El mercat és molt ampli
2a divisió B. Veient la forta competència per aconseguir jugadors de la zona de Barcelona, el Gavà ha optat per mirar més enllà i ha incorporat cinc futbolistes de fora de Catalunya
Amb vuit equips situats en poc més de vint quilòmetres de radi, la competència per fitxar jugadors de la demarcació de Barcelona enguany a segona B és més ferotge que mai. Si bé és cert que tant el filial del Barça com el de l'Espanyol juguen en una altra lliga en matèria d'incorporacions, els altres equips s'ho han d'enginyar per confeccionar plantilles competitives. I a Gavà, l'últim equip a arribar i amb un pressupost que tampoc permet fer meravelles, han decidit que el millor és mirar més enllà de les nostres fronteres.
Dels dotze fitxatges que ha fet el conjunt blaugrana fins al moment, gairebé la meitat (cinc) provenen d'equips de fora de Catalunya. Si bé és cert que
Sascha (Prat), Cristian Herrera (Pobla de Mafumet), Mario Roque (Girona B), Agustín Fernández i Craviotto (Sabadell) i els dos argentins –tot i que no van arribar ni a debutar, Matías Draghi i Alan Rodríguez vénen del Reus i del seu filial, el Morell– jugaven en equips catalans, la resta estaven enguany en equips de la resta d'Espanya i, fins i tot, dels Estats Units. “Tinc contactes pràcticament a tot Espanya; quan m'ofereixen un jugador truco a la gent que conec de la zona, pregunto pel futbolista, miro estadístiques i algun vídeo i després prenc una decisió”, explica Juanma Pons, que fa un any i mig, quan va arribar al Gavà i va haver de fer una plantilla pràcticament nova a mitja temporada, també va optar per incorporar un bon grapat de futbolistes de fora el Principat.
Catalans que tornen
Tot i que vénen de fora, alguns ja són vells coneguts del futbol català, bàsicament perquè es tracta de futbolistes nascuts i criats a Catalunya. Format a l'Hospitalet, Albert Vega, Peque arriba al conjunt blaugrana després de mitja temporada al grup II de segona B, mentre que John Neeskens ho fa des d'encara més lluny. Neeskens, fill del mític jugador blaugrana i de la selecció holandesa Johan Neeskens, és nascut als Estats Units però criat a Catalunya i torna a casa nostra després d'un període pel futbol nord-americà. El cas més curiós, però, és el d'Óscar Reche. El migcampista aragonès mai ha tingut cap tipus de contacte amb el futbol català, però com que la seva dona, mestra, ha trobat feina a Barcelona, el futbolista estava buscant un equip de segona divisió B per continuar jugant i Juanma Pons ha aprofitat l'avinentesa per aconseguir la incorporació d'un jugador molt experimentat en la categoria de bronze.
ELS FITXATGES
LA PLANTILLA
El Gavà defensa la necessitat de ser una SAE
Després d'un any relativament tranquil en l'apartat extraesportiu, aquest estiu es preveu mogut a Gavà. Aquest dilluns, l'entitat del Baix Llobregat té previst celebrar una assemblea de socis que tindrà com a punt més calent la proposta per convertir el club en una societat anònima esportiva. El president, Manuel Maniega, ja ha començat a fer campanya favorable a la conversió. El màxim mandatari del club gavanenc ha defensat la necessitat de convertir-se en SAE per assegurar la viabilitat econòmica del club a segona divisió B.
Després de saber que Hummel, el grup que havia donat suport econòmic al club aquesta darrera temporada, deixaria de fer-ho, el Gavà es va llançar a la recerca de nous patrocinadors i, ara, el club defensa que la millor manera de trobar mecenes que ajudin a cobrir els 500.000 euros de pressupost és convertir-se en SAE. La posició de la directiva, doncs, és clara, tot i que la decisió final la tindran els prop de 160 socis que té l'entitat del Baix Llobregat.
Publicat a
Notícies
Divendres,22 novembre 2024