Girona

Blanc-i-vermell de cap a peus

El Girona posa el capità, renovat fins al 2018, com a exemple de jugador que té gravats els colors del club a l'ADN i que, més enllà de la seva aportació a la gespa, també transmet intangibles al vestidor

El migcampista, feliç de continuar a Montilivi, creu que el gran salt a 1a divisió “està per caure”

“La meva prioritat, i crec que l'única, era continuar aquí. Girona és casa meva i és on em sento valorat. No només pel club, sinó també per l'afició i els companys.” Eloi Amagat es va expressar amb aquests termes després que el president del club, Delfí Geli –van jugar junts a segona B la temporada 2004/05, amb Agustín Abadía d'entrenador–, encetés l'acte agraint al futbolista la seva implicació incondicional amb el club de Montilivi. “La renovació d'Eloi és un pas endavant per a les dues parts. No fa falta dir que és un dels nostres. És un d'aquells casos en què tothom estarà satisfet de la seva continuïtat.” I el director esportiu, Quique Cárcel, tampoc no es va quedar curt. “Renovem l'essència de moltes coses, entre les quals hi ha els valors del club. Sempre he parlat de l'ADN gironí, i Eloi l'encapçala. M'ha demostrat coses que ningú no sap però que jo sí que he vist. Sempre ha estat allà, a dins i a fora el camp. I espero que no siguin els seus dos últims anys”, va reblar el director esportiu.

Vida en blanc-i-vermell

Si Eloi va repartir la seva etapa de formació entre el Bons Aires i el Vilobí era perquè el futbol de base del Girona aleshores era un tip de riure. El futbolista, però, va ser capaç de fer el salt del juvenil del Vilobí al primer equip del Girona (2004/05). Força més difícil va ser la seva consolidació en el primer equip de Montilivi, que no va arribar fins al curs 2012/13, amb 25 anys i quan el Girona ja estava a segona A. “Amb persistència vaig aconseguir el que volia, que era tornar al club de la meva ciutat i a jugar en la Lliga de Futbol Professional. Però no va ser fàcil. Vaig haver de trepitjar molts camps de gespa artificial”, va recordar Eloi, que va sortir dues vegades cedit –al Palafrugell i al Llorca–, però que també es va a desvincular dues vegades del Girona: la temporada 2006/07, per anar a Gavà, i la 2009/10, per iniciar una etapa de tres anys al Llagostera. “Quan jugava a tercera amb el Llagostera, ni jo mateix m'hauria imaginat que acabaria tornant al Girona i jugant més de 100 partits a segona A, que espero que acabin essent molts més.”

El tren de la primera

Eloi és un dels pocs futbolistes del Girona que ha estat present i ha participat en les tres fases d'ascens que l'equip ha disputat en els quatre últims anys. Tot i que va admetre que el que va passar l'any passat contra el Lugo no té punt de comparació possible i que va deixar tothom amb els ànims per terra, Eloi va assegurar que la plantofada del mes passat contra l'Osasuna també va fer mal: “No va tenir la crueltat ni el dramatisme de l'anterior, però també ha costat pair-la. Però, a diferència de l'altra vegada, segur que la gent ha pogut desconnectar i tornarem amb tota l'ambició del món.”

El migcampista, de 31 anys, pràcticament no ha volgut escoltar altres ofertes. Ni tampoc el seduïa gaire la possibilitat de marxar a l'estranger. La seva intuïció també li diu que al Girona algun dia per fi li sortirà cara: “Sóc dels que creuen que el salt definitiu del club està per caure. I només faltaria que jo estigués vés a saber on.” Eloi hi va afegir que l'impuls que estan donant els nous propietaris a l'entitat és un gir radical que trenca totalment amb el passat recent: “Jo que aquí n'he viscut de tots colors, agraeixo aquesta estabilitat i la manera com s'estan fent les coses. En l'últim any i mig, el club s'ha professionalitzat molt. I quan fas les coses bé, a banda de poder treballar més tranquils a tots nivells, les possibilitats d'èxit augmenten”, va comentar el capità, que el dia 22 encetarà la cinquena temporada seguida en el Girona i la vuitena en total.

