2a divisió A

La perla allibera el Mallorca

El protagonista. Brandon Thomas, la gran promesa del club balear, va marcar els tres gols de la victòria d'un equip que malda per deixar enrere la situació delicada dels últims temps

A Mallorca tenen pocs minuts per a l'alegria últimament, amb problemes institucionals i esportius des que l'equip va baixar de primera a segona A el 2013. En les tres temporades posteriors, els balears han patit per mantenir la categoria i en l'actual van pel mateix camí després d'un mal començament. Diumenge, però, l'equip de Fernando Vázquez va aconseguir una victòria revitalitzant, alliberadora, que li va permetre sortir de la zona de descens i mirar el futur immediat amb una mica més d'optimisme: el 3-0 contra l'Osca a Son Moix. L'heroi va ser la gran promesa del planter mallorquinista, Brandon Thomas, que va marcar els tres gols, el primer hat-trick de la temporada a segona A. Fins llavors, el Mallorca només havia estat capaç de fer tres gols en vuit jornades, de manera que amb només un partit i gràcies a un sol futbolista va doblar l'estadística.

“Estic content pels gols, però més per la victòria. La necessitàvem, era molt important, sobretot per a l'afició”, va afirmar després del partit Brandon, nascut fa 21 anys al sud-est de l'illa, a cala d'Or, fill de pare alemany i mare andalusa. Format al planter vermell, és el segon jugador de la història del club a debutar més jove amb el primer equip, amb 17 anys, superat per Pepe Gálvez. Ho va fer a primera, la temporada 2012/13. No va ser fins a la campanya passada, però, que el davanter es va integrar definitivament amb el primer equip mallorquinista. La temporada passada va jugar 29 partits i va fer 6 gols i, en l'actual, de moment ha participat en tots els partits, majoritàriament de titular, i ha marcat quatre gols. Són els últims que ha fet el Mallorca, els tres de diumenge i l'estèril de la jornada anterior a Lugo (3-1). A principis d'any, el Mallorca, conscient de la projecció de Brandon, va renovar el seu contracte fins al 2018.

XIFRA DOBLADA

El Mallorca havia marcat només tres gols abans del ‘hat-trick' de Brandon, el primer del curs a segona A

Cinc jugadors més van signar doblet de gols

Brandon no va ser l'únic jugador que en la jornada del cap de setmana va marcar més d'un gol. Fins a cinc futbolistes van signar un doblet, dos dels quals en un mateix partit. Va ser en l'espectacular 4-4 del duel del Martínez Valero entre l'Elx i el Nàstic, amb dos gols de Nino per als locals i d'Àlex López, que, a més, va fer una assistència de gol, per als tarragonins. A més, Ivi, del Sevilla Atlético, va fer els dos gols del 2-1 contra el Saragossa; Arnaiz, els del Valladolid contra l'Alcorcón (2-0), i Quique, els de l'Almeria contra el Llevant (2-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)