Girona

Sandaza, fins al 2018

El Girona aconsegueix seduir el seu màxim golejador en la millor temporada de la història, que firma un contracte per dos cursos

El davanter de Toledo tornarà a Montilivi amb ganes de recuperar el protagonisme que va tenir abans de l'experiència al Tòquio

Fran Sandaza i el Girona havien anat madurant l'entesa, i el club la va fer oficial ahir al matí. El retorn a Montilivi d'un dels davanters que més bon record ha deixat en l'època recent és una realitat. Sandaza, malgrat que havia rebut diverses propostes, s'ha acabat decidint pel club on més va brillar. El davanter tenia clar que, entre les ofertes de segona A, la que més li convenia esportivament era la del Girona, perquè hi va rendir a un nivell molt alt i perquè s'hi manté l'entrenador que més confiança li ha donat. Pablo Machín, de fet, és un altre factor clau de l'operació, perquè ha insistit molt en el davanter de Toledo. I el club ha acabat fent un esforç per unir totes les voluntats i fer possible el retorn de Sandaza. L'acord és per dues temporades, fins al juny del 2018, amb la qual cosa el punta, de 31 anys, es garanteix una etapa d'estabilitat, després d'una experiència a Tòquio que no va ser gens profitosa, essencialment en l'aspecte esportiu, perquè gairebé no va jugar.

La segona etapa

Sandaza va arribar a Montilivi l'estiu del 2014 després del pas pel Lugo, la seva primera aturada en la lliga espanyola un cop tancada una etapa a la Gran Bretanya. A l'Anxo Carro va tancar la primera volta amb cinc gols i ja no en va marcar cap més, perquè Quique Setién li va perdre la confiança i el va fer desaparèixer de les alineacions. A Girona va fer eclosió i es va convertir en el màxim golejador i un dels grans referents de la millor temporada de la història del club, la dels 82 punts. Sandaza va acabar el curs amb 16 gols, dels quals set en la recta final, amb aparicions decisives.

Al Tòquio, amb el qual va firmar un contracte per dos anys, l'experiència no va ser el que s'esperava Sandaza. Les dues parts van acordar la rescissió al març, i el jugador se'n va tornar cap a casa, amb ganes de començar a estudiar el futur i recuperar el protagonisme que va tenir a Montilivi. Des que va tornar del Japó, Sandaza va aparèixer dues vegades a Montilivi a animar els seus excompanys –contra el Mallorca i en el partit decisiu contra l'Osasuna– i sempre va deixar clar que veuria de molt bon ull el retorn a l'equip blanc-i-vermell. Lliure i amb el record dels 16 gols en la seva última experiència a segona A, molts clubs han preguntat per ell, i alguns s'han mantingut en la cursa per seduir-lo. A Sandaza li hauria fet il·lusió provar el salt a primera divisió, però no es va acabar de concretar cap proposta amb cara i ulls de la màxima categoria. I a segona A, malgrat que tenia alguna oferta econòmica més generosa, s'ha decidit per tornar a Montilivi, on el rebran amb els braços oberts.

El Girona confia que Sandaza s'acosti a la versió que va oferir fa dues temporades, de llarg la seva millor com a professional. El jugador va marcar 23 gols a segona B amb el filial del València abans d'obrir una etapa de cinc anys en el futbol britànic. Els 29 gols amb el Saint Johnstone li van valer el fitxatge pel Glasgow Rangers, que havia baixat a tercera, però hi va tenir molts contratemps. A Lugo, les coses tampoc van anar com esperava. Va ser a Girona on va veure la llum i on es vol revifar.

LA BALANÇA

Amb diverses ofertes, a 2a A ha vist sempre més clar el Girona, que ha fet un esforç

EL PERFIL

S'uneix a Lekic com a davanter centre pur, en una línia d'atac amb Cristian Herrera
Francisco Sandaza
Toledo, 30-11-84 (31 anys) Davanter centre
Alçada:
1,84 m
Pes:
80 kg
FORMACIÓ
Toledo, Leganés
TRAJECTÒRIA
03/04
Toledo (2a B)
7 p. 1 g.
04/05
Onda (3a)
05/06
Puçol (3a)
06/07
València B (2a B)
36 p. 23 g.
08/09
Dundee Utd (1a)
31 p. 10 g.
09/10
Dundee Utd (1a)
7 p. 1 g.
10/11
Brighton (2a)
15 p. 2 g.
11/12
St. Johnstone (1a)
29 p. 14 g.
12/13
Glasgow Rangers(3a)
14 p. 2 g.
13/14
Lugo (2a A)
26 p. 5 g.
14/15
Girona (2a A)
37 p. 16 g.
15/16
Tòquio (1a)
9 p. 0 g.

ESTABILITAT

Amb 31 anys, i després d'un pas fosc al Japó, es garanteix dos anys a Montilivi

LA XIFRA

16
gols
va marcar el curs 2014/15 amb el Girona, en què va acumular 2.959 minuts en 37 partits.

EL MILLOR AVAL

La insistència de Pablo Machín, que li té plena confiança, ha tingut molt de pes

Tres davanters, dels quals dos de referència

La davantera era una de les zones en què més feina tenia la direcció esportiva, després de la marxa de Jaime Mata, Rubén Sobrino i Jairo Morillas. Pablo Machín té ara tres peces al davant, ja que Fran Sandaza s'afegeix a Cristian Herrera i Dejan Lekic, els dos davanters que van arribar en el mercat d'hivern amb un contracte que anava més enllà del juny (fins al 2018 el serbi i fins al 2019 el canari). L'arribada de Sandaza és competència directa per a Lekic, perquè tots dos tenen un perfil de davanter de referència. Lekic, de fet, ja va perdre força protagonisme en la recta final del curs passat, malgrat que va acabar amb uns números prou dignes (cinc gols) des del gener. En Sandaza, en canvi, la confiança de Machín sempre ha estat absoluta, per la qual cosa teòricament el de Toledo surt amb avantatge respecte al serbi. En qualsevol cas, els moviments a la línia ofensiva no s'han acabat, ni de bon tros. La idea del club és fitxar un o dos davanters més. També s'ha de resoldre la incògnita sobre el futur de Felipe Sanchón, a qui el club no descarta presentar una proposta per continuar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)