Territorial

Josu Currais

De l'Empordà a l'Índia

Després de jugar a l'Olot i a la Jonquera, Josu Currais ha jugat a sis equips de cinc països diferents

El de Castelló d'Empúries ha firmat ara un contracte per tres temporades en la superlliga índia, però en el mercat d'hivern vol tornar a jugar a Catalunya

Josué Josu Currais és un rodamón del futbol. Amb només 23 anys ha jugat ja a vuit equips de sis països diferents. Format en les categories inferiors del Barça i l'Espanyol, entre altres, el de Castelló d'Empúries ha trobat la manera de viure del futbol apostant per jugar a l'estranger. Ara la seva destinació serà el Kerala Blasters de la superlliga índia, on ha firmat un contracte per a les tres temporades vinents. L'experiència no serà nova, ja que el curs passat ja va jugar a l'equip indi un total d'onze partits. “Quan hi vaig anar l'any passat estava molt neguitós perquè era la primera vegada que començava una etapa fora d'Europa, però ara que ja sé de què va la història hi vaig molt més tranquil”, assegura Josu.

El jove migcampista ho té clar: “Econòmicament el futbol està molt millor a l'estranger que aquí, i per això he pres la decisió de marxar.” De fet, després d'acabar l'etapa juvenil amb l'Espanyol, Josu va viure a l'Olot la seva primera experiència semiprofessional a tercera divisió, però només va jugar 39 minuts repartits en quatre partits i a l'hivern va marxar cedit a la Jonquera. Des de llavors, el castellonenc no ha tornat a Catalunya. Va jugar a Finlàndia, al Seinäjoki i al Khero; a Itàlia, al Terracina; a Polònia, al Górnik Leczna, i la temporada passada primer al Kerala Blasters indi i després al Wilmington Hammerheads dels Estats Units.

Ara, després de canviar d'equip cada mitja temporada, el de Castelló ha decidit apostar per donar continuïtat al projecte del Kerala Blasters. De totes maneres, com que la temporada de la superlliga índia només dura tres mesos –de l'octubre al desembre–, Josu té llibertat per buscar un equip on poder jugar de gener a juny. En aquest sentit, el de Castelló es planteja venir a jugar a Catalunya. “He tingut alguna oferta aquí i encara que ara he decidit tornar a l'Índia, tinc ganes de venir a jugar a casa. Ja veurem si acabo jugant a l'Índia els tres anys o només un, però de moment la intenció és venir al gener a jugar aquí”, assegura Josu Currais.

6
equips
de cinc països estrangers són els equips en què ha jugat Josu Currais: el Seinäjoki i el Khero finlandesos, el Terracina italià, el Górnik Leczna polac, el Kerala Blasters indi i el Wilmington Hammerheads americà.
3
anys de contracte
ha firmat Josu amb el Kerala Blasters, on jugarà en la superlliga índia, que es disputa entre els mesos d'octubre i desembre, de manera que podrà jugar amb l'equip que vulgui entre el gener i el juny.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)