Girona

ESPORTS

FUTBOL

Un dibuix d'alta definició

El Girona treballa a la ciutat esportiva del Manchester City amb una plantilla nombrosa i ja força ben estructurada

L'única demarcació que el club necessita reforçar és el carril esquerre, malgrat que hi pot fer actuar jugadors com Aday i Sebas Coris

Els altres llocs estan coberts, però hi podria haver algun retoc

Encara hi ha necessitats i fins i tot la possibilitat de fer algun retoc durant el mes llarg que queda de mercat, però el Girona té molt ben encarrilada la confecció de la plantilla que competirà a partir del 21 d'agost amb l'objectiu de tornar a ser entre els millors de segona A. El cos tècnic encapçalat per Pablo Machín treballa des d'ahir a Manchester amb un grup de 26 jugadors, dels quals 23 són membres de ple dret –tot i que tampoc està garantit que tots comencin la lliga– de la primera plantilla. A diferència de temporades anteriors, la presència de jugadors joves que miren de fer-se veure durant la pretemporada tot i saber que el seu lloc és més avall és escassa. De fet, l'accent jove el posa Sergi Álamo, un jugador encara en edat juvenil que mirarà de confirmar la seva projecció. El lloc que ocupa –el carril esquerre– el pot ajudar a tenir protagonisme, perquè és la posició que el club necessita cobrir i per a la qual preveu fer com a mínim una incorporació.

Amb vuit fitxatges anunciats fins ara, l'àrea esportiva ha reforçat totes les demarcacions començant per la porteria, en què dos jugadors que acaben d'arribar, Bounou i René, competiran per ocupar el lloc que tenia en exclusiva Isaac Becerra els últims anys. A l'eix de la defensa, hi ha cinc jugadors amb trajectòria i continuïtat a segona A els últims anys per tres llocs. Al carril dret, l'arribada de Cifu ha complicat el panorama per a Javi Álamo. Més competència hi ha encara al mig del camp, amb set jugadors per tres llocs. Ja va sortir Pol Llonch, cedit al Granada B, i encara hi podria haver algun altre moviment. Com també a la davantera, que té cinc membres –el nombre ideal, segons Cárcel– però que encara podria patir alguna alteració. Sense pressa, el Girona està atent al mercat.

A més de Sergi Álamo, hi ha dos jugadors que estan fent l'estada conscients que no tenen un lloc fix al primer equip. El porter Gianni hi treballarà habitualment, però jugarà els partits amb el Peralada. I el davanter Manel Martínez, fitxat del Sabadell, jugarà cedit a segona B. Qui no ha anat a Manchester és Carles Mas, que té contracte amb el Girona però s'està recuperant d'una greu lesió al genoll. D'entrada, no tindrà lloc al primer equip, i quan estigui recuperat el club li podria plantejar una cessió.

MOLTES PECES

Hi ha 23 jugadors del primer equip, tot i que tampoc és segur que tots comencin la lliga

PAPERS DIFERENTS

Gianni treballa a Anglaterra sabent que és el tercer porter i Manel, que anirà cedit

AL MARGE

Carles Mas també té contracte, però es recupera d'una greu lesió i de moment no té lloc

L'ACCENT JOVE

Sergi Álamo, encara juvenil, té l'oportunitat de confirmar la seva projecció

Feina molt més avançada que els dos últims anys

Quique Cárcel ha començat la tercera temporada com a director esportiu del Girona amb la possibilitat de tenir molt més avançada la feina que en les dues anteriors. L'exsecretari tècnic de l'Hospitalet va arribar l'estiu del 2014, amb ben poc marge i diverses operacions pendents per tancar la plantilla. De fet, la demora d'algunes incorporacions va permetre que jugadors com Pere Pons i Àlex Granell fessin un pas endavant durant la pretemporada i es guanyessin un lloc al mig del camp que ja no van perdre durant la lliga. L'estiu passat, el Girona va tornar a començar la pretemporada amb molta feina per resoldre encara als despatxos. Més enllà de l'amenaça de perdre jugadors clau de la millor temporada de la història, el Girona –acabava de concretar el canvi de propietaris–
va fer el primer entrenament amb només dotze jugadors del primer equip i amb Rubén Alcaraz, Marcelo Djalo i Carlos Clerc com a úniques incorporacions. Cárcel (foto) va anar perfilant l'equip una vegada Machín ja havia començat els entrenaments de pretemporada, amb la presència d'un grapat de jugadors del filial. L'escenari ara és ben diferent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)