2a divisió FEF

CRISTIAN GARCIA

JUGADOR DEL TERRASSA

“És un canvi brusc, però vinc mogut per la il·lusió”

Després de deixar el futbol professional, Garcia no preveia cap altra opció que no fos tornar a casa

El lateral vol formar-se en altres àmbits del futbol, com la direcció tècnica

He parlat amb
alguns jugadors
per explicar-los el projecte, però no tindré cap càrrec en
la direcció esportiva

cristian Garcia (Terrassa, 27-12-1981) no és un qualsevol en el món del futbol. Després de 390 enfrontaments a segona divisió A, el lateral egarenc s'ha fet un nom en el futbol professional espanyol convertint-se en el quart jugador amb més partits
en la divisió de plata. Però després de tretze temporades a l'elit, Garcia ha decidit tornar a casa.

L'any passat ja es va especular amb la seva tornada i enguany s'ha confirmat. Quins motius el porten a fitxar pel Terrassa?
Jo sóc de Terrassa i en aquest club hi vaig viure l'època daurada de la segona divisió i, una vegada em vaig plantejar acabar la meva etapa en el futbol professional,
va sorgir la possibilitat de venir aquí. Vaig conèixer el president Jordi Cuesta ara fa un any, em va presentar el seu projecte i vaig dir-li que m'agradaria formar-ne part.
Però vostè, després de 21 partits al Tenerife aquest darrer curs, sembla que encara té corda per a estona.
Físicament em trobo bé i vinc aquí a ajudar el màxim possible des del terreny de joc.
Però no és un pas enrere molt gran passar del futbol professional a la tercera divisió?
Passar de segona A a tercera
divisió és un canvi brusc, però al final jo em moc per la il·lusió que tinc per aquest projecte. Si no era a segona, no preveia cap altra opció que no fos jugar al Terrassa. La meva il·lusió és màxima per retornar el club, almenys, a segona B.
Però el seu paper va més enllà del terreny de joc. Si no m'equivoco, aquest estiu vostè ha ajudat també a confeccionar la plantilla.
És cert que he parlat amb alguns futbolistes per explicar-los el projecte, però jo el que vull fer és centrar-me a jugar i ajudar l'equip. En altres àmbits del futbol, com pot ser la direcció tècnica, encara m'he de formar perquè no tinc cap tipus d'experiència.
Aleshores no ocuparà cap càrrec en la direcció esportiva?
No, no tindré cap càrrec. El que sí que és cert és que els projectes els formen moltes persones i tots podem donar la nostra opinió per ajudar el club a tirar endavant. Quatre persones arriben més
lluny que una de sola.
Sembla com si, veient que la
seva carrera com a jugador s'acosta cada vegada més al seu final, vostè estigués pensant en el futur.
Aquesta és la idea. El futbol és la meva vida i m'encanta, i ara sembla que ha arribat el moment de començar-me a preparar per fer el pas, d'aquí no gaire, a altres àmbits d'aquest esport.
Parlem de l'equip. Realment estan formant una plantilla molt ambiciosa.
L'objectiu és clar. El projecte és ambiciós perquè hem fitxat jugadors de categoria superior o ja consolidats a tercera, i l'objectiu ha de ser disputar la promoció d'ascens i pujar a segona B. Partim amb l'etiqueta de favorits perquè hem confeccionat una gran plantilla, però el més important serà començar bé l'any i anar partit a partit.
D'un any a l'altre, l'horitzó a Terrassa ha canviat completament... Com s'ha gestat el projecte?
El president, quan va comprar el club, ja tenia al cap un projecte d'aquesta magnitud. Però l'any passat la compra es va fer molt tard i tot es va haver de fer a corre-cuita i una mica a la desesperada. Però la idea sempre ha estat formar un equip competitiu i donar un toc terrassenc a l'entitat fitxant jugadors de la ciutat... i enguany crec que hem aconseguit conjuntar les dues coses i intentarem lluitar per l'ascens de categoria.
Imagino que un altre dels grans objectius d'aquest projecte és tornar a involucrar la ciutat amb l'equip...
Jo he viscut l'època daurada d'aquest club amb l'estadi ple de gom a gom i el que tinc clar és que per tornar a engrescar la gent s'ha de transmetre il·lusió. En els darrers anys, el club ha passat per molts moments convulsos, però després de tot això, ara hem posat la primera pedra d'un projecte en què queda encara molta feina per fer. Jo sóc de Terrassa i del Terrassa, i la meva il·lusió és tornar a veure l'Olímpic ple.
Ja per acabar, es veu molts més anys vivint el futbol des del terreny de joc?
No ho sé. La veritat és que a
mesura que va passant el temps ja no penses tant a llarg termini. M'agrada gaudir del futbol i ara mateix valoro molt més les coses i penso menys en el futur. Ja
tinc ganes que comenci la pretemporada... Hi ha gent a qui no
li agrada, però jo la gaudeixo molt. Veig tan a prop el fet d'haver de deixar aquest esport tan bonic que les coses les valoro molt més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)