Girona

L'encaix com a millor virtut

El Girona ha apostat per recuperar peces que conjuguen de manera especial amb el peculiar esquema de Machín

Cifu, agraït per l'estima que percep de Montilivi, espera recuperar la continuïtat de fa dues temporades

“Si han tornat és perquè, a més d'haver-se sentit molt estimats i de creure en el projecte, són jugadors molt específics per la nostra manera de jugar. Potser sense el mateix entrenador, alguns no hi tindrien la mateixa cabuda.” La reflexió la feia el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, durant la presentació de Fran Sandaza. Conscient de la peculiaritat de l'esquema de joc, el Girona ha apostat per recuperar peces que s'hi van adaptar d'allò més bé fa dues temporades. Els exemples més significatius són Jonas Ramalho, molt més còmode com a central en una línia de tres que quan havia de fer de lateral o jugar al mig amb només un altre company, o Miguel Ángel Garrido Cifuentes, presentat ahir a l'estadi. “Em trobo molt bé al carril. Quan vaig venir fa dos anys, recordo que em preguntàveu si m'hi adaptaria. La temporada va ser bona, fins al punt que després s'ha dit que podia ser més carriler que lateral. És senyal que vam fer un bon treball”, explicava Cifu.

Amb problemes al carril dret, arran de la intermitència de Javi Álamo, el Girona ha buscat l'aposta segura de Cifu, que es va fer un tip de córrer al costat dret del Girona, amunt i avall, fa dues temporades. Sense gairebé ni descansar (3.564 minuts acumulats), i això que és una de les demarcacions més exigents. “És un jugador molt i molt específic dins el nostre sistema de joc, i ens pot aportar moltes coses”, va indicar Quique Cárcel, que desitja que el jugador faci un pas endavant a Montilivi: “És un any molt important tant per al club com per a ell, perquè té la il·lusió de jugar a primera divisió”. Cifu es va mostrar encantat de tornar al Girona. “Quan vam saber que havíem de buscar una sortida de Màlaga, i que podia ser a segona A, era evident que la millor opció era el Girona. Hi torno amb molta alegria. Sempre he notat molt d'afecte de la gent de Girona.” Sense haver jugat en tot el 2016, el primer objectiu del defensa és posar-se a to: “Vull començar a agafar ritme per poder competir. Els minuts s'han de guanyar, i això és el que intentaré.”

El camí invers de Joel

Cifu, que en l'anterior etapa de blanc-i-vermell havia jugat com a cedit per l'Elx, torna ara a Montilivi cedit pel Màlaga per una temporada. El Girona va intentar incloure en l'acord una clàusula amb una opció de compra, en cas d'ascens a primera divisió, però de moment no ho ha aconseguit. “Vam acordar que ja en parlaríem”, va dir Cárcel.

També forma part de l'acord el camí invers que farà el davanter juvenil Joel Arimany, cedit per dues temporades al Màlaga, que es reserva una opció de recompra. “Se n'ha parlat, però encara no està firmat”, va assegurar el director esportiu del Girona. “Si tot fructifica, ha de ser pel bé de tots dos clubs”, hi va afegir.

LES REACCIONS

Fa dos anys em preguntàveu si m'adaptaria al carril, i ara semblo més carriler que lateral. És senyal que vam fer un bon treball

CESSIÓ I PROU

Cifu és un jugador molt específic per al nostre esquema. És un any important per al club i per a ell, que té la il·lusió de jugar a primera
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Tant quan era aquí com després, sempre he notat l'afecte de la gent de Girona. És una gran alegria tornar i ser rebut amb tanta estima
He notat que el club ha anat canviant per a bé i que està creixent. Tinc molt bones sensacions
M.Á. Garrido ‘Cifu'
DEFENSA DEL GIRONA
Tot i que el Girona ho va intentar, no va arrencar cap opció de compra del Màlaga

El tall a Elx i la porta tancada a Màlaga, dues espines

Després de jugar-ho tot a Girona, Cifu va viure la temporada passada dues experiències tristes. A l'Elx va començar jugant, però va perdre la continuïtat i va acabar desapareixent de les alineacions, qui sap si condicionat perquè les converses per a la renovació es van estancar. “Això ho podrien dir els directius. L'arribada va ser genial, perquè era casa meva i ho coneixia tot. Vaig tenir una lesió i des de llavors ja no vaig tenir continuïtat, fins que vaig haver de sortir”, recordava ahir el jugador, que al mercat d'hivern se'n va anar al Màlaga amb un contracte fins al 2019. Amb els andalusos, no hi ha arribat a jugar. “Tanco una mica trist aquesta etapa. Quan hi vaig anar, ja sabia que segurament no jugaria gaire perquè hi havia l'equip fet. La idea era adaptar-me per mirar de guanyar-me una oportunitat per a aquesta temporada. Però no ha arribat”, va relatar Cifu, amb ànsia de tornar a jugar amb regularitat, com va fer fa dos cursos a Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)