2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

Una aposta jove i arriscada

2a divisió B. L'Hospitalet incorpora com a tècnic el gallec Ismael García, un entrenador de 28 anys que haurà de gestionar un equip fet amb un pressupost de només 200.000 euros

Un tècnic molt jove i desconegut, però amb ganes de cruspir-se el món i les idees molt clares. Aquest és, a grans trets, el perfil de l'entrenador de l'Hospitalet per a la temporada que ve. És tracta d'Ismael García, que arriba al club riberenc procedent de l'escola del Real Madrid a Singapur. Té 28 anys, però força experiència, ja que ha estat al cos tècnic de José Luis Oltra al Mallorca i també ha treballat en el futbol formatiu i en tasques de scouting al Dépor. Fins ara ha fet la seva feina més a l'ombra –com a primer entrenador, només va dirigir i salvar el Murense, de la preferent balear–, però amb la banqueta de l'Hospi ha arribat l'oportunitat de la seva vida. Val a dir, això sí, que García també se la juga, ja que haurà de treballar amb un equip de mínims. El pressupost per configurar la plantilla –cos tècnic inclòs– és de 200.000 euros.

“Sóc molt jove i aquesta és una oportunitat única que espero aprofitar”, va dir el gallec en la seva presentació, en què es va mostrar confiat en les seves aptituds: “Faig el pas amb la seguretat de la feina dels últims anys, hi estic capacitat.” En aquesta vàlua s'ha fixat el secretari tècnic del club, Jonathan Risueño, que va admetre que Ismael García no era el pla A. “Jo volia un entrenador experimentat, però ningú no va acceptar les condicions econòmiques, ja que som el club amb menys recursos. En aquest context, tenia molt clar que si al final havia de comptar amb algú sense bagatge, Ismael García era l'escollit”, va dir l'encarregat de configurar la plantilla, que va elogiar Ismael García: “Estic convençut que entrenarà algun dia a primera divisió, i sempre s'ha de començar per algun lloc.”

El tècnic d'Ourense, que només tindrà 18 jugadors a les seves ordres –és una de les directrius d'estalvi de l'entitat–, va remarcar que l'objectiu serà la salvació i va deixar clar que no creu que la seva edat condicioni la seva credibilitat al vestidor: “Aquí som tots adults i el DNI no compta, confio en mi i estic segur que transmetré als jugadors les meves ganes de treballar.”

Zamora, primer fitxatge

L'Hospitalet també va anunciar i presentar ahir el primer fitxatge de la nova etapa: el central Alejandro Zamora (32 anys). El defensa format al Real Madrid, que també pot jugar com a pivot, arriba procedent del Mèrida, on ha estat un fix la darrera temporada. Prèviament, havia militat al Guadalajara, el Cacereño, el Recreativo, el Salamanca, el Betis B i l'Oviedo.

LES FRASES

Sóc molt jove i aquesta és una oportunitat única. Arribo amb una il·lusió tremenda, i sóc conscient que serà un any difícil
No era la primera opció, però el conec i sé que entrenarà a primera. Per algun lloc ha de començar
Jonathan Risueño
secretari tècnic de l'hospi
No crec que l'edat condicioni. Aquí tots som adults i el DNI no compta. Contagiaré les ganes de treballar
Ismael García
entrenador de l'hospi

Santi Ballesté: “Últimament no dormo”

El president de l'Hospi, Santi Ballesté, va valorar ahir les primeres setmanes en el càrrec. Va admetre que han estat difícils. “Últimament no dormo. La situació del club és molt bona en tot tret de l'aspecte econòmic”, va dir el màxim dirigent riberenc, que va alertar sobre la situació límit: “Els últims dies ens han sortit factures noves i tenim uns deutes que faran que ens embarguin en 48 hores si no paguem.” Tot i l'alarma, Ballesté va dir que s'han trobat vies per evitar que la situació arribi fins a aquest punt. Això sí, l'austeritat manarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)