REACCIONS

2004/05
Girona (2a B)
Partits
1
Minuts
10
L'arribada.
Tancada a Vilobí l'etapa de juvenil, va aterrar a 2a B, tot i que va jugar només un partit de lliga (a Figueres) i un altre de copa, contra el Vila-real, en què va ser l'heroi en fer el 2-1.

LA TRAJECTÒRIA D'ELOI AMAGAT DES QUE VA ACABAR L'ETAPA DE JUVENIL

2004/05
Palafrugell (1a catalana)
Rodatge i ascens.
A Montilivi, tenia molt poques oportunitats, i una lesió li va acabar de tancar les portes. La solució, bona tant per al jugador com per al Girona, va ser trobar una sortida en forma de cessió, al Palafrugell. L'equip baixempordanès, amb Francesc Cargol a la banqueta, va assolir l'ascens a tercera divisió.
Renovem l'essència de moltes coses. Ell sempre ha estat allà, i encapçala allò de l'ADN gironí
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Són més de 100 partits a segona A, però vaig haver de trepitjar molts camps de gespa artificial i persistir. No ha estat fàcil arribar-hi
És un dels nostres. És un d'aquells casos en què tothom estarà satisfet de la seva continuïtat
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
2014/15
Girona (2a A)
Partits
30
Minuts
2.105
Gols
2
El trio gironí.
Va començar el curs arrossegant molts problemes físics, però es va fer un lloc al mig del camp, amb Pere Pons i Granell, en la temporada dels 82 punts.
2015/16
Girona (2a A)
Partits
30
Minuts
1.928
Gols
1
Presència irregular.
En el curs amb menys minuts dels tres últims, va perdre pes arran de l'entrada de Borja al mig i es va alternar amb Granell.
Sóc d'aquí i em sento feliç aquí. Sé que el pas definitiu del Girona està per caure i només faltaria que jo estigués vés a saber on
No pujar aquest any també ha estat dur de pair, però tornarem amb tota l'ambició del món
Eloi Amagat
CAPITÀ DEL GIRONA
2005/06
Girona (3a divisió)
Partits
24
Minuts
749
Protagonisme creixent.
En el retorn a Montilivi, i amb Domènec Torrent, Eloi va tenir força minuts sobretot en la segona volta, en què va ser titular habitual a partir del març. Tot i ser campió, l'equip va quedar sense ascens.
2006/07
Gavà (3a divisió)
Partits
33
Minuts
2.337
Gols
1
Sense lloc.
Eloi marxa de Girona i, després d'un pas efímer pel Sant Andreu en la pretemporada, s'incorpora al Gavà, amb el qual fa una temporada molt completa.
2007/08
Girona (2a B)
Partits
23
Minuts
867
Gols
0
L'ascens a plata.
El Girona el va repescar després de pujar a 2a B, i Eloi, sense ser titular habitual, va acumular 867 minuts amb Raül Agné.
2008/09
Llorca (2a B)
Partits
21
Minuts
949
Gols
2
Creixent lluny.
Amb l'ascens a 2a A, el Girona va renovar Eloi i el va cedir al Llorca, un dels clubs forts de 2a B (2n del grup 1). Eloi va vorejar el miler de minuts jugats.
2009/10
Girona (2a A)
L'estiu més complicat.
Després de la cessió al Llorca, Eloi Amagat va tornar a Montilivi amb la intenció de fer-se un lloc a la plantilla. El club, però, no el volia i, juntament amb companys com ara Arnal, va decidir que s'entrenés al marge com a mesura de pressió. Eloi va sortir tard del Girona i va trobar lloc a Llagostera.
2009/10 a 2011/12
Llagostera (3a i 2a B)
Partits
92
Minuts
7.745
Gols
21
L'eclosió.
A Llagostera, Eloi va oferir un rendiment molt alt, tant a 3a (dos cursos) com a 2a B, amb molts minuts, amb gols i com un dels líders de l'equip.
2012/13
Girona (2a A)
Partits
24
Minuts
1.159
Gols
1
Retorn desitjat.
El paper a Llagostera va fer que el Girona s'hi fixés i l'anés a buscar. Amb Rubi, el curs del primer ‘play-off', va tenir una participació intermitent.
20013/14
Girona (2a A)
Partits
34
Minuts
2.452
Gols
4
Consolidat.
En una temporada complicada per a l'equip, Eloi va fer un pas endavant en protagonisme. L'arribada de Machín li va acabar de donar galons a l'equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)