2a divisió A

Futbol

Copa

Els graus de la il·lusió

Copa. El Cornellà s'enfrontarà amb un gran de primera si venç a Alacant. El Nàstic, capficat en la lliga, tindrà uns setzens menys atractius si guanya a Vallecas

Es podria dir que hi ha tres copes paral·leles. La dels equips de primera divisió, sobretot els grans, afavorits pel sistema de competició per arribar lluny; la dels equips de segona A, que solen passar per la competició sense pena ni glòria, després d'eliminar-se entre ells i enfrontar-se amb els rivals menys atractius de primera, i la dels equips de segona B, ja que els supervivents de les tres primeres eliminatòries s'emparellen en els setzens de final amb els equips de primera que disputen competicions europees. És el seu gran al·licient en una competició que ni somien guanyar. Així, el Nàstic i el Cornellà, els dos catalans que participen en la tercera eliminatòria –a partit únic–, es troben, respectivament, en la segona i la tercera categoria.

Per als tarragonins, la copa és, d'entrada, una distracció del seu maldecap real: sortir de la cua de segona A. Tot i això, el tècnic, Vicente Moreno, assegura que la competició els motiva i que avui, al camp del Rayo, només pensaran a classificar-se per als setzens de final, en què jugarien contra un dels equips de primera que no disputen competició europea.

El Cornellà sap que el premi per als equips de segona B que accedeixen als setzens és molt gran, de manera que avui, al camp de l'Hèrcules, afronta el que per al club és un dels partits més importants de la temporada. Els cornellanencs estan forts en la lliga, però també ho està l'Hèrcules, un històric motivat per tornar a jugar contra un dels grans de primera.

LES FRASES

El partit no ens deixa el temps adequat per preparar el proper de lliga, però anirem a buscar la classificació. La copa m'agrada
El Rayo té una plantilla de màxim nivell. Va perdre l'últim partit i voldrà guanyar
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
Volem repetir el que vam fer fa dos anys. Sabem que és un premi molt gran per a tots. Com més gran és el repte, més dónes de si
Aquest Hèrcules és el millor dels últims tres anys. Té verí en atac i experiència, i a més el factor camp
Jordi Roger
entrenador del cornellà
2a A:
Elx - Alcorcón
0-1
Mallorca - UCAM
12.00
Rayo Vallecano - Nàstic
17.00
Cadis - Còrdova
19.00
Valladolid - Tenerife
21.00
2a B i 3a:
Tudelano - Formentera
12.00
Cirbonero - Guijuelo
17.00
Racing - Amorebieta
18.00
C. Leonesa - Albacete
18.00
Hèrcules - Cornellà
18.00
Toledo - Caudal
19.00

El record de fa dos anys

El Cornellà ja ha viscut el que suposa per a un equip de segona B disputar els setzens de final de la copa. Fa dos anys, es va enfrontar amb el Madrid, amb l'anada a l'estadi de l'Espanyol (1-4) i la tornada al Santiago Bernabéu (5-0). El club verd va fer caixa i els jugadors i l'afició van viure una experiència inoblidable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)