2a divisió A

Futbol

Segona divisió A

Taules enmig de la bogeria

2a divisió A. El Nàstic esgarrapa un punt insuficient en un partit frenètic al camp de l'Elx i continua a la cua

Quan les coses van mal dades és fàcil deixar-se endur pel corrent. Navegar a la deriva i que sigui el que Déu vulgui. En els moments complicats, és fàcil sucumbir al caos. El partit que va fer ahir el Nàstic al Martínez Valero n'és el millor exemple. El conjunt grana, cuer i amb més necessitats que ningú, va mostrar tots els símptomes de qui pateix bipolaritat. Va ser un equip nefast i lúcid depenent de l'estona. En alguns trams, un conjunt de broma. En d'altres, un bloc incisiu i amenaçador. Per fortuna, si és que es pot dir fortuna al que va passar ahir, al final les virtuts i els defectes van acabar al mateix nivell i el Nàstic va rescatar un puntet. Pitjor hauria estat no sumar res, però les setmanes avancen i les urgències es fan més grans. Amb un onze amb dos puntes i una gran innovació, Gerard Valentín jugant d'extrem dret, l'equip de Vicente Moreno no es va amagar i va demostrar que havia viatjat a Elx amb l'ambició d'aconseguir els primers tres punts de la temporada. L'inici va ser fulgurant i es van veure bones arribades a les dues àrees. El gol no va trigar gens a arribar. En el minut 11, Àlex López, que ahir va sumar l'efectivitat al seu repertori de virtuts, va obrir la llauna aprofitant una passada a l'espai d'Uche. En l'un contra un, davant Juan Carlos, va respondre com un ariet infal·lible. A la casa del pobre, però, alegrar-se és una temeritat. I els somriures van durar només tres minuts. És el temps que va necessitar el veteraníssim Nino per empatar després de rematar sol com un mussol. La defensa del Nàstic encara estava fent la becaina i el davanter andalús no va desaprofitar l'avinentesa. De fet, en el minut 18, el mateix atacant va fer el segon gol de la tarda, traient suc de nou de la falta de tensió de la rereguarda tarragonina. És molt difícil de creure que, amb aquests mateixos defenses, el Nàstic lluités fa uns mesos per pujar a primera. Serà segurament aquella història de les dinàmiques i el seu pes. En tot cas, amb el 2-1 en el marcador, que l'Elx no matés el partit abans del descans va ser una bona notícia. Els il·licitans van tenir ocasions clares.
Clatellots i somriures
El que es va viure en la segona part d'ahir al Martínez Valero va ser més propi d'un frenopàtic que d'un camp de futbol. El partit va ser una bogeria. Pel bé del Nàstic, això sí, que no tenia res al sarró i acabaria esgarrapant un punt. I això que Matilla, amb un xut de falta impecable en el 62, va marcar un 3-1 que semblava definitiu. La bipolaritat dels grana i l'entrada de Jean Luc i Stephane Emana just després del gol il·licità, però, van fer que els tarragonins protagonitzessin una remuntada impensable. Tot va començar amb unes mans de Pedro dins de l'àrea en el servei d'una falta. L'àrbitre va decretar penal i Sergio Tejera, amb sang freda, va escurçar la diferència. Era el minut 66 i l'operació de setge a la porteria de Juan Carlos ja havia començat. De fet, entre el gol de Tejera des dels onze metres i l'empat d'Àlex López van passar només tres minuts. El davanter de Calafell, un dels més regulars en aquest inici de lliga, va estar atent després d'un córner i va caçar un refús de Juan Carlos. No va perdonar. El 3-3 era un resultat que encara milloraria en el 75, quan Jean Luc va transformar en el 3-4 una assistència perfecta de l'omnipresent Àlex López. Però no es podia cantar victòria. Sobretot tenint en compte l'inici de lliga del Nàstic. Així, tres minuts després del gol que havia marcat l'extrem ivorià, un xutàs des de la frontal d'Albert Dorca va sorprendre Saja i va suposar l'empat. Amb el 4-4 i la bogeria desfermada, el més ressenyable és que ja no hi va haver cap gol més.

ELS VESTIDORS ELX 4 NÀSTIC 4

Si fas quatre gols a camp contrari has de guanyar. Tot i veure-ho a prop, no aconseguim vèncer
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
ELX: Juan Carlos; Rober, Josete, José Ángel, Noblejas; Álex Fernández (Guillermo, 70'), Dorca; Pedro (Liberto, 79'), Matilla (Pelayo, 83'), Hervías; i Nino. NÀSTIC: Saja; Suzuki, Xavi Molina, Iago Bouzón, Mossa; Gerard Valentín (Jean Luc, 53'), Tejera, Zahibo, Rharsalla (Maloku, 63'); Àlex López i Uche (Stephane Emana, 63'). GOLS: 0-1 (11') Àlex López. 1-1 (14') Nino. 2-1 (18') Nino. 3-1 (62') Matilla. 3-2 (66') Tejera, de penal. 3-3 (69') Àlex López. 3-4 (75') Jean Luc. 4-4 (78') Dorca. ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià). T.G.: als locals José Ángel i Pedro; i als visitants Zahibo, Mossa, Saja i Jean Luc. T.V.: al local Matilla (84'), per doble amonestació quan ja estava a la banqueta; i a Iago Bouzón (92'), doble amonestació. PÚBLIC: 7.061 espectadors.
Diria a l'afició que es quedi amb el coratge, la manera de remuntar. Al Nou Estadi millorarem
Àlex López
DAVANTER DEL NÀSTIC
Hem regalat un partit ben jugat i que teníem controlat. Quinze mals minuts ens han sortit cars
Alberto Toril
entrenador de l'elx

Gerard Valentín juga d'extrem

Vicente Moreno va innovar en l'onze i, aprofitant la capacitat de desbordar de Gerard Valentín, va ubicar el lateral com a extrem, amb Suzuki suplint-lo a la línia defensiva. L'aposta, però, no va convèncer el tècnic: “Hem mirat d'explotar allò que genera problemes al rival, però no he acabat de veure Gerard aprofitant tot el seu potencial, ja que des de la primera part que ha tingut problemes. Per això ha demanat el canvi.”