Girona

L'impuls que falta

Girona. La plantilla, reforçada el curs passat amb cessions i operacions assumides pel Manchester City, no té encara cap jugador que hagi arribat per la via del club ‘citizen'

La plantilla del Girona està força encarrilada, i encara no hi ha cap jugador que hagi arribat a partir del Manchester City, amb el qual el club de Montilivi confia anar potenciant les connexions. I més enllà del privilegi de poder fer l'estada de pretemporada a la ciutat esportiva del club citizen, la intenció és aprofitar els lligams per enfortir també la plantilla, com ja va passar la temporada passada. El Girona va aconseguir retenir Florian Lejeune perquè el City el va comprar i el va deixar cedit a Montilivi; va atreure Rubén Sobrino perquè el club anglès va pagar la rescissió a la Ponferradina; i va rebre com a cedit Pablo Maffeo, a més de Nwakali, que no va arribar ni a debutar.

No és senzill

La fortalesa econòmica del Manchester City és un dels factors que ajuden el Girona a l'hora d'intentar convèncer jugadors que, sense suport extern, el club de Montilivi no es podria permetre de cap manera, tal com va passar la temporada passada amb Sobrino. Perquè tot encaixi i es pugui tancar l'operació, però, és necessari que el City vegi en la contractació del jugador possibilitats de futur. Si al club citizen no l'acaba de convèncer el perfil del jugador –potencial i edat, sobretot–, és complicat que el Girona tingui èxit. Sí que hauria encaixat en aquesta fórmula Mamadou, que va preferir marxar al KAS Eupen belga cedit per l'Espanyol. Un altre dels jugadors en qui s'ha fixat el club gironí és el davanter Mamadou Koné, que ha tornat al Racing després de la cessió a l'Oviedo. És un dels jugadors més cotitzats del mercat de 2a A, i l'únic que està clar és que no jugarà a Santander.

La cessió directa

Més enllà d'intentar implicar-lo en operacions de jugadors d'altres clubs, el Girona espera rebre algun jugador cedit directament pel Manchester City, via que hauria de ser força més accessible. A més, la bona experiència de Pablo Maffeo durant la segona volta del curs anterior pot animar el club anglès a cedir més jugadors joves a Montilivi. Un dels que més agrada a Girona és Ángel Esmorís Tasende, Angeliño, un jugador gallec de 19 anys que va canviar el Deportivo pel City el 2012. És un esquerrà amb molt de recorregut que fa la sensació que s'adaptaria molt bé al carril –precisament és l'única posició pendent de reforçar en el mercat– de Pablo Machín. De moment, Angeliño està fent la pretemporada a les ordres de Pep Guardiola –el gallec va deixar bones sensacions en l'estrena contra el Bayern– i s'ha de veure quines intencions té el club. Angeliño va jugar la temporada passada a l'equip que el City té a la MLS americana.

LA ‘VIA SOBRINO'

Perquè el City compri un jugador i el cedeixi l'ha de convèncer el perfil pensant en futur

LA ‘VIA MAFFEO'

D'entrada, ha de ser més factible una cessió directa d'un jugador jove de l'equip filial

PERFIL INTERESSANT

A Girona agrada Angeliño, un esquerrà de molt recorregut que ara és al primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)