Girona

Longo, l'aposta valenta a l'atac

El Girona obté la cessió del davanter de l'Inter de Milà Samuele Longo, el vuitè fitxatge de l'estiu a Montilivi

L'exjugador de l'Espanyol, de 25 anys, encadena cinc temporades a primera, entre les lligues italiana i espanyola, però sense encert davant de porteria

La vuitena incorporació del Girona per a la temporada 2016/17 no té passat a Montilivi ni arriba a través del Manchester City. El club ha tancat un acord amb l'Inter de Milà, que li cedirà el davanter Samuele Longo, un jugador de qui fa anys el club neroazzurro esperava una eclosió que, de moment, no ha arribat. Longo, de 24 anys, viurà la seva primera experiència en un equip de segona divisió amb ganes de marcar un punt d'inflexió en la seva trajectòria, després de cinc cessions seguides en clubs de primera divisió sense encert davant de porteria.

Longo, un davanter amb cos (1,86 m) i bons moviments, va fitxar per l'Inter de Milà quan tenia 17 anys. Després de créixer en el filial i de jugar 14 partits amb el primer equip la temporada 2011/12, Longo va provar la primera aventura com a cedit a l'Espanyol, que va tancar amb tres gols després d'un començament pletòric. A partir del 2013, el punta ha estat cedit en quatre equips més, tots de la màxima categoria –l'Hellas Verona i el Rayo Vallecano, el curs 2013/14, i el Cagliari i el Frosinone, els següents– amb la coincidència que, acumulant-hi més participació o menys, no ha tornat a celebrar cap més gol en partit de lliga. El Girona, però, creu en les seves possibilitats i està convençut que l'aposta és valenta però pot ser molt interessant. Longo té 24 anys i, després de tant de temps sense marcar, el pas per Montilivi –el primer a segona divisió– significarà una revàlida per a la seva carrera professional.

Samuele Longo arriba a Montilivi com a cedit per l'Inter de Milà, que el va renovar fins al 2021. El club de Montilivi no ha de pagar cap compensació a l'italià per la cessió del davanter –sí que s'ha de fer càrrec de la nòmina del jugador– i, segons explicava ahir l'Inter en un comunicat molt breu a la seva pàgina web oficial, l'acord inclou una opció de compra futura per part del Girona. Longo s'afegeix als fitxatges de Cifu (cedit pel Màlaga), René (Llagostera), Bounou (Atlético), Juanpe (Granada), Ramalho (Bilbao Athletic), Portu (Albacete) i Sandaza.

‘NEROAZZURRO'

Longo va arribar amb 17 anys a l'Inter, que l'ha anat cedint a diversos clubs
El jugador arriba cedit però amb una opció de compra, segons diu l'Inter

LA FÓRMULA

Des del 2013 no ha marcat cap gol en la lliga amb els quatre equips en què ha estat

ELS ÚLTIMS CURSOS

El Girona confia que, amb 24 anys i en el seu primer curs a segona, el punta s'espavili

L'ESPERANÇA

Samuele Longo
Valdobbiadene (Itàlia) 12/1/1992 (24 anys) Davanter centre
Alçada:
1,86 m
Pes:
75 kg
FORMACIÓ:
Treviso FBC i Inter de Milà (hi arriba amb 17 anys)
TRAJECTÒRIA
2009-2011
Inter (‘primavera')
11/12
Inter (1a)
14 p., 0 g.
12/13
Inter (1a)
0 p., 0 g.
12/13
Espanyol (1a)
18 p., 3 g.
13/14
Hellas Verona (1a)
9 p., 0 g.
13/14
Rayo Vallecano (1a)
9 p., 0 g.
14/15
Cagliari (1a)
27 p., 0 g.
15/16
Frosinone (1a)
18 p., 0 g.
INTERNACIONAL:
Citat amb les seleccions italianes inferiors, ha disputat dues fases de classificació per a l'europeu sub-21 (dos gols en els partits d'accés a la fase final del 2015).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)