshores caldrà una cessió”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)