2a divisió FEF

L'impuls de qui fa un salt

2a divisió B. La meitat dels equips catalans seran dirigits per un entrenador que debutarà en la categoria: Pedro Dólera i Juanma Pons ho faran després d'aconseguir l'ascens el curs passat

El grup tercer de segona B tindrà la temporada que ve força cares noves a les banquetes. Entrenadors joves, i també algun d'experimentat, que enguany debutaran en la categoria. En seran set. Els equips catalans són els que acaparen la majoria de tècnics sense experiència prèvia a segona B: la meitat de banquetes de conjunts d'aquí (5) estaran ocupades per nouvinguts en la categoria. El cas que més crida l'atenció, tant pel nom com per l'edat, 28 anys, és el del nou timoner de l'Hospitalet, Ismael García. Un entrenador del tot desconegut que arriba a la Feixa Llarga procedent de l'escola del Real Madrid a Singapur. Ve, això sí, amb l'aval d'haver treballat en el cos tècnic de José Luis Oltra i de salvar el Murense –preferent mallorquina– del descens. També l'avala la serenor i el realisme del seu discurs, ja que el projecte de l'Hospi és de mínims i n'és conscient des del primer dia: “Sé que haurem de filar molt prim fitxant a causa de la situació econòmica, però aquesta és una oportunitat única per a mi [...] Faig el pas amb la seguretat de la feina dels últims anys, hi estic capacitat.”

L'aposta del Sabadell no és tan arriscada, ja que el club ja sap com treballa Jose Solivelles, però hi ha similituds entre els vallesans i l'Hospi. Els dos clubs han apostat per tècnics joves per estalviar, en un context de retallades. Solivelles, de 35 anys, afronta el repte després de fer rendir molt bé el cadet, el juvenil i el Sabadell B. El llistó del club és alt, però ell sap que li tocarà fer malabarismes, tal com va explicar el dia de la seva presentació: “No podem pensar en objectius a llarg termini, tots sabem que la situació és austera, però la meva feina és fer que això es noti el mínim possible.”

L'altre club que també ha mirat cap al futbol de base és l'Espanyol. David Gallego ha fet el salt del juvenil al B, després de l'adéu de Lluís Planagumà. El bagenc assumeix la banqueta del filial després d'aconseguir dos títols de lliga seguits amb el juvenil, destronant el Barça. Tot i que debutarà en la categoria, Gallego sap molt bé el pa que s'hi dóna, tal com ell mateix va explicar: “Conec la segona B perquè l'he seguida i tampoc no ha canviat tant des que hi jugava.” I és que en la seva etapa de futbolista, Gallego va disputar dotze temporades (311 partits) en la divisió de bronze, en què va fer 67 gols.

Recompensa a un ascens

Ismael García, Solivelles i Gallego estrenen banqueta i categoria. Pedro Dólera i Juanma Pons, en canvi, continuen de la temporada passada, després d'haver aconseguit l'èxit de l'ascens. Pons debutarà com a tècnic en una categoria que coneix perfectament, ja que el madrileny hi va jugar catorze temporades (394 partits). Dólera, d'altra banda, fa un salt molt anhelat, ja que té una àmplia trajectòria en el futbol català i va assolir amb el Prat un ascens que se li havia resistit quan era tècnic de l'Europa. Enguany, amb tot, miraran de consolidar-se.

ELS CINC ENTRENADORS D'EQUIPS CATALANS QUE DEBUTARAN A SEGONA B

Ismael García
L'HOSPITALET (28 anys)
Equip anterior
Escola Madrid
Temporades a 3a divisió
cap
El més jove.
El gallec, que havia treballat amb José Luis Oltra, debutarà com a tècnic en un equip de nivell. Això sí, en la primera experiència, va salvar el Murense, de la preferent mallorquina.
José Solivelles
SABADELL (35 anys)
Equip anterior
Sabadell B
Temporades a 3a divisió
1
De la casa.
Fa el salt al primer equip després de l'acomiadament inesperat de Miguel Álvarez. Solivelles es coneix molt bé la casa, ja que ha dirigit amb anterioritat el Sabadell B, el juvenil i el cadet.
Juanma Pons
GAVÀ (40 anys)
Equip anterior
Marianao Poblet
Temporades a 3a divisió
2
Artífex d'un èxit.
Va arribar a la Bòbila en plena guerra institucional l'hivern del curs 2014/15 i, després de salvar l'equip, la temporada passada va fer un salt qualitatiu que va culminar amb l'ascens.
David Gallego
ESPANYOL B (44 anys)
Equip anterior
Espanyol juvenil
Temporades a div. d'honor juvenil
3
Èxits al juvenil.
El de Súria pren el relleu de Lluís Planagumà després de tres campanyes d'èxits al juvenil blanc-i-blau. En les últimes dues temporades, el seu equip ha brillat i ha aconseguit el títol de lliga.
Pedro Dólera
PRAT (45 anys)
Procedència
Europa
Temporades a 3a divisió
7
Clàssic del futbol català.
És una figura molt coneguda del futbol català. Després de dirigir sis cursos l'Europa sense aconseguir l'ascens, va agafar les regnes del Prat i va pujar a la primera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)