Girona

Proves de nivell alt

El Girona ha afegit als amistosos de pretemporada al·licients com la visita al Blackburn Rovers o la presència de l'Olympique de Marsella a Montilivi

L'equip juga avui contra el filial del Manchester City

Després de cinc dies d'activitat, els dos primers a Montilivi i els tres següents a la ciutat esportiva del Manchester City, el Girona té aquest matí el primer partit amistós del curs 2016/17. Serà el primer duel d'una pretemporada atípica, no només pel privilegi de poder treballar en una instal·lació amb totes les necessitats ben cobertes per a un equip de màxim nivell, sinó també perquè alguns dels partits tindran un atractiu especial. Els rivals de la segona fase de pretemporada seran més habituals, però abans n'arribaran alguns de llaminers. Instal·lada a Anglaterra, la plantilla blanc-i-vermella espera amb il·lusió la cita de dissabte a Ewood Park, l'estadi del Blackburn Rovers. I només quatre dies més tard, i ja a casa, els gironins rebran un dels clubs amb més renom de la lliga francesa, l'Olympique de Marsella. Abans d'aquests dos duels, però, l'estrena arriba aquest migdia i a les mateixes instal·lacions
on s'està entrenant des de diumenge.

Un rival de sub-23

El primer rival del Girona és l'equip EDS (Elite Development Squad) del Manchester City, el conjunt en el qual va jugar la temporada passada Pablo Maffeo –abans d'arribar cedit a Montilivi en el mercat d'hivern– i d'on podria sortir algun altre jugador cap a Girona, seguint el mateix camí. El filial, dirigit per Simon Davies, competeix en una lliga organitzada per la Premier League, amb rivals que el primer equip es troba en la competició del país. La Premier League 2 canvia aquesta temporada el límit d'edat dels jugadors –més enllà de casos especials, com jugadors que surten de lesions–, que havien de ser sub-21 i ara podran ser sub-23, una mesura presa amb la voluntat de fer més competitius tant la pròpia lliga com els jugadors.

El rival d'avui del Girona comença la lliga el 15 d'agost, uns dies abans que el conjunt de Pablo Machín. Amb 26 jugadors –els 23 del primer equip, el tercer porter Gianni, el juvenil Sergi Álamo i el davanter Manel, a qui el club pretén cedir a segona B–, és probable que el tècnic faci dos equips diferents a cada part.

L'exigència creixerà

El partit d'avui no es juga a l'estadi de més capacitat de la City Football Academy, sinó en un dels camps (el número 12) de les instal·lacions que ocupa el Girona. La ciutat esportiva és d'accés restringit i, per tant, el context serà més propi d'un partit d'entrenament. Res a veure amb l'ambient que s'espera a Ewood Park, on els gironins jugaran dissabte. El Blackburn Rovers estarà a punt de començar la lliga oficial –li faltarà només una setmana– en la Championship. La segona màxima categoria és una competició dura i amb potencial, i per tant la prova serà exigent per als blanc-i-vermells. També serà una prova de nivell alt el tercer partit de pretemporada dels gironins, el dimecres 3 d'agost. En la 40a edició del trofeu Costa Brava, el Girona rebrà l'Olympique de Marsella, que no només competeix a primera sinó que arribarà al duel amb la feina més avançada. El conjunt provençal, dirigit per Frank Passi, comença la lliga una setmana abans que el Girona.

Després del trofeu Costa Brava, el Girona tindrà tres amistosos més abans de començar la lliga al camp del Sevilla Atlético. Els gironins s'enfrontaran a un rival que es trobaran en la lliga –el Nàstic, el dissabte 6 d'agost, en el segon partit en quatre dies a Montilivi– i dos de segona B, que afrontaran en un sol dia de diferència. El divendres 12 visitaran el Llagostera, a Palamós, i l'endemà jugaran a la Nova Creu Alta contra el Sabadell. L'última setmana abans de l'estrena en la lliga està neta de partits.

Manchester City B-Girona
Avui
12 h
Blackburn Rovers-Girona
Dissabte 30 de juliol
16 h
Girona-Ol. Marsella
Dimecres 3 d'agost
20.45 h
Girona-Nàstic
Dissabte 6 d'agost
20 h
Llagostera-Girona
Divendres 12 d'agost
20 h
Sabadell-Girona
Dissabte 13 d'agost
20 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)